jaalicja 20.04.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Hej - planujemy budować według tego projektu: http://www.domplan.com.pl/Kendra/Kendra.html Nie ma jeszcze o nim wątku więc zaczynamy Nas przede wszystkim przekonała prosta konstrukcja domu i bardzo wysoka funkcjonalność pomieszczeń. Mamy nadzieję, że będzie również nieskomplikowany i niezbyt drogi w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaalicja 20.04.2012 18:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 (edytowane) Ok, jest chwila aby napisać coś więcej o naszych (planowanych zmianach) w Kendrze: 1. Będziemy budować z Gazobetonu H+H 24cm na tradycyjną spoinę (w projekcie jest na zaprawę klejową) 2. Ucinamy balkon od strony salonu (nie wygląda zbyt pięknie, zero użyteczności, problem z ociepleniem = same kłopoty). Balkon od frontu zostaje tylko ze względów estetycznych.3. Ogrzewanie planujemy podłogowe na całym parterze więc dajemy więcej styropianu na chudziak (2x10cm wystarczy?) Zastanawiamy się też nad podłogówką na poddaszu - na razie nie wiem z czym to się wiąże.... pewnie więcej styropianu na stropie i grubsza wylewka = mniejsza wysokość pokoi)4. Fundamenty damy 60cm po całości - w projekcie są mieszane 50cm i 60 cm. Teren gliniasty, więc będzie trochę pewniej. Na głębokość ok 1.20m5. Garaż trochę szerszy (60cm) i pójdzie do dołu - na równi z terenem. Trzeba będzie dwa schodki dostawić do części mieszkalnej - ale wjazd będzie wygodniejszy.6. Kasujemy jedno z okien w sypialni 2.2 Co myślicie o położeniu łazienki na parterze - ktoś mi już zwracał uwagę, że to niefortunne, że jest na przeciwko jadalni... Całe życie w mieszkaniu mamy kibelek zaraz przy salonie (nie na wprost, ale nie ma tam nawet 2m odległości i nawet nie patrzyliśmy na to w kategorii problemu....) Edytowane 20 Kwietnia 2012 przez jaalicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi1 26.04.2012 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Witaj!Cieszę się, że jeszcze ktoś sie tym projektem zainteresował. Ja uważam go za jeden z lepszych. Jest rzeczywiscie niesamowicie funkcjonalny. Zamierzamy zacząc budowę jesienią. Mam taką nadzieję, że poza tym, że jest piekny, to także tani w budowie. To byłoby cudownie. Będę tu zaglądać na pewno. Może będzie nas więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lula8903 30.04.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Witam, Mam na imię Agnieszka. Baardzo sie ciesze, ze powstal ten wątek. Chciałabym dołączyc do zwolenikow Kendry! Projekt Kendra 2m przekonal nas swojąc funkcjonalnością i chcemy rozpoczac budowe jeszcze w tym roku na jesień. Jestesmy na etapie adaptacji projektu i mam nadzieje wymienić sie informacjami. Hm , tez zastanawialam sie nad umiejscowieniem lazienki naprzeciw salonu. Nie ukrywam, że nie jest to rozwiązanie idealne. To, co postanowilismy zmienic, to zmiejszyc wiatrolap i zrobic wejscie do kuchni nie od strony salonu, ale z korytarza, oddzielając kuchnie od salonu. Nie odpowiada nam kuchnia otwarta na salon. Wyjscie na taras tez myslimy zrobic z tzw. jadalni, poniewaz bedzie to pomieszczenie usytuowane od poludnia. Na razie czekamy na pozwolenie na budowe, takze mamy troche czasu na rozwazenie wiele opcji. Bedziemy wdzieczni za jakies nowe pomysly i rozwiazania. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinran 05.06.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Jaki jest przewidywany koszt na wybudowanie takiego domu docelowo jak na obrazku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi1 19.06.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2012 Witam podaję szacunkowe koszty, które otrzymałam z biura projektowego, pozdarwiam wszystkich budujących kendrę.SZACUNEK KOSZTÓW INWESTYCJI:stan surowy zamknięty 154 693,77roboty wykończeniowe 102 976,20instalacje wewnętrzne 34 778,24ogółem brutto ( VAT 8% ) 315 844,06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaalicja 21.06.2012 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Witam podaję szacunkowe koszty, które otrzymałam z biura projektowego, pozdarwiam wszystkich budujących kendrę. SZACUNEK KOSZTÓW INWESTYCJI: stan surowy zamknięty 154 693,77 roboty wykończeniowe 102 976,20 instalacje wewnętrzne 34 778,24 ogółem brutto ( VAT 8% ) 315 844,06 Według mojego mini kosztorysu stan zero wyniesie 22.000 Na razie nie mamy rozpiski dalszych etapów, ale liczyliśmy SSO czyli SSZ bez okien/drzwi/bramy garażowej na 120.000 - myślę, że 155 za SSZ jest realny. Reszta (wykończenie i instalacje mocno zależy od dostępnych mediów i standardu wykończenia...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek123 06.08.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam Serdecznie, Przypadkowo trafilismy na projekt kendra i wydaja się iż jest idealny dla naszych potrzeb. Czy ktoś buduje ten dom w okolicach Wrocławia i podzieli się swoim doświadczeniem z budowy?? Z pozdrowieniami Jarek z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.08.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Ten projekt ma dużo balkoników. To kosztowny detal.Warto rozważyć odwrócenie lustrzane kuchni i spiżarki. Poprzez spiżarkę wówczas można byłoby zrobić połączenie kuchnia-wiatrołap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek123 07.08.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Ten projekt ma dużo balkoników. To kosztowny detal. Warto rozważyć odwrócenie lustrzane kuchni i spiżarki. Poprzez spiżarkę wówczas można byłoby zrobić połączenie kuchnia-wiatrołap witam, My wstępnie planujemy zrezygnować ze spizarki w kuchu, powiekszymy przez to kuchnia, a cos w rodziaju spizarki zrobimy w pom nr 8. Myślimy tez o rezygnacji ze ścianki działowej odsłaniając schody zwiększymy powierzchnie.... Ten projekt znaleźliśmy kilka dni temu i mocno nad nim myslimy z pozdrowieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelinamikola 11.08.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 My także zrezygnujemy ze spiżarki w kuchni (przeniesiemy ją do pom.nr . Co do ścianki przy schodach - zobaczymy podczas budowy, czy ją zostawimy, czy usuniemy... A czy także będziecie poszerzać garaż? Pozdrawiam ewelinamikola witam, My wstępnie planujemy zrezygnować ze spizarki w kuchu, powiekszymy przez to kuchnia, a cos w rodziaju spizarki zrobimy w pom nr 8. Myślimy tez o rezygnacji ze ścianki działowej odsłaniając schody zwiększymy powierzchnie.... Ten projekt znaleźliśmy kilka dni temu i mocno nad nim myslimy z pozdrowieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erdżi 11.08.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2012 Witam wszystkich, natrafiłem z żoną na projekt Kendry wczoraj i od wczoraj nie mogę przestać o nim myśleć . Bardzo funkcjonalny i posiada wszystko, czego byśmy potrzebowali. Pewnie nie obyłoby się bez drobnych zmian (od razu pomyśleliśmy o tym samym, co Elfir - a mianowicie o wykonaniu spiżarni po przeciwnej stronie kuchni), ale co do zasady projekt bardzo godny moim zdaniem uwagi. Mam drobne pytanie do opisanych wyżej przez Anowi1 kosztów budowy - zostały obliczone dla wersji podstawowej czy może z garażem dwustanowiskowym? Z całą pewnością jak się zdecydujemy na Kendrę, będę regularnie odwiedzał to miejsce - dobre rady już budujących czy przymierzających się do budowania są nie do przecenienia... Byleby wątek nie umarł śmiercią naturalną ... Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta,Grzegorz 12.08.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Witam wszystkichMy również jesteśmy zachwyceni projektem Kendra mała, wcześniej mysleliśmy,że wybierzemy Granat 1 ,ale po przeanalizowaniu projektu Kendra stwierdziliśmy,że to jest to co chcemy.Mamy prośbę,może ktoś ma już zdjęcia wybudowanego domu, jego wnętrz. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.08.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 po co wam na wsi balkony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elsner 08.10.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 pozdrawiam klientów pracowni Domplan, ja będę budował Karmelitę, też z tej pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annapiotr 18.10.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam wszystkich Czy ktoś juz buduje z Was ten dom w oklicach Wrocławia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annapiotr 18.10.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Cześć Jarku , my też zamierzamy ruszyć z Kendrą na wiosnę przyszłego roku i również szukamy kogoś kto móglby nam doradzić w tej kwestii. Podobny dom widzielismy koło Skałki, ale na chwilę obecną nie mieliśmy jeszcze odwagi aby zaczepić właścicieli.Jakbyś miał jakieś informacje z oklic Wrocławia to daj proszę znać. Pozdrawiam. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaiarek 25.10.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Witam WszystkichWczoraj otrzymaliśmy projekt Kendra Mała i jesteśmy na etapie oczekiwania na pozwolenie na budowę. Budujemy koło Ząbkowic Śl, woj. dolnośląskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 26.11.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 (edytowane) Witajcie! Też będę budowała Kendrę 2M - chcemy ruszyć na wiosnę 2013 Tu mój dziennik - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?208655-Kendra-2M-powoli-do-celu-)&highlight=Kendra zapraszam:) kerro - gdzie to taki piękny domek powstaje ? Edytowane 26 Listopada 2012 przez Kendra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Lipowski 16.10.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Witam, ktoś może buduje i zna potrzebną ilość pustaków? Ja mam już fundamenty :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts