Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Z8 makowej_panienki

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

http://static.slajd.net/thumb/th680s/gr/cf/302045_35562.jpg

Pomódlmy się w Noc Betlejemską,

W Noc Szczęśliwego Rozwiązania,

By wszystko się nam rozplątało,

Węzły, konflikty, powikłania.

Oby się wszystkie trudne sprawy

Porozkręcały jak supełki,

Własne ambicje i urazy

Zaczęły śmieszyć jak kukiełki.

Oby w nas paskudne jędze

Pozamieniały się w owieczki,

A w oczach mądre łzy stanęły

Jak na choince barwnej świeczki.

Niech anioł podrze każdy dramat

Aż do rozdziału ostatniego,

I niech nastraszy każdy smutek,

Tak jak goryla niemądrego.

Aby wątpiący się rozpłakał

Na cud czekając w swej kolejce,

A Matka Boska - cichych, ufnych -

Na zawsze wzięła w swoje ręce.

Życzą Iwona i Mariusz.

• 4 weeks później...
Oglądam Twoje rzuty domku i nie wiem w końcu jak z tą dorobioną łazienką - komin jest poza jej obrysem (jak na rzucie) czy wchodzi do łazienki (jak na obrazkach 3D)?

Komin w nowej łazience jest tak jak na planie 3D, czyli w łazience. Rzut jest niedokładny, poglądowy jedynie.

Zupełnie inaczej niż u nas, nie tylko ze względu na inny wariant projektu. Staraliśmy się pootwierać wnętrza, a u Ciebie wszystko będzie wyraźnie wydzielone.

Bazując na swoich doświadczeniach wiem, że nam akurat potrzeba wielu pomieszczeń dodatkowych. Mieszkałam w nie jednym mieszkaniu i bywałam w wielu domach i akurat ta opcja jest dla nas optymalna, choć na pewno nie bez wad. No ale jak wygram w totka to zbuduję sobie chałupkę taką, jak chcę, co do centymetra.:p

To ja też się przywitam :)

Widzę, że kupiliście działkę mniej więcej w tym samym momencie co, tylko u nas długo zeszło z załatwieniem papierów. Dlatego też odłożyliśmy plany budowlane na ten rok.

Czy mogę prosić o przepis na jabłuszka w cieście drożdżowym? Wyglądają na apetyczne :)

Pozdrawiam i będę zaglądać.

Witaj, przychodzę z wizytą i od razu pytam :p w jakim programie robiłaś wizkę swojego domku? Ja próbowałam w sweat home, ale ten Twój wydaje się fajniejszy.

witaj water-sprite :) ja tworzyłam te moje wizje właśnie w Sweet Home. A w ogóle to jesteśmy sąsiadami :)

Edytowane przez makowa_panienka

To ja też się przywitam :)

Widzę, że kupiliście działkę mniej więcej w tym samym momencie co, tylko u nas długo zeszło z załatwieniem papierów. Dlatego też odłożyliśmy plany budowlane na ten rok.

Czy mogę prosić o przepis na jabłuszka w cieście drożdżowym? Wyglądają na apetyczne :)

Pozdrawiam i będę zaglądać.

Zaglądaj koniecznie Drimeth :yes: witam Cię serdecznie :) Zobaczysz, ani się obejrzymy i nasze domki będą już sobie stały.

A teraz spełniam prośbę i podaję prosty przepis na JABŁUSZKA W BECIKACH (choć tak naprawdę to powinny być rożki, ale mi sie nie chce wycinać równiutkich kwadracików, więc sklejam je artystycznie, a smaku im to nie zmienia :no:)

2 szklanki i 2 łyżki mąki tortowej (ja daję zwykła z biedronki)

4 dag drożdży

2 żółtka (białka będą potrzebne do smarowania)

2 czubate łyżki cukru

cukier waniliowy

3/4 szklanki mleka

szczypta soli

8 dag masła (1/3 kostki)

cukier puder do posypania oraz do owoców

owoce (soczyste jabłka, gruszki)

cynamon

Wszystkie składniki trzymać w temperaturze pokojowej.

Najpierw przygotować owoce, czyli pokroić w drobne kawałki, dodać dużo cukru pudru i cynamon.

Do rozkruszonych drożdży dodajemy cukier, żółtka, cukier waniliowy, przesianą mąkę i sól. Mieszamy wszystko tak z grubsza i dolewamy mleko, mieszamy, dodajemy masło i wyrabiamy całość na gładką masę (ja używam miksera). Odstawiamy do wyrośnięcia aż podwoi objętość.

Jak wyrośnie po kawałku sobie rozwałkowujemy i tniemy na coś w stylu kwadratów lub trapezów, kładziemy trochę owoców i zawijamy jak dziecko w beciku. Wyłożyć na blasze i odstawić do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować lekko ubitymi białkami. Piec w nagrzanym piekarniku 180C przez około 25min aż ładnie zbrązowieją. Posypać pudrem jak będą jeszcze ciepłe. Wtedy są taaakie pyszne!

Smacznego!!!

Teraz już doczytałam, więc WITAJ SĄSIADKO :wiggle:

jak Ty to zrobiłaś, że miałaś takie meble :cry: ja mam do wyboru kilka beznadziejnych i nie umiem znależć sensownych w internecie. Jestem wnętrzarskim głombem :bash:

A Ty proszę, wszystko zaplanowane i pięknie zwizualizowane. Zazdorszczę i podziwiam. :yes:

Witaj kamaar :)

Masz rację z tymi mebelkami. Można je zmieniać. Myślę, że water sprite nie zauważyła, że w programie jest taka opcja jak ściąganie dodatków z biblioteki. Tam jest naprawdę spory wybór. Ale ja nie umiem opisać jak to zrobić, bo sweet home używam na innym komputerze i nie pamiętam już wszystkiego.:(

Spróbuj może najpierw obejrzeć filmiki instruktażowe? Wszystko jest bardzo jasno opowiedziane od razu z ćwiczeniami praktycznymi. Jedyny warunek to trzeba znać angielski i choć odrobinę technicznego słownictwa.

W razie czego chętnie pomogę, chociaż sama ekspertem nie jestem.

Pozdrawiam serdecznie.