JarekKRK45 03.04.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam , potrzebuję kupić folię 16mx10m gr.1mm lub grubszą do oczka wodnego . Proszę o namiary na sprawdzoną firmę , najchętniej w Krakowie . Pozdrawiam Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez JarekKRK45 zmiana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jiku 03.04.2012 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja nie poradzę ale jak robić oczko to tylko takie http://www.ogrodynaturalne.pl/stawy.php?m=9 Piękne ogrody a szczególnie wszelkie wodne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 04.04.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam, a ja mam pytanie czy pod gotowa forme do oczka tez trzeba ułozyc folie i jeszcze jedno pytanie ile od powierzchni ziemi ma wystawac brzeg formy,dziekuje,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 jiku- nie kazdego stać na oczko za kilkadziesiąt tysięcy. gixxar - pod gotową formę nie daje się foli (bo i po co?) tylko wypełnia szczeliny między gruntem a formą bardzo miałkim piaskiem, aby forma była dokładnie podparta i wypoziomowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jiku 04.04.2012 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Och wiem Elfir wiem, ale ten mój wtręt nie miał być dosłowny, choć może tak zabrzmiał. Wiadomo, że niewielu stać -choćby mnie nad czym ubolewam ogromnie:) Z drugiej strony popatrzeć każdy może a nuż roślinkę jakąś nową pozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 05.04.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 A dziekuje,a niewiesz ile ta forma ma wystawac poza grunt ,czy wkopac ja z poziomem ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 05.04.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Jak wkopiesz równo z poziomem gruntu to deszcz będzie Ci spłukiwał błoto do oczka. Tym bardziej że forma troszkę osiądzie. Trochę musi wystawać. A ile, to zależy. Im dokładniej ją wypoziomujesz tym mniej. Jeśli oczko jest u podnóża zbocza po którym regularnie spływają duże ilości wody deszczowej to brzeg musi być odpowiednio wyższy, jeśli normalnie na płaskim równym terenie i dobrze wypoziomowane małe oczko to 3-4 cm powinno wystarczyć. Jeśli forma jest bardzo duża to pewnie tak dokładnie nie wypoziomujesz i miejscami brzeg będzie wystawał z 10 cm. Obłóż brzegi kamykami albo obsyp żwirkiem żeby zamaskować plastik i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 05.04.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ok,dziekuje,forma ma 2,20x2,00 i teren jest ze spadkiem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 to jak chcesz zamaskować brzeg po niższej stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 07.04.2012 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Hmm ... nadal nie wiem gdzie kupić taka folię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 07.04.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Jeszcze nie wiem jak to zamaskowac,jakies kamienie lub podsypie ziemia,albo jakies rosliny posadze dookoła, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts