Iwona i Mariusz 16.08.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Makowa Panienko, gratuluję nowego domownika, nawet jeśli jest zielony a nie czerwony, jak chciałaś. A miotełka z piór cudowna, przydałby się jeszcze do niej taki pokojówkowy, biały, wykrochmalony na sztywno fartuszek. Czekam na dalsze prace i podglądam nieustannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.08.2015 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Witaj lukaszl! Miło mi, że mnie podczytujesz Jeszcze nie zrobiłam podsumowania, bo czekam aż hydraulik skończy kotłownię, co ma nastąpić w tym tygodniu. Tak więc w następnym tygodniu zrobię zbiorcze zestawienie i wtedy wszystko przedstawię tu. Zajrzyj więc za kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 17.08.2015 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2015 Iwonko, my z mężem śmiejemy się, że to pierwszy mebel w domu ten piec, taka komoda Zaglądaj do mnie jak najczęściej Pozdrawiam cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 19.08.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 Witaj. Przeczytałam Twój dziennik i ma go zapisany. A teraz z lekkim opóźnieniem wracam do niektórych dzienników, ponieważ miała kilka krotnie formatowanego laptopa i wszystko pokasowane więc znajdując ponownie dzienniki co niektórych osób mam opóźnienie. Ale mam pytanie skąd wiesz ile osób czytało Twój dziennik, tzn ile wejśc jest na niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 19.08.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2015 na liście wątków jest rubryka odpowiedzi/odwiedzinhttp://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?18-Dzienniki-budowy-dzie%C5%84-po-dniunie wiem tylko jak liczone są te odwiedziny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 20.08.2015 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Witaj Dana!Ja też co jakiś czas wracam do dzienników, które czytałam 3 lata temu, a jakoś mi umknęły w międzyczasie. Tak jak artur napisał licznik odwiedzin jest zaraz obok tytułu wątku. Wpisz w wyszukiwarkę forumową tytuł swojego dziennika, a wyskoczy ramka z danymi. Albo jeśli dodasz jakiś wpis do swojego dziennika to wejdź do zakładki Forum-Nowe Posty, gdzie jest lista dodanych postów od najnowszego. Tam też jest licznik odwiedzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 20.08.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 Ja też co jakiś czas wracam do dzienników, które czytałam 3 lata temu, a jakoś mi umknęły w międzyczasie. Takie powroty są niesamowite. Jakby się człowiek nie starał, to zawsze łapie się ogólny zarys, ale ciężko się skupić na szczegółach tego co się będzie robiło za pół roku - rok. Warto czytać wiele razy i odkrywać coś nowego z etapu który nas aktualnie interesuje. Warto również wracać do własnego dziennika. Też się fajnie czyta po czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 20.08.2015 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2015 O tak, ja ostatnio przeczytałam sobie cały swój własny dziennik - historię budowy od 2012 roku. Czytałam jak opowiadanie jakieś O wielu rzeczach człowiek już zapomniał zupełnie, inne cieszą, że się zmieniła koncepcja co do nich, a o innych by najchętniej zapomniał, ale się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmig_śmigalska 21.08.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Makowa Panienko, parapety prezentuja sie niezwykle elegancko. Bardzo fajne sa te płytki z Tubadzina do lazienki. Co do rozmiaru płytek na podłogę, to fachowcy raczej sie opowiadają za tym, żeby w małych pomieszczeniach nie stosować zbyt duzych. A co sądzisz o płytkach podłogowych Vives seria 1900? Były na mojej liście marzeń. Może rozmiar płytki podłogowej dobrać do szerokości tej ściennej? PS. Czytanie po latach o własnych rozterkach budolwanych jest świetną rozrywką. Do dzis mnie rozśmiesza fakt, że pytałam się, co to jest stopa fundamentowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 21.08.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Jak większość chłopów, nie będę wnikał w płytki czy parapety, tylko w to co nas samców interesuje najbardziej. Ogrzewanie! . Moc Waszego piecyka trochę mnie zaskoczyła, bo 18kW to juz sporo jak na taki domek. Robiliście OZC czy zapotrzebowanie na ciepełko było w projekcie? Ciekawy jestem strasznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 22.08.2015 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 Dobre zadałeś pytanie.. dom nieduży, nienajgorzej ocieplony a moc spora.. u mnie cały dom o prawie identycznych wymiarach (10x14.4) ogrzewam mocą 7kW i w zimę 6h na dobę włączone.. i to kable, piec o takiej mocy dłużej się nagrzewa, więcej paliwa potrzebuje, mocno grzeje a coś trzeba z tym ciepłem zrobić np. wiosną jak w nocy chcemy się dogrzać czy latem grzejąc wodę).. sąsiedzi mają u nas dom większy o garaż i poddasze zrobione, mają piec 25kW i pod dwóch sezonach właśnie jesień/wiosna praktycznie albo mają za zimno albo za gorąco.. W projekcie powinno pisać jakie jest zaptrzebowanie na ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 22.08.2015 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2015 (edytowane) Nasz dom jest trochę inny niż w projekcie. Jest wyższe poddasze, które to od razu będzie użytkowane na co dzień, ale nie do mieszkania (przynajmniej w najbliższej przyszłości nie planujemy tam pokoi). W związku z tym mamy tam zamontowane dwa duże grzejniki, znaczy będą zamontowane po niedzieli, bo musimy mieć tam zimą temperaturę wystarczającą do przebywania tam kilka godzin bez konieczności nakładania rękawiczek. Do tego na dole podłogówka + ewentualnie grzejniki jak przyjdzie zima stulecia (na razie nie będą montowane). Tak więc zasadniczo będziemy ogrzewać 200mkw. No i jeszcze ciepła woda do tego. A w ogóle to ja muszę mieć ciepło w domu cały czas, bo zmarzluch jestem Odnośnie parapetów i płytek to i dla mojego męża temat jest - jakby to powiedzieć - mało istotny Edytowane 22 Sierpnia 2015 przez makowa_panienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 23.08.2015 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2015 Płyteczki do małej łazienki śliczne:yes: Na podlogę też ładne,choć ja dałabym jakiś kontrast,np.jakaś szachownica,ale to oczywiście rzecz gustu.Drzwi też wybrałaś ładne ,my najpierw układaliśmy płytki w łazience a potem futryny i drzwi:yes: Parapety u mnie podobne z marmuru,tylko wzór salceson:yes: Tak w ogóle to przed Tobą najfajniejszy okres budowy,konkretne zakupy,które widać i cieszą nasze oko:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 24.08.2015 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Śmigalska, nie zauważyłam wcześniej Twojego wpisu.Z tymi płytkami na podłogę to jednak wybierzemy coś mniejszego, najlepiej 30x30. Między innymi dlatego, że kupując dwie paczki zostanie zbyt dużo płytek, a jedna to za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 24.08.2015 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Płyteczki do małej łazienki śliczne:yes: Na podlogę też ładne,choć ja dałabym jakiś kontrast,np.jakaś szachownica,ale to oczywiście rzecz gustu.Drzwi też wybrałaś ładne ,my najpierw układaliśmy płytki w łazience a potem futryny i drzwi:yes: Parapety u mnie podobne z marmuru,tylko wzór salceson:yes: Tak w ogóle to przed Tobą najfajniejszy okres budowy,konkretne zakupy,które widać i cieszą nasze oko:rotfl: Myślałam o biało-czarnych płytkach na podłogę, mozaice, ale one są matowe, a ja chcę błyszczącą podłogę. Drzwi muszą być najpierw, ponieważ płytki sa do połowy ściany i ościeżnica objęłaby ścianę z wielką szparą tam gdzie będzie farba/tapeta. I masz rację, teraz jest super czas w historii naszej budowy. Powiedziałabym nawet, że najbardziej nerwowy także, bo zgrać wszystko - ekipy, materiały, prace - jest dość stresujące. I czemu wszytko tak drogo kosztuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMeM1719511785 25.08.2015 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Zobacz w Castoramie - teraz nie dam głowy, ale tam mają meble Cooke & Lewis, wydaje mi się, ze widziałem tam takie fronty (do jakieś gazetki raz na jakiś czas dorzucają katalog). Nie wiem co ma BRW obecnie. Mebli pokojowych nie polecałbym jakoś szczególnie (niezbyt dobre doświadczenia - no może z wyjątkiem biurka, które mi przez całe liceum i studia towarzyszyło, a potem przeszło na córkę kuzynki i przeżyło niemal cała podstawówkę i obecnie jeszcze gimnazjum; ale ta kolekcja i tak już nie istnieje). Ale meble kuchenne już tak - w zabudowie ma mój brat już prawie 10 lat i są super, a takie "modułowe" kupowali rodzice też jakieś 10 lat temu, jako kuchnię tymczasową za jakieś śmieszne pieniądze (co prawda same doły - ale sporo ich i za jakieś 1 600,00zł). Kuchnia stoi do dziś, sprawuje się super, mama ostatnio ją tylko podrasowała, dając ładniejsze uchwyty. Edit: Wiedziałem, że takie fronty mi mignęły gdzieś (Cooke & Lewis). Nie wiem tylko jak z wybarwieniem. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez eM&eM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 25.08.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2015 no szkoda,ze tefronty wycofali już, też miałam na nie chrapkę masz już nowy katalog ikei? muszę wejść na stronę obczaić nowości wprowadzicie się przed końcem listopada, trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 26.08.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Myślałam o biało-czarnych płytkach na podłogę, mozaice, ale one są matowe, a ja chcę błyszczącą podłogę. Drzwi muszą być najpierw, ponieważ płytki sa do połowy ściany i ościeżnica objęłaby ścianę z wielką szparą tam gdzie będzie farba/tapeta. I masz rację, teraz jest super czas w historii naszej budowy. Powiedziałabym nawet, że najbardziej nerwowy także, bo zgrać wszystko - ekipy, materiały, prace - jest dość stresujące. I czemu wszytko tak drogo kosztuje? Ja tez mam płytki nieco poniżej drzwi i szpary nie mam,bo tynk powyżej jest zlicowany z płytką .Ale u Ciebie faktycznie chyba nie można inaczej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 26.08.2015 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 Zobacz w Castoramie - teraz nie dam głowy, ale tam mają meble Cooke & Lewis, wydaje mi się, ze widziałem tam takie fronty (do jakieś gazetki raz na jakiś czas dorzucają katalog). [ATTACH=CONFIG]328649[/ATTACH] Tak, widziałam te szafki, ale to niestety nie to samo co tamte z Ikea. Poza tym nikt nie daje tak długiej gwarancji jak Szwedzi, więc wolę wybrać coś od nich. Choćby nawet żeby zmienić sobie same fronty za kilka lat, co w przypadku innych firm jest nie takie pewne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 26.08.2015 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2015 no szkoda,ze tefronty wycofali już, też miałam na nie chrapkę masz już nowy katalog ikei? muszę wejść na stronę obczaić nowości wprowadzicie się przed końcem listopada, trzymam kciuki Katalogu nie mam, bo nie przysyłają mi do domu. Obejrzałam sobie on line. Koniec listopada to jest absolutnie ostateczny termin, choćbym miała spać na materacu dmuchanym i myć się w zlewie w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts