makowa_panienka 16.06.2013 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 witaj aLililth U Was też prace posuwają się sprawnie,choć dopiero zaczęliście. Oby pogoda nam sprzyjała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mest 19.06.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 U Was prace idą z szybkością francuskiego TGV. Ja myślałem, przez zimę robić wykończeniówkę ale sprawa z gazem wszystko mi zje.... Wszędzie z dziadami trzeba się użerać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bury_kocur 19.06.2013 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Piorunem Wam to idzie - i do tego muszę pochwalić, że wyjątkowo schludnie. U mnie do dziś straszny bajzel tak na oko, więc jasne, że zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 20.06.2013 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Kocurku, powiem szczerze, że jestem zakochana w tym moim placu budowy, ale to ocena subiektywna. Robota idzie piorunem, ale to już końcówka tego maratonu. Jak tylko postawimy dach to tempo nam zmaleje do zera, bo staniemy na jakiś czas z robotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 20.06.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Kiedy Wam ten domek tak szybko urósł? Czekałam i czekałam aż wystartujecie, a tu zamiast startu widzę finish Ładnie wyglądają te białe pustaki, jest tak czyściutko. Mi też wszystkie pomieszczenia na papierze wydawały się większe niż są w rzeczywistości. Ale podobno po tynkowaniu się trochę powiększą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 20.06.2013 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Nasz dom z zewnątrz wygląda na nieduży (13m x 9m), dopiero w środku ujawnia się cała przestrzeń. I pomimo, że dojdą jeszcze ścianki działowe, to już widać, że wielkość pomieszczeń jest zadowalająca, zwłaszcza salon mi się podoba z wymiarami 5,1m x 5,8m. W ogóle to nawet działka teraz wydaje mi się większa jak stoi dom, niż jak było puste pole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 25.06.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Gratuluję zalanego stropu! Wymiary salonu godne zazdrości. Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 26.06.2013 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Salon to moje oczko w głowie . Zanim jeszcze zdecydowaliśmy się na dom, to szukaliśmy mieszkania z ustawnym i dużym tzw. dużym pokojem, i dosłownie jedno mieszkanie, czy dwa takie było. Dlatego też wybierając projekt chciałam mieć fajny, przestronny pokój minimum 30mkw. Nasze obecne mieszkanie jest bardzo fajne właśnie ze względu na ustawne pokoje zbliżone do kwadratu - duży pokój ma 18m, a sypialnia 11m i uważam, że taka powierzchnia sypialni jest dla nas wystarczająca, bo duże łóżko 160x200 się mieści. Projekt Z8 jest dla mnie zbliżony do ideału jak na jego powierzchnię 100m, a salon właśnie jest najwspanialszy ze względu na rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 26.06.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Mi też się wydaje, że sypialnie wcale nie muszą być duże. Co innego pokój dzienny gdzie spędza się dużo czasu w większym gronie, tam przestrzeni nigdy za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 02.07.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Bardzo mi się podoba Wasz domek!Będę podglądała postępy !Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 02.07.2013 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2013 Dzięki Iza! Zapraszam ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mhk 07.07.2013 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Witam, pieknie sie zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 09.07.2013 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 mhk, miło, że zajrzałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gust 10.07.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Jak tak czytałam Wasz dziennik to stwierdziłam, że nie tylko my mieliśmy przyjemność z opieszałością urzędników. Boże, jak dobrze że to za nami. Teraz liczymy na to że nie każą nam nic donosić. A miła pani z wydz. architektury powiedziała, że niestety raczej sporo wniosków maja do rozpatrzenia wiec nie mamy co liczyć na szybką decyzję. Fajny ten Wasz projekt, pamiętam go jak szukaliśmy czegoś dla siebie. Czy ja wiem czy ciasny? My póki co we 2 więc jak dla nas szpak to "świat i ludzie". Jak się człowiek wychowuje w bloku na 50 mkw to każdy dom jest duży hehe. Czekam na zdjęcia z montowania dachu. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 10.07.2013 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Fajny ten Wasz projekt, pamiętam go jak szukaliśmy czegoś dla siebie. Ja z kolei, zanim ostatecznie zdecydowałem się na z8, wybrałem najpierw Szpaka. W sumie domy podobne. Planowaliśmy jednak kilka zmian (m.in. lekkie wydłużenie domu) i ze Szpaka po zmianach wyszedł nam z8 ja nic. Ale wizualizacja u Was ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 11.07.2013 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 My też braliśmy Szpaka pod uwagę Brakowało mi tam jednak spiżarki. Cóż, jak zobaczyłam Z8, to się zakochałam i już tak zostało Teraz, jak to piszę, to chłopaki kładą nam dwie warstwy bloczków na stropie, zdjęcia będą więc wieczorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
water-sprite 12.07.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 No i gdzie te zdjęcia? Pewnie chcesz się pochwalić od razu dachem, szybką macie ekipę więc wszystko jest możliwe. A czym przykrywacie swój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 13.07.2013 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Ech, chciałabym móc się pochwalić już dachem. Na razie są tylko dwie warstwy bloczków na wieńcu. Nasz dach będzie z blachodachówki o tradycyjnym wzorze w kolorze rudawym. Pod tym będzie papa i deskowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 13.07.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Brawo, brawo.Szybciutko idziecie z tematem.Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 13.07.2013 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Dzięki Drimeth Niby szybko idzie, ale dla mnie i tak za wolno. Dom miał stać już w grudniu zeszłego roku, no ale wyszło jak wyszło. Byle do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts