donna74 04.04.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 witamwprowadziłam sie kilka dni temu do nowego mieszkania, z urzadzeniem jakoś sie uporałam ale został mi 20m zabudowany (oszklony) taras, na jednej długiej ścianie postawiłam 2 wielkie drewniane skrzynie (nie mamy komórki ani piwnicy więc mają służyć za schowki), na nich mają być duże poduchy aby można było je wykorzystać jako siedziska, do tego zakupiłam 3 kwadratowe skrzynie na kwiaty, na podłodze jest brzydki gres, nie zmienie go ale myślałam żeby położyć tam wykładzinę (może sztuczną trawę), na suficie ma wisieć taka śmieszna okragła huśtawka, poza tym ma być zestaw ogrodowy... ale jakoś tego nie moge zobaczyć wszystkiego, może ktos pomoże w aranżacji tego miejsca:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.04.2012 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Ja też nic nie widzę, bo ani zdjęcia, ani planu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donna74 05.04.2012 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 to postaram sie dodać zdjęcie tarasu jeszcze sprzed zamieszkania czyli jest pusty i huśtawki którą chciałabym mieć, skrzynie są wielkie - po 160cm długości i stoją na ściance której na zdjęciu nie widać aha zdjęcie zrobiłam przy wejściu na taras z sypialni, cały ma 20m + 12m balkonu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d3fe4a4164cff1b6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eae4f4584617fd02.html mam nadzieje że sie udało wstawić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donna74 05.04.2012 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 i sie nie udało:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2012 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Nie udało, bo wklejasz adres strony a nie adres obrazka. Przeczytaj instrukcję jeszcze raz. Plik obrazka musi się kończyć na .jpg Twoje pierwsze zdjęcie http://images39.fotosik.pl/1428/d3fe4a4164cff1b6.jpg i drugie:http://images41.fotosik.pl/1428/eae4f4584617fd02.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.04.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Na rośliny jest tam nieco za ciemno, chyba, że jakieś paprocie lub bluszcz?Jaka tam jest temperatura zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donna74 06.04.2012 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 bardzo dziekuję za pomoc ze zdjęciami:-) przez przeprowadzkę na szybko z niemowlakiem na ręku ciągle jestem w biegu i nawet doczytać instrukcji mi sie nie udałonie jest ciemno, przez cały dzień jest tam słońce, jesli jest słońce oczywiście, zdjęcie robiłam zimą, bardzo na szybko więc tak wyszło ciemno, taras i balkon bardzo nasłoneczniony, o bluszczu myślałam w donicach z pergolami ale na balkonie, na tarasie boje sie że w lato może być roślinności za gorąco a w zimę za zimno, przy słonecznym dniu jest tam szklarnia ale gdy słonka brak jest chłodno, myślałam o tym żeby kupic farelke i nagrzewać w zimniejsze wieczory ale sporadycznie, wtedy gdy bedziemy chcieli tam sobie posiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.04.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 chodzi o dobór roślin. Jeśli zimą tam będzie około zera można uprawiać np. gardenię, cytrusy. Ta huśtawka nie będzie przeszkadzać w przejściu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donna74 09.04.2012 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 jeśli chodzi o rośliny myślałam o bluszczach na balkonie, wewnątrz nie wiem, pod W-wą w Dawidach jest "bazar" ogrodniczy, może tam coś wybiorębardziej interesuje mnie temat podłoża, nie wiem co zrobić z podłogą, płytki są brzydkie i zniszczone, być może można je domyć ale są takie "zimne" i nieprzyjemne, i bardzo bym chciała zobaczyć wizualizację całości zanim zdecyduje sie kupić mebelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.04.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Nie ma problemu, by je przykryć wykładziną w rodzaju sztucznej trawy, albo matą z włókien bananowca czy kokosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiekkukl11 20.06.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Hej, czeka mnie niedlugo remont tarasu i zona namawia mnie na to żeby zrobić oszklony. Staram sie jej wypersfadowac ten pomysl ale teraz sam się nad tym zastanawiam. może ktos cos doradzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.06.2012 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 taras w domku czy w bloku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksa.nder 27.06.2013 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Szukam sprawdzonej i odpowiedzialnej firmy specjalizującej się z kompleksowym tworzeniem tarasów(70m2) - w tym przypadku na parterach budynków mieszkalnych. Oto moja inspiracja przedstawiająca wizualizację mojego przyszłego tarasu Może ktoś mógłby polecić kogoś takiego? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.06.2013 04:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Wstaw zdjęcie inspiracji zamiast linku reklamowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Joliska - trzeba kolesia zbanować, ja też czyściłam jego wpis z linków reklamowych. To spamer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts