Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Z8 makowej_panienki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:) witam sasiadke, RADOM TO TEZ MOJE RODZINNE MIASTO :) ale juz na stałe ze stolicy

ja co prawda nie buduje ale rozbudowujemy dom wiec etap budowlany jest mi dobrze znany/ ale sie zrymowało/

trzymam kciuki za budowe i zycze powodzenia:) bardzo fajny projekt domku

Radom to moje obecne miasto rodzinne :) bo mąż stąd pochodzi. Ja niestety jestem z zupełnie innej części kraju, no ale co zrobić, miłość nie wybiera :D

Cieszę się, że projekt Wam się podoba, bo ja jestem w nim po prostu zakochana :rolleyes: Chcę, żeby to był, śliczny mały, przytulny domek niczym angielski cottage.

Hej!

pomimo zdecydowanej różnicy w wyglądzie naszych domów, widzę podobieństwa:) Też mamy kuchnie od wschodu a sypialnie od zachodu, garaż wolnostojący z prawej strony działki! Myślę, że to dobry pomysł z tą drugą łazienką, kiedyś w przyszłości nie będzie "korków" do kąpieli:)

• 2 weeks później...
O matko . Właśnie wróciłam od pani architekt, bardzo miłej zresztą. Pochwaliła nasz projekt, że ładny, zgrabny, „na miarę naszych czasów” i taki polski.

Nasz architekt na samym początku powiedział, że to ekonomiczny i praktyczny "dom kryzysowy". Znaczy to pewnie to samo co "na miarę naszych czasów".

Takie czasy...

• 3 weeks później...

Witaj makowa_ panienko! Przypomniała mi się sympatyczna postać z dobranocki :)

Odnośnie Twojej wymarzonej kuchni to mam zapisaną taką inspirację:

http://img811.imageshack.us/img811/9053/szymanskapan4.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wszystko się zgadza: kolor ścian i nogi od maszyny pod stolik i białe szafki... Pozdrawiam i będę zaglądać :)

• 1 month później...

Witaj Makowa Panienko!

Przychodzę do Ciebie z rewizytą i po przeczytaniu Twojego dziennika, od razu muszę Cię pochwalić.

Wspaniale rozplanowane poprawki do projektu, bardzo funkcjonalne i praktyczne, tylko (podpowiadam z doświadczenia) nie rezygnujcie z dodatkowej łazienki.

Mieszkając na wsi będziecie skazani na częstych gości i druga łazienka, a przynajmniej kibelek, jest po prostu nieodzowna.

A i nawet tylko przy samych domownikach, takie pomieszczenie przydaje się ogromnie.

Życzę powodzenia w budowaniu i realizowaniu Waszego marzenia.

Pozdrawiam cieplutko!

makowa_panienko

Co do przyłączenia prądu, to istnieje prostszy dokument niż warunki techniczne przyłącza. Nazywa się to oświadczenie o zapewnieniu dostaw energii elektrycznej. Do pozwolenia na budowę wystarczy. Staraliśmy się o ten dokument od początku, bo działka ma wielu właścicieli, z tego część za granicą, a do uzyskania warunków technicznych musiałbym mieć wszystkich na miejscu, albo z jakimiś dodatkowymi formalnościami. Tymczasem oświadczenie o zapewnieniu mogłem dostać sam, w dodatku otrzymałem je po kilku dniach od złożenia wniosku w energetyce.

Edit: ale - my mamy jakiś prąd na tej działce. Jeśli u Ciebie nic nie ma i potrzebujesz prąd na budowę, to może nie da się tą prostszą ścieżką.

Edytowane przez gorbag