cronosik 17.04.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam, przymierzam się do kupna połówki bliźniaka od dewelopera, poprosiłem o przesłanie specyfikacji otrzymałem takie "coś" czy ktoś mógłby przejrzeć i powiedzieć o co dopytać, bo póki co nie wygląda to za dobrze, same ogólniki. Opis techniczny inwestycji Budynek będzie przekazany w następującym stanie: - fundamenty żelbetowe - ściany zewnętrzne parteru, piętra oraz ścianki działowe - elewacja zewnętrzna - drewniana więźba dachowa - pokrycie dachu dachówką - przyłącze kanalizacyjne do zbiornika bezodpływowego - instalacja kanalizacyjna - przyłącze elektryczne i instalacja elektryczna - przyłącze gazowe i instalacja gazowa - przyłącze wodne ze studni głębinowej wraz z instalacją wodną - wykonane podjazdy do garaży, chodniki z kostki brukowej - drzwi wejściowe do budynku Segment będzie przekazane w następującym stanie: - ściany działowe - tynki gipsowe - stolarka okienna z PCV - podłoża ze szlichtą betonową - instalacje wewnętrzne: elektryczna, domofonowa, wodna, kanalizacyjna, alarmowa, centralnego ogrzewania, gazowa - kocioł gazowy z zasobnikiem oraz grzejniki Garaż będzie przekazany w następującym stanie: - tynki cementowe - instalacja elektryczna - podłoże betonowe - brama garażowa ocieplana segmentowa Infrastruktura: - podjazd, chodnik, opaska z kostki brukowej, taras 8 m2 - działka w części ogrodowej ogrodzona siatką, od frontu przęsłami opartymi na słupkach - brama i furtka w części frontowej ogrodzenia - teren w ogrodzie uprzątnięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.04.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 jak odprowadzana jest woda z dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.04.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 (edytowane) Na razie wiesz, że samochód jaki kupujesz jest osobowy. I ma drzwi. I 4 koła. Tyle wiesz. Przy każdym punkcie przez Ciebie wymienionym - opis używanych materiałów (marka, paramatry, technologia) i opis szczegółowy - jakie cegły - jaka technologia budowy.|Co to za tynki gipsowe i inne ? Której klasy?Kocioł- jaki, jakiej firmy, jakiej mocy, jaki zasobnik .....etc etc etc Jaka instalacja - jakie materiały. Jaka elewacja - jakie ocieplenie, jaki styropian/wełna, jaka grubość, jaki tynk na to (typ/rodzaj/firma) Ile punktów elektrycznych (żebyś się nie zdziwił) jaka rozdzielnia. Nie wiedzę ocieplenia dachu i obudowy g-k. Domyślam się, że ten segment parterówką nie jest - czy ścianki działowe też ? Więc nie bardzo widzę bez g-k na poddaszu...ale nie znam projektu. Co z podłogami ? Nie ma wylewek ? Jeśli są to jakie ? Odwodnienie w garażu ? Odwodnienie na podjeździe ? Obawiam się, że lista jest długa ....ale ja w robocie Jaka ziemia w ogrodzie - żebyś nie został z pół metra gruzu pobudowlanego - "no przecież nie da się tego zamiatać"..co to znaczy, że "uprzątnięty" ? Wywiezione śmieci czy zagospodarowany (zagrabiony ? czy jak ?) Szczerze ? Gdyby mi ktoś wysłał takie g...o to bym go zabiła śmiechem. napisał Ci,że masz ściany, okna i drzwi zewnętrzne :) Tylko nikt nie wie jakie :) Czy to czasem nie developer budujący niedaleko Marek ? Mam wrażenie, że już gdzieś ten stek bzdur widziałam :) Edytowane 17 Kwietnia 2012 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronosik 17.04.2012 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Dzięki, za odpowiedź mnie też to trochę przeraziło Będę go męczył o szczegóły choć, po tym co dostałem to trochę odeszła mi ochota na kupowanie od niego. Deweloper to http://www.apro.lublin.pl Z Lublina. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 17.04.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Czy to czasem nie developer budujący niedaleko Marek ? Mam wrażenie, że już gdzieś ten stek bzdur widziałam :) Jakoś podobnie mi sie skojarzyło - ciekawe dlaczego ....???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.04.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Dzięki, za odpowiedź mnie też to trochę przeraziło Będę go męczył o szczegóły choć, po tym co dostałem to trochę odeszła mi ochota na kupowanie od niego. Deweloper to http://www.apro.lublin.pl Z Lublina. Pozdrawiam NIenooooooooo spoko - po prostu potraktował Cię jak jelenia. Teraz mu udowodnisz,że nim nie jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 17.04.2012 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Jakoś podobnie mi sie skojarzyło - ciekawe dlaczego ....???? Prawda ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts