Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Z8 makowej_panienki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Dziękuje za miłe słowa :)

Odnośnie samej budowy, to będziemy budować z betonu komórkowego, na dachu blachodachówka, ocieplenie styropianem. Ciągle jeszcze wybieramy najlepsze materiały (dla mnie czarna magia to wszystko i ogólnie jestem ogłuszona ilością wariantów :jawdrop:). Czekamy na oferty wiązarów prefabrykowanych oraz szukamy ekipy. Na pewno w sierpniu zrobimy ogrodzenie, a z robotą chcemy zacząć koniec sierpnia /wrzesień. W tym roku chcemy mieć stan surowy otwarty.

• 2 weeks później...
Witaj! Świetny domek, układ pomieszczeń bardzo podobny do mojego. Pozwoliłem sobie skopiować przykład tarasu, o takim właśnie myślałem ;) Sorry:rolleyes:.Ciekawy jestem wyceny wiązarów, u mnie ceny różniły się nawet o jedyne 15 tysięcy. Zwariowali chyba. Będę sobie pocichutku zaglądał do Twojego dziennika :D. Pozdrawiam:bye: Edytowane przez artix1

• 3 weeks później...

Aga gratuluje pozwolenia i wybrania ekipy:yes:

powiem Ci ze cene masz dobra za stan surowy nawet jesli bez dachu, my jak szukalismy ekipy i jak dalam do wyceny tu w WAWIE :( to sie za glowe zlapalam

nie wiem czy CI pisalam my bedziemy rozbudowywac dom i tak naprawde to wychodzi tak jak bym budowala malutki domek tylko ze doklejony do starego

fundamenty mamy zrobione i teraz czekamy na kredyt i mamy zamiar ruszyc w połowie wrzesnia

ekipe mam tez z poza warszawy wiec u nas cenowo policzyl bez fundamentow , sciany parteru,2 kominy murowane, dzialowki, wylanie chudziaka, schody lane i strop lany i dzialowki na poddaszu, obrobka kominow 18,000. wiec mysle ze cena tez ok. bez dachu i wiezby . w Radomiu mam dobrego dekarza i raczej bedzie on u nas robil, mieszka w Milejowicach ale ceny jeszcze nie mam ustalonej

pozdrawiam i trzymam kciuki za budowe:yes:

• 5 weeks później...
Cześć makowa_panienko! Zajrzałam do dziennika i mi się spodobało :) Chciałam pochwalić Twój/Wasz wybór - naprawdę bezpretensjonalny, funkcjonalny dom. Co prawda ja prywatnie uderzam w inne klimaty, ale potrafię docenić rzeczy estetyczne i sensowne spoza mojego nurtu ;) Życzę powodzenia w realizacji, myślę, że jeśli będzie szło tak gładko jak do tej pory, dacie radę wybudować i zamieszkać zanim się obejrzycie. Będę zaglądać, pozdrawiam!

• 2 weeks później...

hej AGA

SUPER ZE juz zaczynacie,

u nas stan na dzis- wylewanie wienca,w poniedziałek wchodzi ciesla i tez to wszstko w takim tempie ze nie mam czasu sie kiedy zastanowic.

a murarze robia dopiero 7dni i krzycza ze juz koncza,

ale my juz fundamenty mielismy wiec tez juz jest inne tempo.

pozdrawiam i czekam na zdjecia wbicia pierwszej łopaty:yes:

Aż się boję pomyśleć, jak później licznik będzie nabijał :o.

Później po prostu przestaniecie liczyć rękawiczki za 5 złotych :-)

Rękawiczki na działce też trzeba mieć, nawet bez domu.

Wydatki można przewidzieć z dużą dokładnością, wtedy nie ma stresu.

Jak do tej pory kolejne etapy wypadają dokładnie tak jak oczekiwałem lub nawet ciut taniej.