boguslaw 11.12.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Czemu dostrzegasz drzazgę w oku brata a belki w swoim nie widzisz? Łk 6, 39–42 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 11.12.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 A czy ja rozpocząłem tę dyskusję, czy ja ją podtrzymuję. Czy to jak najwięcej udzielam sie w tym i pokrewnych tematach. Czy to moje wpisy są najbardziej kontrowersyjne ?Pytania mozna by mnozyć. Ja tej biblijnej belki w swoim oku nie widzę. Nie było Ciebie kilka dni na fm i ruch w tych tematach praktycznie zamarł, a wpisów było bardzo mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 11.12.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Gdyby nie mpopi, wszystkie wątki byłyby bez porównania bardziej merytoryczne i znacznie, znacznie krótsze...Mam nie reagować na jego matactwa?Ty, będąc producentem, przemilczałbyś jego prowokacje i kłamstwa?Przecież masz świadomość, co i jak pisze...Jego wpisy nie są dla Ciebie kontrowersyjne?Jakoś żadnego z nich jak dotąd, nie prostowałeś...Oddziel to, co my piszemy pomiędzy sobą od całej reszty.Będzie wówczas całkiem miło... PozdrawiamBogusław Ps. Ostatnio wątek w górę podciąga mpopi.. Korci go. Spać nie może. Zawiść go zjada, niszczy. Edytowane 11 Grudnia 2012 przez boguslaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 11.12.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 AD2 pamiętam: jakiś rok temu chwaliłeś się że twój program doboru grzejników przewymiaruje o 100% dzięki czemu da się wycisnąć z frajera podwójną kasę, i każda firma montująca regulusy zarobi więcej a mniej się narobi a niekumaty inwestor humanista jeszcze w rękę pocałuje jak zobaczy profesjonalny wydruk doboru grzejników[/QUOTe] Polska rzeczywistość. Ehh... Przykre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 11.12.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Naprawdę w to uwierzyłeś flutebox?Przykre... Dowody mpopi !!!Twoja podłość nie zna granic...Takie podłe oszczerstwo wymaga cytatu lub powinno zostać odebrane wyłącznie jako podłe oszczerstwo... ... Edytowane 11 Grudnia 2012 przez boguslaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.12.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Każdego człowieka szanuję a priori.. Mój szacunek do ciebie, z każdym twoim wpisem maleje skokowo.. Co tobą kieruje? Dlaczego wypisujesz takie mało poważne teksty? Zainspirowałeś się mpopim? Ps. Skąd wziął się u ciebie taki zlepek słów: "niska temperatura powierzchni bocznej, która jest płaska i rozwinięta jednocześnie"? Zlepek słów z różnych tekstów? Po co to robisz? Bawi cię to? ... Podałeś cytat ,przeczytałem . Prosiłem o źródło ,żeby zapoznać się z całością A z tego co podałeś ,takie wnioski. Jeżeli nie chcesz ,żebym czytał to nie pisz . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 11.12.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 " niska temperatura powierzchni bocznej, która jest płaska i rozwinięta jednocześnie"? Gdzie to znalazłeś ??W którym miejscu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 11.12.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 To jest najbardziej radiacyjny i najbardziej konwekcyjny jednocześnie oddaje 100% przez promieniowanie i 100% przez konwekcje jednocześnie I to wszystko przy niskiej temperaturze powierzchni bocznej która jest płaska i rozwinięta jednocześnie. Gdzie to znalazłeś?? W którym miejscu? Czy wykształcony technicznie człowiek, po przytoczonym tekście z Muratora 2008, może wysnuć takie wnioski? Czep się redakcji.. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.12.2012 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Poniżej fragment tekstu z Informatora Instalacyjnego „MURATOR” z 2008 roku: Cyt:” Grzejniki Regulus (…) nie mieszczą się w tradycyjnej nomenklaturze grzejników. Nie są one ani żeberkami, ani panelami, nie są też konwektorami z definicji. Co prawda w budowie zbliżone są do konwektorów, lecz już sposobie pracy są zdecydowanie bliższe grzejnikom płytowym. Z badań przeprowadzonych przez ITGiS w Radomiu wynika, że charakterystyka cieplna grzejników REGULUS®-system, jest charakterystyką typową dla grzejników radiacyjnych. Wszelkie definicje opisują konwektor jako: „grzejnik składający się z użebrowanych stalowych lub miedzianych rur (i tu formalne podobieństwo do regulusów się kończy), umieszczonych w obudowie blaszanej. Obudowa konwektora jest zimna, wskutek całkowitego braku kontaktu z układem grzejnym. Tymczasem w regulusach użebrowanie rur stanowi jednocześnie ich powierzchnię czołową i tylną. umieszczonych w obudowie blaszanej. Nawet po całkowitym przesłonięciu przepływu powietrza przez wnętrze grzejnika, grzeje on nadal swą powierzchnią boczną i to grzeje mocno!” koniec cyt. ... Przenalizujmy tekst Co prawda w budowie zbliżone są do konwektorów, lecz już sposobie pracy są zdecydowanie bliższe grzejnikom płytowym. Pracują jak płytowe ? To czym są leprze od płytowych.? Z badań przeprowadzonych przez ITGiS w Radomiu wynika, że charakterystyka cieplna grzejników REGULUS®-system, jest charakterystyką typową dla grzejników radiacyjnych. Promieniowanie cieplne nie podgrzewa powietrza tylko przegrody .Więc najpierw przegroda się rozgrzeje a następnie powietrze od przegrody.(nie komentuję czy to dobrze czy źle) To jak on grzeje głównie powietrze? Gdzie błądzę w moich wnioskach.Ja czytam co piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.12.2012 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Autoryzowałeś?Ja się oparłem o przytoczone przez ciebie cytaty .Jeżeli są wyrwane z kontekstu to "czep się " siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.12.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 " niska temperatura powierzchni bocznej, która jest płaska i rozwinięta jednocześnie"? Gdzie to znalazłeś ?? W którym miejscu?? Taki wniosek wysnułem po twoim cytacie : Fakt ten sprawia, że w procesie wymiany ciepła, intensywny udział ma wielka w rozwinięciu powierzchnia zewnętrzna (promieniowanie) I wiedzy ,że grzejnik jest płaski od zewnątrz .A płaski grzejnik ma powierzchnię minimalną. Gdzie brak logiki w moich wypowiedziach Tu nie ma złośliwości. Ja to próbuję zrozumieć .Czasem mnie wkurza brak postępów. Odpowiedzi z firmy jeszcze nie dostałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 11.12.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Każdego człowieka szanuję a priori.. Mój szacunek do ciebie, z każdym twoim wpisem maleje skokowo.. Co tobą kieruje? Dlaczego wypisujesz takie mało poważne teksty? Zainspirowałeś się mpopim? Ps. Skąd wziął się u ciebie taki zlepek słów: "niska temperatura powierzchni bocznej, która jest płaska i rozwinięta jednocześnie"? Zlepek słów z różnych tekstów? Po co to robisz? Bawi cię to? ... Powyżej próbowałem odpowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 11.12.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Jaka płaska powierzchnia?W artykule poniżej, na zdjęciu masz budowę i kształt lameli aluminiowej..Okazuje się, że nie masz pojęcia o czym piszesz. Nigdy w życiu nie widziałeś regulusa na oczy, gdyż inaczej nie pisłbyś o "płaskiej powierzchni"Jest tak samo płaska, jak płaska jest blacha falista na dachach..Miałem cię za poważniejszego, panie mgr inż. Marku M. http://www.regulus.com.pl/news/dynamiczne-grzejniki O grzejnikach panelowych mówi się radiacyjno- konwekcyjne...Z boku grzejnika panelowego czy też żeberkowego mamy do czynienia wyłącznie z radiacją ciepła czy też z radiacją i konwekcją? ... Edytowane 11 Grudnia 2012 przez boguslaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.12.2012 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Takie podłe oszczerstwo wymaga cytatu proszę jaki moralizator, sam gołosłownie obraził już wszystkich możliwych userów tego forum i nie przedstawił nigdy ani jednego cytatu na dowód swych urojeń mimo że był proszony o to po tysiąc razy, ale od innych wymaga natychmiastowego cytowania, to już perfidia czy tylko paranoja ?? w nawiązaniu do powyższego cytat Cena grzejnika R4/100, z wieszakami i uszczelkami, przy średnim upuście na rynku wynosi 236.- PLN powyższy 700W grzejnik ma sugerowaną cenę detaliczną producenta 520zł, w związku z tym zagadka, jak myślicie ile zapłaci niekumaty inwestor humanista jeśli trafi na takich cwaniaków jak firma regulus ?? będzie to bliżej 500zł czy bliżej 200zł ?? i drugie pytanie takie zachowanie jest naganne czy raczej zwykłe typowo polskie łapanie frajera ?? i inny cytat na ten sam temat: Mój wybór grzejników odbył się w ten sposób, że hydraulik który kupował wszystkie materiały, zapytał się czy grzejniki też chcę, powiedziałam że tak, następnie zaproponował regulusy, nie wdawałam się w dyskusję dlaczego, kupił założył i działają. Temperatura mojego kotła jest jak najbardziej prawidłowa przy standardowej pogodzie kocioł utrzymuje temperaturę stałą 60 st. Przy mrozach ekstremalnych zadaję temperaturę 70 st.. Natomiast zawór trójdrożny podaje temperatury na kaloryfery w okolicach 38 - 50 st czyli wypisz wymaluj w tłumaczeniu z języka technicznego skoro jej kaloryfery mogą pracować na +70 ale są zablokowane maksymalnie na +50 to znaczy że ich moc jest celowo i świadomie obcięta o 50% bo są po prostu za mocno przewymiarowane zgodnie z umową, kilka informacji o moich subiektywnych odczuciach dot. regulusów: - wszystko działa tak, jak ma działać, w domu jest ciepło i przyjemnie i chyba o to chodzi. - kaloryfery pracują cicho i bez niespodzianek. Jedynie jeden z nich podczas stygnięcia wydaje z siebie nieznaczne odgłosy, podobne do stygnącego samochodowego katalizatora. - zgodnie z przypuszczeniami musiałem podnieść krzywą grzewczą w piecu. 45 stopni w cwu nie dogrzewało pomieszczeń. Przesunięcie krzywej w okolice 55 st. załatwiło sprawę powyżej identyczny post z identyczną treścią od kolejnego nabitego w 100% przewymiarowanie PS hudrauli spój poniżej, zdjęcie z prywatnego albumu B_Wójcik http://i876.photobucket.com/albums/ab321/B_Wojcik/Sollarius_plaski.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 12.12.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) mały, podły krętacz jesteś mpopi..śmieszny jesteś w swojej zajadłej agresji..Nie potrafisz zacytować, gdyż jesteś tylko podłym oszczercą..Zostałeś niemal sam, gdyż żaden porządny człowiek nie będzie brał udziału w twoich brudnych matactwach.. Nie pomoże ani Święty Boże.. =======================================mynia_pynia grzeje niskotemperaturowo, tak samo jak wszyscy posiadacze kotłów kondensacyjnych.Wynika to z logiki konstrukcji jej systemu centralnego ogrzewania i z dokonanych przez nią wyborów w tej kwestii. ========================================grzejnik R4/100 posiada sugerowaną cenę detaliczną 423.- PLN a nie 520.-http://www.regulus.com.pl/download/cennik_regullus.pdfNikt w dzisiejszych czasach nie kupuje produktów bez upustu..Od śrubki, poprzez grzejniki.. na samochodach i samolotach kończąc.Sugerowana cena detaliczna pozwala hadnlowcom i instalatorom wypracowywać marże. Ps. http://www.regulus.com.pl/produkty Bez komentarza Edytowane 12 Grudnia 2012 przez boguslaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.12.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) Temperatura mojego kotła jest jak najbardziej prawidłowa przy standardowej pogodzie kocioł utrzymuje temperaturę stałą 60 st. Przy mrozach ekstremalnych zadaję temperaturę 70 st.. Natomiast zawór trójdrożny podaje temperatury na kaloryfery w okolicach 38 - 50 st mynia_pynia grzeje niskotemperaturowo to mówisz że +60 albo +70 to jest kocioł kondensacyjny ?? gratulacje, to chyba twoje 37 kłamstwo z rzędu jak do tej pory PS twój link to CENA NETTO [PLN] i teraz szybka lekcja matematyki 423 zł Netto + 23 VAT to jest czy nie jest 520,29zł ?? Edytowane 12 Grudnia 2012 przez mxxxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 12.12.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Do jakiej temperatury powrotu następuje kondensacja?Przy dużych mrozach kondensaty przeważnie pracują powyżej tej temperatury.Kilka, kilkanaście dni w roku...Każdy to wie... mynia_pynia pisze:cyt: "Przy mrozach ekstremalnych zadaję temperaturę 70 st.." koniec cyt. Cena katalogowa nie funkcjonuje w realnych transakcjach. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.12.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) ja nie wiem, wytłumacz albo zacytuj mynie_pynie, gdzie tłumaczy po co dawać na kocioł +70 skoro chwilę potem zaworem trójdrożnym na kaloryferach redukuje się to na 38-50 st ?? nie prościej by było od razu kocioł skręcić na +50 i wywalić ten trójdrożny ?? PS gdzie i ile konkretnie sztuk trzeba kupić R4/100, z wieszakami i uszczelkami, żeby dostać je po 236.- PLN BRUTTO z VAT ?? Edytowane 12 Grudnia 2012 przez mxxxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 12.12.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Choćby po to, by kocioł spalał w optymalnym dla siebie zakresie temperatury. Optymalna produkcja ciepła.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.12.2012 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 (edytowane) to +70 jest bardziej optymalne dla kondensatów niż +50 ?? od kiedy to tak działa ?? i które z kolei to będzie prawo fizyki zakrzywione przez ciebie ?? PS co z tą ceną 236 brutto za R4/100 ?? 38 kolejne twoje kłamstwo Edytowane 12 Grudnia 2012 przez mxxxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts