carver 17.05.2012 03:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 http://i1.fmix.pl/fmi2302/0e5456830014167b4fb46c79 Buszując w necie w poszukiwaniu wspomnień z lat młodości znalazłem tą stronkę. Minęło już od tego czasu kilka lat. Jej autor i współtwórca programu Pan Tomasz Pyć próbował uwolnić Sondę z archiwów TVP, niestety odszedł do lepszego ze światów. W między czasie znalazłem jeszcze forum ludzi, którzy wykonali kawał roboty w celu ocalenia i zarchiwizowania poszczególnych odcinków kultowej Sondy. Właśnie nawiązano kontakt z Panem Markiem Siudymem, który rozpoczął pracę nad napisaniem książki o programie i prowadzących A.Kurku i Z.D.Kamińskim. "Intro" książki można znaleźć tutaj w poście #58. Autor nie jest do końca pewien "czy ktoś to zechce czytać..." -Czy ktoś pamięta Sondę w czwartkowe wieczory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 17.05.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Pamiętam. Siadaliśmy co czwartek - 3 braci i tato. Tam pierwszy raz widziałem piankę poliuretanową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 17.05.2012 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 A ja skład DTP; pamiętam mój zachwyt, że można w kilka sekund, kilkoma kliknięciami zmienić imię głównej bohaterki powieści i złotą płytę - wielkości normalnego longplaya winylowego - z zapisem koncertu, do odczytu przez odpowiednie urządzenie laserowe; już nie pamiętam, zwali to VideoDisc czy VideoCD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 17.05.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 A zdaje się widziałem jeden odcinek tak z miesiąc temu. Na kanale TVP Historia:)O wydobyciu ropy było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 17.05.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 ja na pewno zechcę przeczytać "sonda" leci codziennie o 18.30 na TVP Historia! Uwielbiam SONDĘ! jakiś czas temu było o "nowoczesnych pokryciach dachowych" i panowie na jakichś targach gonty bitumiczne oglądali. najbardziej lubię jak o motoryzacji jest! I o żarówkach było bardzo ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts