Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Z8 makowej_panienki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wyznam szczerze, że nie przyszło mi do głowy z tym pryskaniem. Ta kukurydza to na małą skalę rośnie, ale być może ją też pryskają. W każdym bądź razie jeszcze nie widziałam.

Za to wprost fajowo jest jak na wiosnę wywalają obornik na polach - za każdym razem boli mnie głowa :) Ale przynajmniej to naturalne jest.

Witaj, zastanawia mnie fakt spawania przęseł i zawiasów do słupków. Dlaczego nie zastosowano ocynkowanych łączników? Po pierwsze montaż jest łatwiejszy, po drugie nic nie rdzewieje a po trzecie w przypadku ponownego malowania można to łatwo zdemontować. Troche mało profesjonalne takie sposoby montażu. Dodatkowo przylgnia z tego co widze także jest przyspawana a można było zastosować dwie śruby M8 i przykręcić to do słupka. Czy to Wy wybraliście taki sposób montażu czy wykonawca z góry narzucił? Pozdrawiam! Ps. Ogrodzenie fajne bo skromne :)

Witam kolegę Kubeneckiego :)

Montaż przęseł jest taki a nie inny, ponieważ spawanie jest znacznie lepszą ochroną przed kradzieżą ogrodzenia niż śruby. Zapewne szybciej montować na śrubki, ale równie szybko to zdemontować. Boczne ogrodzenie - panelowe - też jakoś pokombinujemy, aby pomimo śrub nie można było ich zdemontować.

Kradzież ogrodzenia nie jest wcale rzadkością w naszym rejonie.

I miło mi, że ogrodzenie się podoba. :)

O tak, bez ogrodzenia też sobie nie wyobrażam, chyba że mieszkałabym w lesie. U nas ciągle ktoś łazi po działce, bo mieszkańcy wsi skracają sobie drogę.

My z mężem wychodzimy z założenia , że nie robimy nic prowizorycznie na zasadzie "a to się póżniej zrobi lepiej/kupi porządniejsze", bo wiemy, że to poźniej nigdy nie nastąpi, a prowizorka jest wieczna :D

Dziękuję Ci Makowa Panienko za namiary na tę Stację.

Dzięki nim mogłam dziś zobaczyć to cudowne zjawisko na niebie.

Leciało też prawie nad naszą działką, z zachodu na wschód, akurat po południowej stronie nieba i dzięki temu mogłam je zobaczyć stojąc na tarasie.

A dzięki tej stronce wyszłam na taras dokładnie wtedy, kiedy trzeba.

Niesamowite wrażenie robi taka przesuwająca się po niebie świetlna gwiazda.

I rzeczywiście, aż trudno sobie wyobrazić, że tam w środku są ludzie.

Jeszcze raz dzięki za te przeżycia.

Iwonko, strasznie mi miło, że sprawiłam Ci radość! Ja uwielbiam patrzeć w niebo, podziwiać księżyc, gwiazdy rozsiane jak brokat. A już "spadające gwiazdy" to nie lada frajda dla mnie. Zresztą lubię nie tylko nocne niebo, bo i w dzień podziwiam chmury, a wręcz nie lubię czystego, błękitnego niebo, bo jest nudne. A dziś śniła mi się tęcza :D

Ta stacja kosmiczna to przelatuje chyba codziennie, ja po prostu dopiero teraz się dowiedziałam, że można ją zobaczyć gołym okiem :rolleyes:

Razem z mężem zastanawiamy się, czy by nie kupić sobie jakiś teleskop do obserwacji nieba i postawić na poddaszu. Oczywiście amatorski teleskop.:D