WITEK P. 19.12.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 CZY KTOŚ ZNA TAKĄ FIRME??? http://www.venture.pl/index.php tak jak najbardziej znam tą firmę, mieści się w Łomiankach i też posiada w sprzedaży rekuperatory WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 19.12.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2004 Jeśli prześledzicie inne wątki stwierdzicie, że Inwestor uczulony jest również na inne "syfy", np. na budownictwo szkieletowe, na rzeczowe argumenty użytkowników oraz zawiązał z "house" koalicję w tej kwestii. Co jest kurcze grane czytaj kochaneńki dokładnie co jest napisane. Ja właśnie miałem taki domek i wiem jak to jest. House pewnie też w takim domku mieszkał i z życzliwościnapisał podobnie jak wiele osób wcześniej i przestrzega ludzi aby nie pakowali się w kanał. Poza tym pisz w w odpowiednich wątkach nikt nie będzie śledził całego forum aby dementować tego typu wypowiedzi jak twoje. Pozdrawiam i sorry za wypowiedź tutaj w innej sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.12.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2004 wszystkim fanom i użytkownikom rekuperatorównajserdeczniejsze życzenia zdrowia, szczęścia orazpomyślności z okazji Świąt Bożego Narodzenia składa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.A.M.P. 26.12.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2004 To jak z tym czyszczeniem kanałów, niech się wypowie jakiś użytkownik, jak często trzeba czyścić, w jaki sposób sobie radzi i czy elastyczne kanały faktycznie zostaną uszkodzone jak napisał ktoś wcześniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grego 07.01.2005 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Waham się pomiędzy wentylacją mechaniczną z reku BARTOSZA i AGAGT. Czy ktoś, kto używa tych instalacji, mógłby wskazać ich plusy i minusy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan Chmielecki 07.01.2005 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 Witam wszystkich !Mam rekuperator, działa (chyba) i chyba trzeba już filtry wymienić. Po dwóch sezonach uważam że rekuperator to "normalka". No właściwie to zapomina się o jego istnieniu. Instalacje składałem sam bo w owym czasie pracowałem w firmie produkującej te cuda.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
badi 08.01.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Też mam zamontowany rekuperator , jeszcze nie mieszkamy, włączyłam się do wątku w tej chwili i trochę się boję..................O co chodzi z tym czyszczeniem kanałów i z jakich "syfów ".Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 09.01.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2005 Pytanie do rekuperatowców (zadałem je też w wątku o silikatach): Czy bloczek drążony na poniższym obrazku można by ewentualnie wykorzystać jak końcówkę kanału nawiewnego wentylacji mechanicznej? http://www.ludynia.pl/page/images/bp/amd500.gif Bo mam mieć kanały nawiewne rozprowadzone pod wylewką. I albo mógłbym je zakończyć kartką nawiewną wpuszczoną w podłogę, albo przewiercić w powyższym bloczku (tym co stoi bezpośrednio na stropie) dziurę, podłączyć kanał nawiewny, i zrobić kratkę w parapecie, zamiast w podłodze. Czyli od stropu do parapetu musiałoby przejść przez 4 bloczki. Jakie mogłyby być minusy takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 11.01.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Jakie jeszcze znacie rekuperatory z wbudowanym by-pass wymiennika, który uruchamiany jest automatycznie ? (oprócz valoxa i schrag) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Witam wszystkich wentylowanych mechanicznie . My też chcemy, chyba, że nas coś skutecznie odstraszy . Jesteśmy na etapie planowania instalacji. Czy jest jakaś firma (wykonawca), którego możecie z czystym sumieniem polecić (no i będzie mu się chciało fatygować do Lublina)? Bo raczej domu do wykonania instalacji nie dostarczymy Serdecznie pozdrawiam BabaB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 11.01.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Witam, polecam skromnie swoje usługi. Lublin to przecież około 150 km z Warszawy (tak sądzę) . Jak chcesz to prześlij rzuty domu to jutro będziesz miała wycenę( albo i dziś) . Pozdr WP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.01.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 baba - mogę polecić mojego wykonawcę. Jeżeli jesteś zainteresowana to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 12.01.2005 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Maluszek a czy ja bym mógł prosić o namiar do Twojego wykonawcy??:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.01.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 AVID - wysłałam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 14.01.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 baba - mogę polecić mojego wykonawcę. Jeżeli jesteś zainteresowana to daj znać. [email protected] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 19.01.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2005 Czy ktoś posiada fiński reku marki ILTO, który także w Polsce jest oferowany ? Ponoć reku ILTO: "umożliwiają wykorzystanie zysków ciepła powstających wewnątrz domu za pomocą systemu recyrkulacji powietrza. Urządzenia serii ILTO 400 i 450 posiadają w standardowym wyposażeniu króciec do podłączenia przewodu recyrkulacji powietrza np. znad kominka. Dzięki zastosowaniu tego systemu kominek przestaje być tylko ozdobą naszego salonu i zamienia się w dodatkowe źródło ciepła do ogrzania pozostałych pomieszczeń. Dystrybucja zysków ciepła znad kominka ogranicza zużycie energii podstawowego źródła ciepła (nagrzewnica) i ogranicza koszty." Centrale te mają 7 wejść/wyjść:powietrze zewnętrzne x1powietrze zużyte x1nawiew powietrza do pomieszczeń x2wyciąg powietrza z pomieszczeń x2recyrkulacja x1W związku z powyższym może ktoś wie jaka jest dopuszczalna temp recyrkulacji (z kominka) na wejściu do reku ?Może ktoś posiada cennik tych central lub jakiś bardziej techniczny opis ?Pzdr[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaroW 04.02.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Sam zastanawiam się nad Ilto ale teraz doszedł Valox. Ilto to podobno starsza wersja Valoxa ale każdy dealer chwali swoje i ma jakiegoś haka na konkurenta.Co do wprowadzenia powietrza z okolic kominka do recyrkulacji to tyle jest głosów za ci i przeciw. Poszukuję konkretnej podpowiedzi, która może pomóc podjąć decyzję. Teraz kilka konkretów: dystrybutor Ilto z Łodzi podał mi takie ceny:Ilto 300 --- 1141 EURIlto 400 ECONO (nagrzewnica wodna podłączana do centralnego, recyrkulacja z kominka) --- 1359 EUR + 60 EUR jeśli chce się dodatkowy panel sterowania do umieszczenia gdzieś w innym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alupin 27.02.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Znalazłem w necie takie oto cudo.. Cena to 1/3 cen produktów zachodich.. Chyba przetestuję na wiosnę http://www.tywent.com.pl/Polish/cennik_10.html Co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 27.02.2005 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 Zapytaj się januszka. On ma takie cudo, ale suchej nitki na nim nie zostawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 27.02.2005 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2005 To prawda nie warto inwestować w niesprawdzone urządzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts