Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt kuchni do oceny

Magda_122

Recommended Posts

Co byście zmienili w moim projekcie??? Jak wam sie podoba?

http://www.fotosik.pl/u/magmag122/album/1162425

Co prawda już założyłam podobny temat ale bez tematu więc pewnie nikt mi nie pomoże a nie potrafie edytować:(

Madziu bede podglądać Twój projekt bo kuchnia Twoja jest bardzo, bardzo podobna kształtem do mojej (zerknij do mojego wątku - zobaczysz jak my próbujemy ogarnąć te 2 okna i 2 wejścia do kuchni :))

Mnie się jedna rzecz nie podoba - ale to nie kwestia projektu, a raczej upodobań - nie lubię ściętych szafek - takich jak ta pod płytą. Lubię kąty proste :)

płyta grzejna w narożniku dla mnie odpada, ale nie ma na nią miejsca gdzie indziej.

Teraz to już "po ptokach", ale na etapie adaptacji należało zlikwidować lub przesunąć jedno okno.

Architekta takich domów należałoby porządnie opierdolić, albo wysłać na kurs ergonomii.

Ja również wolałąbym kąty proste ale niestety inaczej sie nie da.

Szkocik twojej kuchni nie ma co porównywać bo jest dużo wieksza. Ja też chciałam taką zabudowę na całą ścianę ale jest za mala odleglośc od ściany do okna i piekarnik by się nie zmieścił dlatego w projekcie jest jeden supek a dalej szafki wiszące są mniej wysunięte.

Poradzcie co byście jeszcze zmieniły? Podoba wam się ta szyba dekoracyjna???

A mnie się wydawało ze Twoja kuchnia jest większa (moja wcale nie jest taka duza - to wizualki przekłamuja ;) :D)

Mozesz wrzucic projekt z wymiarami - wtedy wyobrażnia lepiej działa :)

Co do szyby - mnie sie pomysł sam w sobie podoba, wzór to rzecz gustu. Chetnie bym u siebie zrobiła coś takiego ale przy moich wielkościach okien kiepsko to wyglada.

płyta grzejna w narożniku dla mnie odpada, ale nie ma na nią miejsca gdzie indziej.

Teraz to już "po ptokach", ale na etapie adaptacji należało zlikwidować lub przesunąć jedno okno.

Architekta takich domów należałoby porządnie opierdolić, albo wysłać na kurs ergonomii.

A jakby tak zrezygnować ze słupka z piekarnikiem i na tej ścianie dać płytę?

Ja tez prawdopodobnie bede miala kuchenke w rogu, ale mnie kusi kuchenka-fasolka.

Rozrysowałam sobie ja w naturalnych wymiarach i testuje. No i kurka - raz stwierdzam ze jest ok, a innym razem ze mogłoby byc lepiej.

Madziu (moja kuchnia ma 3x3,5 - wiec niewielka różnica :)

Tak jak mowiłam - przekłamuja wizualki :)

Czekam wiec dalej co wymyslicie, bo ja do konca tez do swojego układu przekonana nie jestem (zwlaszcza do kuchenki w rogu)

kuchenka fasolka? A cóż to takiego? twoja kuchnia wydaje mi się taka olbrzymia. Bardzo mi sie podoba ta zabudowa na całą ścianę ale chyba ciężko będzie ci podchodzić do płyty indukcyjnej jeśli nie zetniesz rogu tak jak u mnie na projekcie. Jeśli można wiedzieć ile ma kosztować wasza gotowa kuchnia??? Z czego będą blaty?? Edytowane przez Magda_122
dziecko mi nawciskało literek:)