Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolejna nudna kuchnia ??

malka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak wyceniałaś w studiach to od razu zażyj sobie nervosol.

Ja wyceniałam moją kuchnię w kilku miejscach i miałam 3 różne wyceny. Pomiędzy najwyższą a najniższą jest 10 tys. różnicy:cool:

Teraz czekam na 4 wycenę

Jak wyceniałaś w studiach to od razu zażyj sobie nervosol.

i to jest najlepsza rada w całym wątku :lol2:

ceną wyjściową jest dla mnie ta z Ikei -taki punkt odniesienia, zobaczymy , w którą stronę pójdą inne :)

Sama sobie przeczysz. Twierdzisz że od zmywarki do wyspy to będzie odwrócenie na pięcie i siup ;) a od piekarnika z wysuniętymi pewnie prowadnicami do blatu miałabyś za daleko? :) Odległość ta sama.

Tobie się po prostu podoba ten pierwszy układ i już :), więc co tu zmieniać.

Ale z czym sobie przeczę ? nie rozumiem

W projekcie Magdy

http://foto3.m.onet.pl/_m/8f3b5c4b3caaa1ae724eabc36dbdc32b,21,19,0.jpg

przy założeniu,że piekarnik będzie w pierwszym słupku mam jakieś 140-150 cm do blatu z blachą lub gorącą formą (a te mam żeliwne więc ciężkie) i raczej nie będę miała wysuwanych prowadnic ;), Przy otwartej szufladzie i otwartej zmywarce mam max 40 cm, bo

między wyspą, a ciągiem roboczym będzie od 120 do 146 cm
. no i jest różnica między przekładaniem talerza czy kubka, a przenoszeniem 6 kg formy.

Czy układ mi się podoba ? niespecjalnie :oops: kuchnia musi być estetyczna i wygodna, a drugorzędne znaczenie ma dla mnie czy dana szafka będzie pół metra w tą czy w tamtą stronę.

Założyłam wątek w nadziei na jakieś podpowiedzi, ale chyba sie nie da. Każda z nas ma jakieś swoje preferencje i przyzwyczajenia, dla innych dziwne i niezrozumiałe i będziemy je forsować. Dla jednych odległość 120 to dużo, dla innych mało, dla jednych blat na wysokości 75 jest w sam raz dla innych 85 to za mało....

no nic....zobaczymy co studia wymyślą, może właśnie jakieś super mega rozwiązanie,które powali mnie na kolana i złapie za serce :lol:

To jeszcze raz ja:)

Zwizualizowałam tę wersję z pdf z wyspą

http://foto0.m.onet.pl/_m/c789016ae472f88ea6604cac4ce8411c,21,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/c920867cf5680e434e074314bda1d51d,21,19,0.jpg

1. Czy teraz dostaniesz się do wyczystki?

2. Miejsce do posiłku tylko dla jednej osoby