Elfir 24.04.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 piu - dlaczego zgłaszasz ten watek jako spam do moderacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek to ja 24.04.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 przemalowanie scian.......tak wiec ......najlepiej wybrac sie po wzornik i na jego podstawie kupic probki. polecam benjamin moore. kolor na zdjeciach zawsze jest inny, nawet od wybranego odcienia farby z wzornika i naniesionego na sciane. mowa tutaj o wykonaniu zdjecia po pomalowaniu. tak wiec, polecam omijanie blednego amatorskiego kola poszukiwan za pomoca zdjec z internetu. obecnie BM, posiada super linie Aura z super kolekcja probek tej lini. a-ha , jesli zdecydujesz sie na zwykla linie produktow BM, to kolory wzornika sa prezetowane w polmacie. tak wiec trzeba miec to na uwadze, bo matt lub flat bedzie przedstawial sie troche inaczej. wzornik Aura powinien wystarczyc , sprawa zostala rozwiazana przez specjalistow.......polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.04.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Róż moim zdaniem nie jest remedium na zmęczenie fioletem Możesz dać rozbielone elementy, ale w dekoracjach - może zasłony, poduszki, obraz, ale nie ściany Rozłożyłabym proporcje kolorów w ten sposób: 60% jasnej chłodnej szarości; 25% bieli; 10% rozbielonego różu; 5% ciemnej szarości 10% różu możesz swobodnie wymieniać w zależności od chęci, na: zieleń, kobaltowy błękit, rozbielony turkus... Zerknij do mojego pokoiku dziennego: http://juklandia.blogspot.com/2012/02/baza-i-basta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 25.04.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 joliska ale u anny jest już kanapa w kolorze, którego zdaje się nie będzie zmieniać ? No chyba że także i to jest do wymiany http://img135.imageshack.us/img135/1862/img3473k.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.04.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Nie, kanapa zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 26.04.2012 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 joliska taka neutralna baza jest zawsze jak najbardziej dobrym rozwiązaniem i ja sama stosuję identyczną metodę odświeżania wnętrz poprzez zmianę dodatków Trochę mam jednak przesyt szarościami i bałabym się, że to wnętrze wyjdzie lekko smutne, chłodne, ale to oczywiście subiektywne podejście i wszystko w rękach właścicielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 26.04.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Dziewczyny, jeszcze raz dzięki Chyba faktycznie zbyt szybko się zaaferowałam pomysłem ze ścianami w koronkowym różu. W końcu to też pokój męża Zgadzam się z Joliską odnośnie neutralnej bazy i dzięki niej możliwości częstego wymieniania dodatków. Ale też nie ukrywam, że boję się, że to spowoduje zbytnie ochłodzenie wnętrza, w sensie jeśli bazą będzie szarość. Muszę to sobie jakoś w głowie zwizualizować i jeszcze raz przemyśleć, na spokojnie..... Aha, dzięki Joliska za procentowe proporcje Niby wiem co mi się podoba, ale cięzko mi to przenieść na moje wnętrze. I jeszcze raz proszę o podpowiedź odnośnie żyrandola pasującego do lampy z komody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 26.04.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 neutralna wcale nie musi znaczyć zimna (a swoją drogą zimny odcień farby powiększa pomieszczenie) - ocieplają dodatki właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.04.2012 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) Wyznaję zasadę, co widać w moim M, że lampy mają do siebie pasować kolorem lub kształtem Moim zdaniem: Skoro tv będzie wisieć, stół przesunęłabym w światło okna. Na pewno rozluźniłabym galerię, bo jest tak tak ciasno, że niczego nie widać. Kilka ramek pomalowałabym na ciemny kolor Nie widzę dokładnie, co to jest to coś, co wisi obok szafy - grafiki? Jeśli tak, to w ramki je i nad komódkę. Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.04.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 no tak, ale "jasna chłodna szarość" ciepła na pewno nie jest Kwestia gustu, trzeba wziąć próbniki i pobawić się z nimi w dziennym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 27.04.2012 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Ok, to kwestia lamy rozwiązana. To coś obok szafy, to takie jakby gipsowe obrazki 3D: http://img694.imageshack.us/img694/2243/img3511ak.jpg Paują? Czy to raczej kicz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.04.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 mnie się podobają, być może bym je delikatnie podkolorowała, tak jak ten mój tulipan poniżej, natomiast zdjęcia usunęłabym wszystkie Myślę, że co osoba, to będzie inna opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 27.04.2012 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Myślę, że co osoba, to będzie inna opinia Zdjęcia zostają, bo zdjęcia to ja Kocham je robić i oprócz gotowania to moja największa pasja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 27.04.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Tulipan piękny, ale ja nie mam zdolności manualnych, więc raczej się za to nie zabiorę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.04.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 To tak jak ja Aniu też mam mnóstwo zdjęć, tylko w dużych formatach Te by trzeba było jednak uporządkować. a ja porobiłam dla Ciebie zdjęcia w Home & You, kilka inspiracji Później wkleję, bo ledwo żyję od tego biegania po sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 27.04.2012 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 To tak jak ja Aniu też mam mnóstwo zdjęć, tylko w dużych formatach Te by trzeba było jednak uporządkować. a ja porobiłam dla Ciebie zdjęcia w Home & You, kilka inspiracji Później wkleję, bo ledwo żyję od tego biegania po sklepach To czekam z niecierpliwością!! I dziękuję pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna_2323 29.04.2012 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 To tak jak ja Aniu też mam mnóstwo zdjęć, tylko w dużych formatach Te by trzeba było jednak uporządkować. a ja porobiłam dla Ciebie zdjęcia w Home & You, kilka inspiracji Później wkleję, bo ledwo żyję od tego biegania po sklepach Piu zapomniałaś o mnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 29.04.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Aniu Kolor na ścianach może męczyć i nie pasuje do odcienia sofy. Jeśli lubisz tę tonację, to proponuję przy niej pozostać i zrobić tylko kosmetyczne zmiany 1. wymiana lamp i poduszek na wypoczynku 2. ściany jasne, dopasowane do wypoczynku (szarość złamana wrzosem ?) 3. dekoracja okna - bez zmian firanka, zasłony jaśniejsze 4. żadnych tapet, wzorów efekt - pastelowy, kobiecy, elegancki w tym klimacie barw... http://www.romo.com/media/upload/collections/plains/paloma/03paloma.jpg http://www.romo.com/media/upload/collections/plains/paloma/01paloma.jpg Bardzo mi się podoba ten styl i do dopełnienia dorzuciłabym jeszcze jakąś delikatną sztukaterie - taką z cieńszych listew, to też fajnie by odcięło ten mocny fiolet od jasnego sufitu. Obejrzyj sobie listwy na stronie mardomu, ma fajne wzory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 29.04.2012 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Miśko, ale fiolet znika... Sztukateria w tym wnętrzu byłaby przesadą - zobacz, ile tam linii poziomych już obniżających optycznie pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 29.04.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 No może i tak Ale jak ładnie by do takiej sofy wyglądała, taki pokój nawiazujacy do XIX salonów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts