wąhol 17.05.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 witammam trawę - jak to można tak powiedzieć w ogrodzie pomiędzy bujnymi dużymi drzewami...chce ją zlikwidować i posadzić taką która będzie znosiła takie warunki...może ktoś pomoże?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lord_black 17.05.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Sadownicy w sadach wysiewają zazwyczaj taką mieszankę:kostrzewa czerwona 50%rajgras angielski 25%wiechlina łąkowa 25% Sam taką wysiałem w tym roku w sadzie. Nasiona kupowałem w centrali nasiennej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.05.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 może po prostu kup mieszankę traw do cienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota.k 18.05.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Trawnik w głębokim cieniu nigdy nie będzie wyglądał tak samo jak w pełnym słońcu. Niezależnie od tego jaką mieszankę się zastosuje.Cienioznośne są kostrzewy. Wiechlina za cieniem nie przepada.Barenbrug wprowadził do mieszanek traw cienioznośnych śmiałka darniowego BARCAMPSIA. Ale smiałek, wiadomo, liście ma sztywne i szorstkie. Ja mieszanek ze śmiałkiem nie stosowałam, więc niestety nic powiedzieć o nich nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts