boguslaw 08.12.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Gorący kominek i gorący regulus to to samo rzeczywiście bogusław ma rację Regulusem zagrzejęmy pomieszczenie po 4 godzinach , a kominkiem po 4 i pół godzinie trzeba rozpalić Tylko kto zamontuje regulusa 7 kW i odpali kocioł na maxa Podłoga może kosztować nawet 44000000 zł Ale to nie koszt podłogówki jak sugerowałeś . ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 09.12.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Nie rozumiesz, że koszt wylewki betonowej ma się tak do kosztu ogrzewania podłogowego tak samo, jak koszt ściany za grzejnikiem do kosztu ogrzewania grzejnikowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 09.12.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Czytaj powoli posty. A najlepiej klikanaście ostatnich. Wówczas nie stracisz kontekstu. Zyzolek napisał, że koszt wykonania jego podłogówki o powierzchni 80 m2 wynosił 14.000.- Ja napisałem, że co najmniej drugie tyle będzie go kosztowała wykończeniówka.. (kafelki z kładzeniem, obróbki, stolarka, malowanie etc.)Czyli razem circa 30.000.- PLN.Pytałem zyzolka o źródło ciepła.Pytałem zyzolka o koszty ogółem.Zyzolka pytałem.Po co te wstawki z waszej strony?To sie właśnie nazywa mataczenie.. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.12.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 . Zyzolek napisał, że koszt wykonania jego podłogówki o powierzchni 80 m2 wynosił 14.000.- Ja napisałem, że co najmniej drugie tyle będzie go kosztowała wykończeniówka.. (kafelki z kładzeniem, obróbki, stolarka, malowanie etc.) Czyli razem circa 30.000.- PLN. To sie właśnie nazywa mataczenie.. ... A co chcesz pokazać podając koszt 80 m2 za 30000 zł.Kogo chcesz wprowadzić w bład? My po prostu czuwamy nad rzetelnością wypowiedzi ,i informujemy ,że to nie jest koszt podłogówki .Bo styropian ,wylewka i kafelki i tak by były ,Nawet montując regulusa w tym pomieszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejz10 09.12.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 a ja kupiłem 4 lata temu najtańsze z możliwych w markecie i sprawują się ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 09.12.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 a ja kupiłem 4 lata temu najtańsze z możliwych w markecie i sprawują się ok Ważne ,że jesteś zadowolony. Czy montując regulusy byłbyś szczęśliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 10.12.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 zagadkę mam, jak myślicie kto napisał poniższe i dlaczego tak napisał ?? Grzejniki konwektorowe - inne niż wszystkie (...) Wymiennik jest zbudowany z rur miedzianych z gęsto nałożonymi aluminiowymi lamelami (...) Gwarancją dobrej wydajności konwektorów jest zapewnienie im wyższych parametrów pracy niż innym grzejnikom. Doskonale nadają się do nowoczesnych instalacji c.o., w których dobrze współpracują z automatyką, szybko reagując na zmieniające się zapotrzebowanie na ciepło. Nie należy ich jednak kupować do instalacji z kotłem kondesacyjnym, ponieważ podaną moc cieplną osiągają przy temperaturze wyższej niż temperatura pracy takiego kotła (kondensacja pary wodnej w spalinach następuje przy temperaturze niższej niż 42°C). Wadą konwektorów w porównaniu z innymi grzejnikami jest mniej korzystny rozkład temperatury. W ogrzewanych nimi pomieszczeniach pod sufitem może się gromadzić ciepłe powietrze, a przy podłodze, gdzie najbardziej go potrzeba – chłodniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 10.12.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 zagadkę mam, jak myślicie kto napisał poniższe i dlaczego tak napisał ?? Google mówi muratordom. A w ogóle co to jest ta nowoczesna instalacja CO? Automatyka, szybka reakcja - skądś to znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 10.12.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Poniżej fragment tekstu z Informatora Instalacyjnego „MURATOR” z 2008 roku: Cyt:” Grzejniki Regulus (…) nie mieszczą się w tradycyjnej nomenklaturze grzejników. Nie są one ani żeberkami, ani panelami, nie są też konwektorami z definicji. Co prawda w budowie zbliżone są do konwektorów, lecz już sposobie pracy są zdecydowanie bliższe grzejnikom płytowym. Z badań przeprowadzonych przez ITGiS w Radomiu wynika, że charakterystyka cieplna grzejników REGULUS®-system, jest charakterystyką typową dla grzejników radiacyjnych. Wszelkie definicje opisują konwektor jako: „grzejnik składający się z użebrowanych stalowych lub miedzianych rur (i tu formalne podobieństwo do regulusów się kończy), umieszczonych w obudowie blaszanej. Obudowa konwektora jest zimna, wskutek całkowitego braku kontaktu z układem grzejnym. Tymczasem w regulusach użebrowanie rur stanowi jednocześnie ich powierzchnię czołową i tylną. Fakt ten sprawia, że w procesie wymiany ciepła, intensywny udział ma wielka w rozwinięciu powierzchnia zewnętrzna (promieniowanie). Nawet po całkowitym przesłonięciu przepływu powietrza przez wnętrze grzejnika, grzeje on nadal swą powierzchnią boczną i to grzeje mocno!” koniec cyt. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 10.12.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 (edytowane) A w ogóle co to jest ta nowoczesna instalacja CO? Automatyka, szybka reakcja - skądś to znam. jest pewna firma konkurencyjna dla bogusława reklamująca się w muratorze pod hasłem system inteligentnie zarządzający ogrzewaniem, obiecują że za mniej więcej 10 tyś zł NETTO założą automatykę na dowolny system CO dzięki czemu pomieszczenia nieużytkowane będą nieogrzewane i koszty spadną ponieważ z innowacyjnym FIBARO zaoszczędzisz ok. 15% na ogrzewaniu wodnym lub nawet do 20% na ogrzewaniu elektrycznym, szybko reagując i zapewniając pożądaną temperaturę w okamgnieniu Wszelkie definicje opisują konwektor jako: „grzejnik składający się z użebrowanych stalowych lub miedzianych rur umieszczonych w obudowie blaszanej patrzcie jak bogusław mataczy, ja pisałem o grzejniku z rur miedziany z aluminiowymi lamelami, a ten oczy mydli blaszaną obudową Edytowane 10 Grudnia 2012 przez mxxxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 10.12.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Konkurencyjna firma?Wręcz przeciwnie.. Wszystkie systemy inteligentnego sterowania ogrzewaniem zainteresowane są regulusami.. Przytoczyłeś tekst o konwektorach.. Regulusy nie są konwektorami.Mataczysz.. Dla wielu firm instalujących kotły kondensacyjne, regulusy są najlepszymi grzejnikami z wyboru.Podkreślają to na każdym kroku..Spytaj ich dlaczego... Wielu użytkowników pomp ciepła, po dwóch, trzech latach ich użytkowania z samą podłogówką, obecnie dokłada do niej grzejniki..Świat się zmienia... ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 10.12.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 (edytowane) AD1 pisałem o miedzianej rurze z aluminiową lamelą, chcesz powiedzieć że twoje produkty już takie nie są ?? AD2 pamiętam: jakiś rok temu chwaliłeś się że twój program doboru grzejników przewymiaruje o 100% dzięki czemu da się wycisnąć z frajera podwójną kasę, i każda firma montująca regulusy zarobi więcej a mniej się narobi a niekumaty inwestor humanista jeszcze w rękę pocałuje jak zobaczy profesjonalny wydruk doboru grzejników AD3 nie spotkałem jeszcze nikogo kto by dokładał do podłogówki grzejniki, tobie się jak zwykle coś pomerdało, pewnie chodzi ci o zyzolka który demontuje grzejniki żeby założyć podłogówkę Edytowane 10 Grudnia 2012 przez mxxxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 10.12.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Tym razem posunąłeś się za daleko w swoich kłamstwach i matactwach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 10.12.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 AD1 pisałem o miedzianej rurze z aluminiową lamelą, chcesz powiedzieć że twoje produkty już takie nie są ?? AD2 pamiętam: jakiś rok temu chwaliłeś się że twój program doboru grzejników przewymiaruje o 100% dzięki czemu da się wycisnąć z frajera podwójną kasę, i każda firma montująca regulusy zarobi więcej a mniej się narobi a niekumaty inwestor humanista jeszcze w rękę pocałuje jak zobaczy profesjonalny wydruk doboru grzejników AD3 nie spotkałem jeszcze nikogo kto by dokładał do podłogówki grzejniki, tobie się jak zwykle coś pomerdało, pewnie chodzi ci o zyzolka który demontuje grzejniki żeby założyć podłogówkę Pro memoria... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 10.12.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Poniżej fragment tekstu z Informatora Instalacyjnego „MURATOR” z 2008 roku: Cyt:” Grzejniki Regulus (…) nie mieszczą się w tradycyjnej nomenklaturze grzejników. Nie są one ani żeberkami, ani panelami, nie są też konwektorami z definicji. Co prawda w budowie zbliżone są do konwektorów, lecz już sposobie pracy są zdecydowanie bliższe grzejnikom płytowym. Z badań przeprowadzonych przez ITGiS w Radomiu wynika, że charakterystyka cieplna grzejników REGULUS®-system, jest charakterystyką typową dla grzejników radiacyjnych. Wszelkie definicje opisują konwektor jako: „grzejnik składający się z użebrowanych stalowych lub miedzianych rur (i tu formalne podobieństwo do regulusów się kończy), umieszczonych w obudowie blaszanej. Obudowa konwektora jest zimna, wskutek całkowitego braku kontaktu z układem grzejnym. Tymczasem w regulusach użebrowanie rur stanowi jednocześnie ich powierzchnię czołową i tylną. Fakt ten sprawia, że w procesie wymiany ciepła, intensywny udział ma wielka w rozwinięciu powierzchnia zewnętrzna (promieniowanie). Nawet po całkowitym przesłonięciu przepływu powietrza przez wnętrze grzejnika, grzeje on nadal swą powierzchnią boczną i to grzeje mocno!” koniec cyt. ... Podaj źródło tego cytatu Interesuje mnie jak grzejnik Radiacyjny ogrzewa powietrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 10.12.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Pośrednio. Czyli powoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 10.12.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 też tak myślę To jest najbardziej radiacyjny i najbardziej konwekcyjny jednocześnie oddaje 100% przez promieniowanie i 100% przez konwekcje jednocześnie I to wszystko przy niskiej temperaturze powierzchni bocznej która jest płaska i rozwinięta jednocześnie Genialne albo ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 10.12.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Zaczynam mieć wyrzuty sumienia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 11.12.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 też tak myślę To jest najbardziej radiacyjny i najbardziej konwekcyjny jednocześnie oddaje 100% przez promieniowanie i 100% przez konwekcje jednocześnie I to wszystko przy niskiej temperaturze powierzchni bocznej która jest płaska i rozwinięta jednocześnie Genialne albo ...... Każdego człowieka szanuję a priori.. Mój szacunek do ciebie, z każdym twoim wpisem maleje skokowo.. Co tobą kieruje? Dlaczego wypisujesz takie mało poważne teksty? Zainspirowałeś się mpopim? Ps. Skąd wziął się u ciebie taki zlepek słów: "niska temperatura powierzchni bocznej, która jest płaska i rozwinięta jednocześnie"? Zlepek słów z różnych tekstów? Po co to robisz? Bawi cię to? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 11.12.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Kto sieje wiatr, ten zbiera burzę (Oz 8,7) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts