monik22 19.04.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Ja osobiście nie lubię gołej ziemi pod drzewami. Zawsze proponuję jakieś rośliny okrywowe, chociażby fiołki wonne z siewu. Elfir! Czy fiołka mogę po prostu wysiać z nasion pod sosnami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.04.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 o ile masz tam żyźniejsza glebę i odrobinę wilgoci. Na suchych piaskach nie urośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.04.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Nie mylisz się. U mnie są na tzw. wrzosowisku razem z azaliami, kalmiami, borówką amerykańską, świerkami brewera, srebrnym kłującym i białym conica, jałowcami oraz oczarem. Zaplecze to „lasek” gdzie wypadły niestety świerki serbskie, więc będę sadzić sosny. Tuż obok mam jeszcze grupkę z wejmutką, jodłą (jakaś?) i świerkiem (też nie wiem jaki, bo kupiony przypadkowo) o srebrnych długich igłach. Pod nimi rosną żółta azalia wielkokwiatowa, maleńka japońska (prezent), pieris Mountain Fire i dwa świerczki gniazdkowe. I to jest „kwaśna” część ogrodu w sumie jakieś 300 m2 górki nadsypanej mniej więcej 50 cm wyżej niż reszta ogrodu. Na reszcie nie zmieniałam odczynu gleby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts