loskamilos007 16.04.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam,mam za zadanie przedstawić na studiach prezentację na dowolny temat budowlany (5. rok studiów) - może to być o cokolwiek, od konkretnego budynku (np. Burj Dubai), poprzez tematykę łączącą kilka budowli (np. lekkie konstrukcje w budownictwie) aż do jakiejś nowej technologii (np. folia ETFE albo beton przezroczysty). Zależy mi, żeby temat był niebanalny - może ktoś z Was podrzuci mi jakiś ciekawy pomysł, o którym słyszał/czytał ? Z góry dzięki za pomoc !Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 16.04.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 To Twoje studia, Twoje prezentacja, więc zamiast łazić po necie - siadaj i weź się do roboty.Czy to norma, że młodzi ludzie o wszystko pytają na forach ? Dopiero co facet robił ankietę jak dać dziecku na imię.Może warto użyć mózgu w końcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loskamilos007 16.04.2012 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 dzięki za pomoc ! przyrównanie tematu prezentacji do imienia dla dziecka jest naprawdę celne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 ja mam ciekawy - jaka jest strata ciepła przez mostki cieplne spowodowane montażem w warstwie ocieplenia na kotwach JD-B a kotwach z tworzywa, sugerowanych przez niejakiego Krzysztofa46 określającego się "Specjalistą od ciepłego montażu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona Adwalka 25.04.2012 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam, mam za zadanie przedstawić na studiach prezentację na dowolny temat budowlany (5. rok studiów) - może to być o cokolwiek, od konkretnego budynku (np. Burj Dubai), poprzez tematykę łączącą kilka budowli (np. lekkie konstrukcje w budownictwie) aż do jakiejś nowej technologii (np. folia ETFE albo beton przezroczysty). Zależy mi, żeby temat był niebanalny - może ktoś z Was podrzuci mi jakiś ciekawy pomysł, o którym słyszał/czytał ? Z góry dzięki za pomoc ! Kamil Może słabe miejsca w budynkach. Przekrojowo po trochu o wszystkim, albo skupić się szczegółowo na jakimś konkretnym dziale np. izolacje . Albo posadowianie budowli w trudnych warunkach gruntowych- pale, studnie, kesony itp. Albo jakieś duże obiekty budowlane- najdłuższe mosty wiszące, największe zapory-ciekawy temat , bo technologia wykonania zawsze jest unikatowa Albo katastrofy budowlane- wybrane przykłady- omawiasz konstrukcje budowli/ budynku i przyczyny katastrofy. Albo historycznie-od jaskini do Burj Dubai- omawiasz jak rozwijało się myślenie ludzi w zakresie konstrukcji budynków. Możne pofantazjować co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts