Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GRZEJNIKI - jakie wybrać? Co polecacie, jakie najlepsze?

vanka99

Recommended Posts

• Odpowiedzi 354
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 9 months później...
  • 1 year później...

Eksperci firmy Elektra
odpowiedzą na pytania dotyczące elektrycznego ogrzewania podłogowego, grzejników konwekcyjnych, ogrzewaczy akumulacyjnych i wentylacji z odzyskiem ciepła, a także elektrycznych systemów ochrony przed śniegiem i lodem podjazdów, schodów zewnętrznych i rynien.

Elektra jest producentem przewodów i mat grzejnych do elektrycznego ogrzewania podłogowego; wykonawcą instalacji przeciwzamarzaniowych i przeciwoblodzeniowych podjazdów, ramp, chodników, schodów, rurociągów, rynien.

Demontaż starego pieca akumulacyjnego
...
Bojler czy przepływowy ogrzewacz elektryczny?
....
Cofanie się spalin w kominie
...
Odliczenie od podatku
...

ZADAJ PYTANIE EKSPERTOWI FORUM!

Przedstawiciele ELEKTRY czekają na
Was w tym wątku.

• 1 year później...
Witam. A może ktoś by mi tak odpowiedział na moje pytanie, fajnie że sobie rozmawiacie, ale wtrąćcie zdanie na temat grzejników nad którymi się zastanawiam.

Pozdrawiam

Nie znam ani nie widziałem ani jednych ani drugich grzejników.

Przy wyborze jest ważna moc grzejników dla danych parametrów wody zasilającej.

• 1 month później...

Witam!

Jestem studentką i czeka mnie egzamin z ogrzewnictwa, nie za bardzo potrafię się poruszać jeszcze po forum i nie wiem gdzie powinnam umieścić to pytanie, dlatego jeśli nie jest to właściwe miejsce wybaczcie. Otóż nie wiem co kryje się pod pojęciem układów grzejnikowo -konwekcyjnych? Jest to jedno z obowiązujących mnie zagadnień na egzaminie a nie za bardzo rozumiem co oznacza, gdyż wyodrębnione wcześniej zagadnienia tyczyły ogrzewania podłogowego, ściennego, grzejników konwekcyjnych i promieniujących, więc nie potrafię wydedukować co to są te układy, może to jakaś inna nazwa zastępcza? czy jest ktoś kto się w tym orientuje?

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Podaj temat zagadnienia literalnie, dosłownie.

Myślę, że jest to nowe sformułowanie.. Oby nie było ono mylące i wprowadzające kolejne zamieszanie nomenklaturowe...

Przepytaj jakiegoś asystenta, na temat prac czy też artykułów popełnionych przez pracowników katedry, która przygotowała zagadnienia egzaminacyjne.

Ja osobiście kiedyś postulowałem taki podział:

http://www.regulus.com.pl/news/podzial-grzejnikow-centralnego-ogrzewania-na-grupy

Pozdrawiam

Bogusław

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...