JK2010 19.04.2012 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Na mojej działce nie ma wodociągi i muszę kopać studnię, ale ostatnia rozmowa z sąsiadem dała mi dużo do myślenia. Opowiedział mi jak kopał na swojej działce studnie do czerpania wody dla domu. Wiercili mu studnie i wsadzali rurę setkę. Był masywny wypływ wody podobno nawet pół metra nad ziemie. Sąsiad odprowadza nadmiar wody do stawu na swojej działce a ze stawu jest rzeczka dalej. W tej okolicy to podobno częste a woda jest płytko od 17 do 40-50m. Zastanawiam się co robić w mojej sytuacji jeżeli ludzie od studni napotkają ten problem. Z mojej działki nigdzie się nie da wody odprowadzić. Czy są jakieś metody na zamknięcie takiej studni a jednocześnie korzystania z niej?Podobno wątek założyłem a propos pomp ciepła. Z góry przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.04.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 ale do picia nie pobiera się wody z głębokosci 50 cm! Myslę, że sąsiad dokopał się do studni artezyjskiej, stąd duże ciśnienie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 23.04.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Wynajmij ludzi (firmę) która zajmuje się wierceniem studni, niech wwiercą się w głębsze warstwy ziemi na kilkanaście metrów. Na pewno na niższym poziomie również znajdują się inne żyły wodne ,zapewne z lepszą jakościowo wodą a mniejszym ciśnieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts