water-sprite 03.02.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2013 kamaar już się nade mną nie znęcaj nie miałam pojęcia, że można zmieniać kolor mebli. Chociaż mogę się pochwalić, że wiedziałam o ściąganiu z biblioteki, ale nie umiałam znależć nic sensownego Google skechup też próbowałam, ale szybko zrezygnowałam. Już kończę yen temat, bo mnie makowa panienka przegoni. Miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 14.02.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 I tak potrzeba 900sztuk na ściany zewnętrzne razem ze szczytami (H+H lub Ytong, jeszcze nie zdecydowaliśmy) oraz 500sztuk połówek na ściany wewnętrzne (12cm). Weź pod uwagę, że bloczki H+H mają 24 lub 25 cm wysokości, a Ytong tylko 20cm. Czyli na sztuki to nie będzie tyle samo. To wychodzi też przy porównywaniu cen za m2 i za sztukę bloczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 14.02.2013 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 O matko, dzięki gorbag za zwrócenie uwagi. To nie Ytong ma być, a Solbet 24cm. Pomyliło mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 17.02.2013 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Pewnie wiesz, że lepiej zamówić tyle co na budowę parteru, a drugą porcję zamówić jak już będzie strop, wtedy przy rozładunku wstawią Ci na strop właśnie. Kiedy ruszacie, jak tylko śnieg stopnieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 19.03.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Ta wiosna to już chyba jednak nie przyjdzie i już nigdy nie zbudujemy tego domu No co Ty, jutro pierwszy dzień wiosny! Maki do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 20.03.2013 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Dzięki gorbag, że mnie pocieszasz, ale ja tam nie wierzę już w nic. Wiosna sobie pojechała gdzie indziej i już nie przyjdzie, zobaczysz. Żeby chociaż śniegu nie było, ale jest i to sporo. I jak ja mam wieszać jajka wielkanocne w oknie ? Bez sensu. Ech, wiosno wróć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 24.03.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Makowa_panienko a Ty jakie wylewałaś fundamenty takie jak w projekcie 40x40 cm czy mieliście coś zmienione przez projektanta, który Wam adaptował projekt? Odnośnie wiosny to rzeczywiście tragedia. Zamawiałem BK z Ytonga w styczniu to prosiłem o dostawę pod koniec marca, bo miałem nadzieję, że już ciepło będzie a tu bloczki przyjadą we wtorek lub środę a u mnie też dużo sniegu i na działkę musiałem załatwiać inny sprzęt żeby mi to rozładowali także już na początku przez pogodę problemy, niech w lecie jeszcze będzie lało to będę ze 3 lata budował ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 25.03.2013 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Hej mest Nasze fundamenty to po prostu jednorazowo wylana "ściana" głębokości 90cm, a szerokości 40cm. Nie robiliśmy żadnych ław. Zresztą wszystko widać dokładnie na zdjęciach na 2 stronie mojego dziennika (post nr 40). Byle do wiosny (tej prawdziwej)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 29.03.2013 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Choć w te święta się nie ujrzymy wszystkiego dobrego Wam życzymy zdrowia, szczęścia i radości stołu sutego i wspaniałych gości. Wesołych Świąt Wielkanocnych życzą Iwona i Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 07.04.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 Makowa Panienko!Przyszłam Cię trochę pocieszyć, że wiosna jednak przyjdzie, z pewnością!Przecież przychodzi co roku.Jak ja doskonale rozumiem Twoje zniecierpliwienie i czekanie na cieplejsze dni.Zaraz mi się przypomina nasza budowa, kiedy to nie mogliśmy wylać wieńca, bo mrozy trzymały niemiłosierne.Prawie tupałam wtedy ze złości.Zobaczysz sama, jak to zleci - ani się obejrzysz a będziesz mieszkać!Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 08.04.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Dzięki, że wrzuciłaś zdjęcia. Przynajmniej widzę jak wygląda krajobraz w okolicy Radomia. Dałaś mi nadzieję, że i u nas warstwa białego g...... zmniejsza się. Ciekawe, jak ta długa zima wpłynie na ceny materiałów budowlanych? Pozdrawiam Cię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 08.04.2013 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Och, dzięki Iwonko za słowa otuchy Tego mi teraz trzeba. Nerwy mną tak szarpią, że aż magnez sobie kupiłam, żeby się wzmocnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 08.04.2013 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Dzięki, że wrzuciłaś zdjęcia. Przynajmniej widzę jak wygląda krajobraz w okolicy Radomia. Dałaś mi nadzieję, że i u nas warstwa białego g...... zmniejsza się. Ciekawe, jak ta długa zima wpłynie na ceny materiałów budowlanych? Pozdrawiam Cię Och, nawet mi nie mów o tym śniegu. To badziewie znika, owszem, ale za to jakie fajne błocko jest w zamian! A ceny chyba nie zmienią. Dużo ludzi zamawiało towar wcześniej z myślą, że na koniec marca najdalej się ruszy z robotą, więc nie sądzę, aby było teraz pospolite ruszenie, no ale może się mylę. Pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 10.04.2013 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2013 Miejmy nadzieję, bo ja nic nie zamawiałam. Może przyjdzie słonko i trochę osuszy ziemię, żeby dało się pracować. Jeszcze kilka dni, jeszcze kilka dni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamaar 20.04.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2013 Hej, jak tam na wiosnę, mury pną się do góry? My cały czas w papierach,ale jest dobrze, projekt zaakceptowany, architekt tworzy:) Może już wkrótce założę dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 21.04.2013 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 kamaar, życzę szybkiego załatwiania papierków . My pomału wchodzimy w bloki startowe i najpóźniej w połowie maja zaczynamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 01.05.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 Makóweczko, pamiętaj, żeby zaraz umieszczać zdjęcia, jak tylko ruszycie z robotą.Uwielbiam oglądać te pierwsze efekty, jak to "mury pną się do góry".Wtedy tak szybko widać efekty budowania.Wiosna przyszła jednak, prawda?Tylko jakaś taka zimna na razie.A hiacynty w domku miałaś piękne, bajkowe po prostu.Ściskam Cię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 05.05.2013 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Och Iwonko, zdjęcia będą na bank, żeby tylko zacząć. Myślę, że zaczniemy po 20 maja. Bardzo nas denerwuje to, że musimy czekać, ale złożyło się na to kilka czynników. Ach, co ja się będę denerwować . Ważne, że już wiosna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 05.05.2013 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Witam! jestes w uk ze masz takie zamiłowanie do tego stylu czy tak po prostu go lubisz? kuchnia ładna chociaz to nie jest mój styl. jednak wiesz co wydaje mi się ze wyglądałaby ładnie? tu w angli czesto można spotkać chociaz wydaaje mi sie w polsce tez coraz czesciej piekarniki w stylu retro. fajna sprawa. ja chociaz osobiscie nie chciałabym angielskiej kuchni to te piekarniki bardzo mi się podobają. do tego gdybys kupiła obie czajnik i tostert w tym samym kolorze i stylu byłoby slicznie np. czarny do ladnego kontrastu z bielą lub biel jak wolisz i jeszcze lodówke http://img42.imageshack.us/img42/5748/piekarnike.jpg http://img713.imageshack.us/img713/3269/piekarnikretroaristonft.jpg http://img39.imageshack.us/img39/3206/ladowkaretro.jpg co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 06.05.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Witaj anam ! Miło mi, że wpadłaś do mnie i napisałaś co nieco. Bardzo dziękuję Ci za pomysły. Ta duża fotka z białą kuchnią i piekarnikiem to niczym projekcja moich snów. Niestety, marzenie to jedno, a rzeczywistość (finansowa) to dugie. Ale mój piekarnik będzie bardzo podobny. Np. coś takiego: http://www.topmarket.pl/prod/mid/piekarnik-hotpoint-ariston-ft-95-v-c-1-ow-10067.jpg Co do czajnika to już mam taki: http://www.kenwoodworld.com/Global/ResizedImages/Global/Product%20images/Breakfast/Kettles/SKM030/Kettles-SKM030-800x600-1_300x225.jpg Przydałby się więc i toster z tej linii: http://www.kenwoodworld.com/Global/Product%20images/Breakfast/Toasters/TTM020A/Toasters-TTM020A-800x600-2.jpg Cudownie byłoby mieć lodówkę w stylu Smeg, ale po pierwsze cena, a po drugie są one niepraktyczne, gdyż zamrażarka jest na górze i jest mała. Zostanie więc na razie tradycyjna lodówka. Rozumiem, że Ty mieszkasz w UK. Ja owszem, mieszkałam tam kilka lat i jestem zakochana do dziś zarówno w języku, jak i stylu wnętrz, architekturze, no i stylem życia po prostu. Tęsknie za Anglią bardzo, ale żyć bym tam nie mogła na stałe. Chociaż kto wie. Na razie tworzę więc sobie swoją małą Anglię tutaj, a że diabeł tkwi w szczegółach, to zwykły słoik Kilner jest dla mnie szczytem szczęścia. TK MAXX to mój raj! Uwielbiam tam buszować w dziale gospodarczym w poszukiwaniu rzeczy MADE IN ENGLAND. Pozdrawiam Cię serdecznie i zapraszam częściej. Niedługo budowa rusza, więc wreszcie zacznie się coś dziać u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts