makowa_panienka 31.10.2015 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Rzeczywiście, prace u nas nawet jakos sprawnie się posuwają, choć i tak mamy opóźnienie, bo płytkarz wejdzie miesiąc później niż pierwotnie zakładaliśmy. Podbitka to rodzaj PCV i kosztowało nas to wszystko 3.200 zł (panele + drewno na konstrukcję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.11.2015 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Skoro płytkarz nie wywiązał się z terminu, to ja bym się nie wywiązywała z obiecanych pomieszczeń do flizowania i wzięła ekipę od gładzi. Ale to Twój wybór Edit: Albo chociaż niech upust da za robociznę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 03.11.2015 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Sęk w tym, że ci od gładzi mają termin najwcześniej za dwa tygodnie a i to nie jest pewne, więc czekałabym i czekała do Wielkanocy chyba. A ten obiecany płytkarz to chociaz wiem jak robi, bo zrobił kotłownię, natomiast ekipa od gładzi jest z polecenia tylko, bo nie widziałam płytek w ich wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 03.11.2015 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Makowa Panienko! Jeśli nawet nie uda Ci się z tą Wigilią, to może ta choinka wynagrodzi Ci przynajmniej w części to rozczarowanie. Cóż, z fachowcami tak bywa.. A i tak, najpiękniejsza część z tej całej budowlanej przygody, teraz właśnie jest przed Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 03.11.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Współczuję Makowa Panienko, niestety tak to już jest z wykonawcami, widać, że niepochlebne opinie o terminach nie biorą się znikąd. Za to za rok Wigilia będzie u Ciebie na pełną parę, że HOHO :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.11.2015 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Za to za rok Wigilia będzie u Ciebie na pełną parę, że HOHO :hug: Jasne Co się odwlecze .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 05.11.2015 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Iwonko, mały biały domku, Pusia - bardzo dziękuję za słowa otuchy Cóż, nie ma co się użalać i trzeba przyjąc wszystko ze stoickim spokojem. Będzie co ma być. A za rok będę miała cały dom kompletnie urządzony i na Wigilię 2016 będzie pięknie jak w bajce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.11.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 A za rok będę miała cały dom kompletnie urządzony i na Wigilię 2016 będzie pięknie jak w bajce. Wiemy, wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 05.11.2015 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.11.2015 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Te silikonowe gadżety kuchenne to świetna sprawa. Stolnice po użyciu do zmywary i z głowy, a przy drewnianej to sprzątanie mnie dobijało. Pięknie widać postępy prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 06.11.2015 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Stolnica silikonowa jest cudna w dotyku i wizualnie. Dla mnie to rewelacyjne odkrycie, bo m.in. można na niej wstawić ciasto do piekarnika. No i nie trzeba skrobać z niej zaschnięte ciasto, tak jak z drewnianej. Nienawidziłam tego dźwięku, gdy mama skrobała nożem po zrobieniu pierogów ja wtedy zatykałam uszy i darłam się, żeby zagłuszyć ten okropny dźwięk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 06.11.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 No i nie trzeba skrobać z niej zaschnięte ciasto, tak jak z drewnianej. Nienawidziłam tego dźwięku, gdy mama skrobała nożem po zrobieniu pierogów ja wtedy zatykałam uszy i darłam się, żeby zagłuszyć ten okropny dźwięk No właśnie o tym mówię, okropieństwo A jeszcze w starym domu wszystko co drewniane nam pleśniało. Masakra jakaś. Mam jeszcze silikonowy wałek - do środka można wlać wodę gorącą, letnią lub zimną - w zależności od tego jakie ciasto wałkujemy. I też do mycia w zmywarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 06.11.2015 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Wow, super sprawa z wałkiem! Nie wiedziałam, że takie są. Idealne do wałkowania kruchego ciasta - z zimną wodą znaczy. Jakie to cuda wymyślają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 06.11.2015 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Stolnicę muszę sobie sprawić, skoro tak zachwalacie, chyba dlatego tak rzadko używam swojej drewnianej, że ma wszystkie wady, które wymieniłyście, a w nowym domu nawet miejsca dla niej nie zaplanowałam, wrrr... Makowa Panienko cudna ta łazieneczka będzie, już widać efekty no i masz moje ukochane płytki, które pierwotnie też miałam mieć u siebie, ale mój ślubny mnie przekabacił na inne, bo "on nie chce w żadnym pałacu mieszkać":wtf:..... się nie zna, ale cóż zrobić, tak to już z tą płcią przeciwną bywa. Czekamy na kolejne zdjęcia, ja właśnie swój geberit odebrałam od kuriera przed godziną, chciałabym być na takim etapie, jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 06.11.2015 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Cieszę się, że podobają Ci się moje płytki Szkoda, że ich nie masz, ale masz rację, z tymi facetami tak to już bywa. Moi płytkarze stwierdzili, że te płytki to jak z Belwederu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.11.2015 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Że tak sarkastycznie się dopytam: a co "rodzinę i znajomych" obchodzi jaki macie kolor elewacji w WASZYM domu??To chyba wyłącznie Wasza sprawa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 07.11.2015 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Nie są to ostre komentarze, bynajmniej Ale pewnie myślą swoje. Mnie opinia innych nie rusza Poza tym w Polsce każdy jest fachowcem od wszystkiego i zna się na wszystkim, stąd takie podejście pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 07.11.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2015 Powiem Ci Makowa jak u nas było z kolorem. Zrobili kolorowy grunt, stwierdziliśmy że kolor nam się nie podoba i absolutnie musimy dać inny tynk. Po półtorej roku przyzwyczailiśmy się na tyle, że nie zmienialiśmy koloru Zastanawiam się jak zamocujecie płaski guzik do spłukiwania przy tych przestrzennych płytkach. Czy w takich sytuacjach wpuszcza się guzik do dziury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.11.2015 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Poza tym w Polsce każdy jest fachowcem od wszystkiego i zna się na wszystkim, stąd takie podejście pewnie No właśnie to miałam na myśli A najwięcej do krytykowania mają ci co nigdy domu nie zbudowali i nie zbudują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 09.11.2015 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Powiem Ci Makowa jak u nas było z kolorem. Zrobili kolorowy grunt, stwierdziliśmy że kolor nam się nie podoba i absolutnie musimy dać inny tynk. Po półtorej roku przyzwyczailiśmy się na tyle, że nie zmienialiśmy koloru Zastanawiam się jak zamocujecie płaski guzik do spłukiwania przy tych przestrzennych płytkach. Czy w takich sytuacjach wpuszcza się guzik do dziury? Ten nasz żółty kurczak jest zbyt szokujący, aby się do niego przyzwyczaić Odnośnie spłuczki, to w małej łazience, gdzie jest geberit, są te duże płytki z lekkim fazowaniem i tam przycisk zamontujemy bez problemu, wypełniając ewentualne ubytki jakimś mazidłem typu silikon. Przynajmniej tak mi się wydaje. O wiele bardziej problematyczna jest sprawa kontaktów i włączników montowanych na cegiełkach. Tu można wtopić je w płytki, ale trudno nam się zdecydować na tym etapie. Trzeba będzie więc mocować je na płytkach i powalczyć ze szparami między fazowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts