JK978 17.04.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 No i tu właśnie mamy z mężem zgryzotę (żeby tylko nie skończyło się rozwodem;) ). Ja chciałabym kominek z dużą szybą – taką fajną L-kę, a mój mężuś naczytał się o ciepłych kominkach. Podobno nie da się połączyć tych dwóch kominków w jeden. A może jest jakiś pomysł na uratowanie mojego małżeństwa ? Witam. Może tutaj warto zajrzeć? Ja to przeglądałem zanim zapadła decyzja. Także miałem problem duża czy mała szyba. Widok ognia także jest ważny http://www.leda.de/ledacmsde.nsf/public/speicheroefen.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki.fm 27.04.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 LEDA ma fajną linię kominków z literką N w symbolu np Magma N , Karat N. Są to wkłady kominkowe, które z jednej strony mają nie małą szybę np 67x51cm, a z drugiej są przeznaczone do podłączenia całkiem pokaźnej masy akumulacyjnej np w postaci kanałów szamotowych. Montujemy aktualnie coraz więcej kominków w Polsce z tego typu wkładami kominkowymi LEDY. Klient ma fajny widok ognia, a poza tym przypiecek i ciepłą ławeczkę. Super sprawa! Ceny są naprawdę przyzwoite, a biorąc pod uwagę jakość tych niemieckich wkładów i 10 letnią gwarancję, warto brać je pod uwagę. Tak naprawdę moda na kominki akumulacyjne przychodzi z Niemiec i Austrii. Tam każdy klient pyta nas o możliwość akumulacji a wielu z nich decyduje się na kominki bez konwekcji powietrza (hypocaustum). Póki co, na przykład, sprzedaż piecokominków do kominków akumulacyjnych w Polsce jest jeszcze mała, a w Niemczech z kolei piecokominki są częstsze niż wkłady kominkowe. Ale, co kraj to obyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo244 21.01.2016 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Witam. Odświeżę trochę wątek . Powoli przygotowuję się do wyboru wkładu kominkowego. U jednej osoby widziałem kominek z wkładem Leda i bardzo Mi się spodobał . U siebie widział bym wkład Leda SERA 55 ES narożny . Mam pytanie . Czy ten wkład można użyć do budowy kominka z instalacją DGP ? Instalacje DGP mam już zrobiona na podzespołach firmy Darco. Kanały sztywne ocieplone , turbina Banan2 z bypassem + sterownik Art 1. 5 punktów na poddaszu. A może ktoś ma taki wkład u Siebie. Ciekaw jestem opinii odnośnie użytkowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 21.01.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Witam. Odświeżę trochę wątek . Powoli przygotowuję się do wyboru wkładu kominkowego. U jednej osoby widziałem kominek z wkładem Leda i bardzo Mi się spodobał . U siebie widział bym wkład Leda SERA 55 ES narożny . Mam pytanie . Czy ten wkład można użyć do budowy kominka z instalacją DGP ? Instalacje DGP mam już zrobiona na podzespołach firmy Darco. Kanały sztywne ocieplone , turbina Banan2 z bypassem + sterownik Art 1. 5 punktów na poddaszu. A może ktoś ma taki wkład u Siebie. Ciekaw jestem opinii odnośnie użytkowania . Podejrzewam ze bez problemu podlaczysz dgp, ja mam podoby wklad, innej firmy ale na tej samej zasadzie, tzn narozny szyba do gory i smiga jak zloto z dgp. Ale cena wkladu kosmiczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.01.2016 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Witam. Odświeżę trochę wątek . Powoli przygotowuję się do wyboru wkładu kominkowego. U jednej osoby widziałem kominek z wkładem Leda i bardzo Mi się spodobał . U siebie widział bym wkład Leda SERA 55 ES narożny . Mam pytanie . Czy ten wkład można użyć do budowy kominka z instalacją DGP ? Instalacje DGP mam już zrobiona na podzespołach firmy Darco. Kanały sztywne ocieplone , turbina Banan2 z bypassem + sterownik Art 1. 5 punktów na poddaszu. A może ktoś ma taki wkład u Siebie. Ciekaw jestem opinii odnośnie użytkowania . Każdy wkład nadaje się do DGP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomo244 24.01.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 Podejrzewam ze bez problemu podlaczysz dgp, ja mam podoby wklad, innej firmy ale na tej samej zasadzie, tzn narozny szyba do gory i smiga jak zloto z dgp. Ale cena wkladu kosmiczna... A czy mógłbyś napisać jak sprawuje się taki wkład narożny odnośnie oddawania ciepła przez szybę do pomieszczenia (pomieszczeń) w którym stoi kominek . Ja mam nie za duży salon 20 m2 połączony z kuchnią 14 m2 i korytarzem 9m2 łącznie 43 m2 . Kominek będzie usytuowany w rogu salonu . Nie chciał bym przy normalnym paleniu mieć za gorąco w tych pomieszczeniach tzn sauny w przenośni. A przy okazji może znajdzie się jakiś użytkownik jakiegokolwiek kominka z wkładem Leda i napisze parę słów . pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts