Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom z dużym oknem....

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Był u nas dzisiaj pan Jerzy od oświetlenia (przy okazji reklamacji przerobienia glutka) i ustaliliśmy że wieszamy gluty na jednej jętce, w rzędzie jednak, tyle że raczej blisko siebie. Będę mieć harmonijkę zamiast organów

Lucek, zlituj się, już zapomniałam o tych organach a Ty znowu :lol2:

Mówiłam Ci, ze trzeba w rządku ;) organy (tfu, glutki) - na jętce

Elfir,

bardzo dziękuję za uwagę, zastanowimy się co z tym zrobić!! Zmniejszamy też miejsce parkingowe na jedno, bo chyba za dużo tej kostki, ale faktycznie pomyślimy jak to poprawić, super że zwróciłaś uwagę :yes:

Kształt faktycznie robimy bardziej prosty, tak jak na innym projekcie który pokazywałam..

Jakby coś Ci jeszcze przyszło do głowy będę wdzięczna

No i ścieżki w końcu nie będzie, bo nam się odwidziało :)

Lucuś, mam już zamontowane "Twoje" lampy kuchenne - w pokojach chłopców. Są super.

mam też swoje lampy kuchenne - też ok :)

wow, to super, a pokażesz?

Nam mam nadzieję uda się to zrobić w weekend tylko mąż musi sobie piłkę odpowiednią kupić. Ale policzone i narysowane na kartce już wszystko mamy więc mam nadzieję że łatwo pójdzie :)

Hej kakusku, moja podłoga jest chyba klejona (ja mam pod spodem podłogówkę i kojarzę że chyba dlatego też jest klejona), ale mogę się dopytać męża :oops:

Bami, u nas dzisiaj pojawiły się 3 dziury na suficie w kuchni - kurcze, wydawałoby się że taka prosta sprawa, a jednak każda lampa jest w innej odległości od siebie, tak to policzyliśmy ;) Zostały jeszcze 2 podwójne i 2 nad oknem w jadalni, więc jeszcze trochę, ale mąż złapał bakcyla i z każdą mu coraz szybciej szło

Dobieramy też kolory ścian w pokojach - kupiliśmy 7 próbek i testujemy, mam nadzieję że się uda wybrać jakieś sensowne kolory. U córki miało być jasnoniebiesko/błękitnie, ale w końcu będzie jasny żółty, chyba będzie weselej. U młodego zielony - tylko mam 2 kolory i muszę wybrać coś pomiędzy jeszcze

Nie do końca wiemy jaki kolor będzie w sypialni, ale spodobała nam się taka farba dekorala nakładana fakturą "szczotki" i chyba ją kupimy. Prawdopodobnie taka będzie też w wiatrołapie i być może na jednej ścianie na korytarzu na górze.

Ale do pokazania na razie nic nie mam, wciąż czekamy na finisz prac, po 20. maja spodziewam się wszystkich końcowych ekip i mam nadzieję że wtedy faktycznie się ruszy. Potem sprzątamy i się wprowadzamy

Oglądaliśmy gniazdka i chyba faktycznie Merten najfajniejszy, czekam jeszcze na wyceny kilku wariantów...

Bami, u nas dzisiaj pojawiły się 3 dziury na suficie w kuchni - kurcze, wydawałoby się że taka prosta sprawa, a jednak każda lampa jest w innej odległości od siebie, tak to policzyliśmy ;) Zostały jeszcze 2 podwójne i 2 nad oknem w jadalni, więc jeszcze trochę, ale mąż złapał bakcyla i z każdą mu coraz szybciej szło

..

U mnie była z tym masa zabawy, profile przebiegały często nie tam, gdzie potrzeba :)

Dobieramy też kolory ścian w pokojach - kupiliśmy 7 próbek i testujemy, mam nadzieję że się uda wybrać jakieś sensowne kolory. U córki miało być jasnoniebiesko/błękitnie, ale w końcu będzie jasny żółty, chyba będzie weselej. U młodego zielony - tylko mam 2 kolory i muszę wybrać coś pomiędzy jeszcze

Nie do końca wiemy jaki kolor będzie w sypialni, ale spodobała nam się taka farba dekorala nakładana fakturą "szczotki" i chyba ją kupimy. Prawdopodobnie taka będzie też w wiatrołapie i być może na jednej ścianie na korytarzu na górze.

.

cieszę się , ze mam to za sobą ;)

Lucuś jakie masz płytki w swojej przysypialnianej łazience ?? jakoś wczesniej jej nie zarejestrowalam a widziałamu y Beaty teraz i bardzo mi sie podoba :yes: Pokażesz jakies jeszcze zdjęcia :D

Hej Ivy, wydawało mi się że o tej łazience to epopeje napisałam, bo przechodziłam tam fazy od "boazerii" przez szarości i w końcu wylądowałam na stanie obecnym i chyba była to dobra decyzja bo łazienka wyszła bardzo ładna :)

Płytki to Roca Lumina Bianco 90x30, do tego mozaika Roca Lavagna, na podłodze Rovere Giallo, tutaj masz więcej:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210609-Dom-z-du%C5%BCym-oknem-dziennik/page3

Wlasnie tak mysle ze raczej masz klejone to drewno :yes: A jak tam sprawa z glutami-wisza juz? Cos chyba mialas problem z jednym kloszem?

Nieee...gluty jeszcze nie wiszą, czekamy na pana Janusza (malowanie), bo ja tylko dlatego je kupilam teraz że musimy je zamontować jak będą rusztowania do malowania w salonie.

Z kloszem problemu nie miałam, tylko z przeróbką kabla (przedłużaliśmy go do 4,5m) - bo powiedzmy że lampa została trochę "zdeformowana" przy przeróbce i to reklamowaliśmy. Był u nas pan Jerzy i na szczęście wydaje się że nie będzie tego widać jak już zawiśnie więc odpuszczamy sprawę