makowa_panienka 01.08.2014 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Ależ jest, właśnie taką wypiłam: http://3.bp.blogspot.com/-fUx5AFsyM_U/U9e8_av25qI/AAAAAAAAA5w/4XAFem9-n2Y/s1600/P7290030.JPG Na zdrowie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 03.08.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Nie bój się horrorów z kukurydzy, tylko obserwuj jak często i czym to pryskaja. Środki ochrony roślin mogą mocno uprzykrzyć życie najbliższemu sąsiedztwu. Paru znajomych mieszka w sąsiedztwie sadów. Może kukurydzę się rzadziej pryska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 05.08.2014 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Wyznam szczerze, że nie przyszło mi do głowy z tym pryskaniem. Ta kukurydza to na małą skalę rośnie, ale być może ją też pryskają. W każdym bądź razie jeszcze nie widziałam. Za to wprost fajowo jest jak na wiosnę wywalają obornik na polach - za każdym razem boli mnie głowa Ale przynajmniej to naturalne jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 05.08.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witaj, zastanawia mnie fakt spawania przęseł i zawiasów do słupków. Dlaczego nie zastosowano ocynkowanych łączników? Po pierwsze montaż jest łatwiejszy, po drugie nic nie rdzewieje a po trzecie w przypadku ponownego malowania można to łatwo zdemontować. Troche mało profesjonalne takie sposoby montażu. Dodatkowo przylgnia z tego co widze także jest przyspawana a można było zastosować dwie śruby M8 i przykręcić to do słupka. Czy to Wy wybraliście taki sposób montażu czy wykonawca z góry narzucił? Pozdrawiam! Ps. Ogrodzenie fajne bo skromne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 05.08.2014 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Witam kolegę Kubeneckiego Montaż przęseł jest taki a nie inny, ponieważ spawanie jest znacznie lepszą ochroną przed kradzieżą ogrodzenia niż śruby. Zapewne szybciej montować na śrubki, ale równie szybko to zdemontować. Boczne ogrodzenie - panelowe - też jakoś pokombinujemy, aby pomimo śrub nie można było ich zdemontować. Kradzież ogrodzenia nie jest wcale rzadkością w naszym rejonie. I miło mi, że ogrodzenie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 05.08.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 kolega chyba pisał o śrubach zrywalnych - nie ma szans tego ukraść.. zobacz jak montowane są panele ogrodzeniowe - tyle ich jest a nikt nie kradnie.. własnie dlatego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 05.08.2014 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Dokładnie tak, wystarczy zastosować nakrętki samzrywalne. Bez sprzętu do cięcia nikt tego nie ukradnie. Oczywiście teraz już ich nie zastosujecie ale w ogrodzeniu panelowym polecam o nich pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 05.08.2014 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 A dziękuję za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 05.08.2014 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2014 Makowa Panienko, ależ podoba mi się ta malutka niebieska kuchnia z drewnianymi blatami. Cudowna! Gratuluję "rosnącego" ogrodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 07.08.2014 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 A dziękuję Te angielskie kuchnie w stylu country są słodkie jak pralinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 07.08.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Witaj Makowa Panienko, Ładnie idziecie do przodu. Dom z ogrodzeniem wygląda naprawdę ładnie, jeszcze jak dojdą okna to już prawie można mieszkać Jako kociara uprzejmie proszę o wstawienie zdjęcie Twojego leniuszka brytyjczyka. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 07.08.2014 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Okna już niedługo. Reszta ogrodzenia też na dniach. Leniuszek na razie tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 07.08.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 ile macie m tego ogrodzenia? pytam bo moja działka narożna i przydałoby się ogrodzić takim ładnym z dwch stron.. a ocynk postoi długie lata.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 08.08.2014 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 To ogrodzenie ma w sumie 25m: 10 przęseł + furtka + brama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 10.08.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 Dawno mnie nie było,a tu ogrodzenie zrobione.Bardzo ładne i w rozsądnej cenie.Moje bardziej ekonomiczne,ale mieszkając teraz nie wyobrażam sobie nie mieć ogrodzenia,a chciałam robić na końcu i pewnie by go nie było:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 11.08.2014 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 O tak, bez ogrodzenia też sobie nie wyobrażam, chyba że mieszkałabym w lesie. U nas ciągle ktoś łazi po działce, bo mieszkańcy wsi skracają sobie drogę. My z mężem wychodzimy z założenia , że nie robimy nic prowizorycznie na zasadzie "a to się póżniej zrobi lepiej/kupi porządniejsze", bo wiemy, że to poźniej nigdy nie nastąpi, a prowizorka jest wieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania2013 11.08.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Cześć Piękny ten Wasz domek Nie czytałam wszystkich komentarzy bo nie mam na to czasu ale obejrzałam zdjęcia super Wam idzie budowa:) Macie już przydomową oczyszczalnię? Ja jestem na etapie poszukiwań . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 14.08.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Dziękuję Ci Makowa Panienko za namiary na tę Stację.Dzięki nim mogłam dziś zobaczyć to cudowne zjawisko na niebie.Leciało też prawie nad naszą działką, z zachodu na wschód, akurat po południowej stronie nieba i dzięki temu mogłam je zobaczyć stojąc na tarasie.A dzięki tej stronce wyszłam na taras dokładnie wtedy, kiedy trzeba.Niesamowite wrażenie robi taka przesuwająca się po niebie świetlna gwiazda.I rzeczywiście, aż trudno sobie wyobrazić, że tam w środku są ludzie.Jeszcze raz dzięki za te przeżycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 15.08.2014 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Witaj Ania:) Miło mi, że Ci się u mnie podoba. Przydomowej oczyszczalni niestety nie mamy, gdyż działka jest za mała i grunt zbyt mokry (wysoki poziom wód). Jest więc szambo Zapraszam częściej do mnie:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 15.08.2014 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Iwonko, strasznie mi miło, że sprawiłam Ci radość! Ja uwielbiam patrzeć w niebo, podziwiać księżyc, gwiazdy rozsiane jak brokat. A już "spadające gwiazdy" to nie lada frajda dla mnie. Zresztą lubię nie tylko nocne niebo, bo i w dzień podziwiam chmury, a wręcz nie lubię czystego, błękitnego niebo, bo jest nudne. A dziś śniła mi się tęcza Ta stacja kosmiczna to przelatuje chyba codziennie, ja po prostu dopiero teraz się dowiedziałam, że można ją zobaczyć gołym okiem Razem z mężem zastanawiamy się, czy by nie kupić sobie jakiś teleskop do obserwacji nieba i postawić na poddaszu. Oczywiście amatorski teleskop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts