boguslaw 24.11.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Nadal mataczysz...Wszyscy to widzą. Robocizna przy montażu kaloryferów jest wielokrotnie niższa, niż przy ułożeniu podłógówki.Dwie rurki od rozdzielacza najkrótszą drogą do podejścia pod grzejnik, cztery kołki rozporowe i grzejnik wisi..średnio 10 mb rurki na grzejnik.. ( na pomieszczenie). Wykonanie ocieplenia wylewki i samej wylewki przy instalacji grzejnikowej jest banalnie proste.Wylewkę można lać z maszyny tak szybko, jak szybko nadąża się ją rozprowadzać i zacierać.. Tymczasem przy wykonywaniu wylewki przy podłogówce trzeba się mocno naskakać na paluszkach, by nie naruszyć mocowania spinek i nie poprzesuwać rureczek...Przy laniu wylewki trzeba cały czas starannie pilnować, by wszystkie rurki były dobrze podlane i oblane betonem... vide moje wypowiedzi w temacie z rownoległego wątku o grzejnikach:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?103549-Jakie-grzejniki-najlepsze/page66 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 24.11.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Robocizna przy montażu kaloryferów jest wielokrotnie niższa, niż przy ułożeniu podłógówki. Dwie rurki od rozdzielacza najkrótszą drogą do podejścia pod grzejnik, cztery kołki rozporowe i grzejnik wisi.. średnio 10 mb rurki na grzejnik.. ( na pomieszczenie). Wykonanie ocieplenia wylewki i samej wylewki przy instalacji grzejnikowej jest banalnie proste. Wylewkę można lać z maszyny tak szybko, jak szybko nadąża się ją rozprowadzać i zacierać.. Tymczasem przy wykonywaniu wylewki przy podłogówce trzeba się mocno naskakać na paluszkach, by nie naruszyć mocowania spinek i nie poprzesuwać rureczek... Przy laniu wylewki trzeba cały czas starannie pilnować, by wszystkie rurki były dobrze podlane i oblane betonem... T w ogóle nie dyskutujesz tylko cięgle wklejasz to samo. Zostałeś naprostowany z tej samej wypowiedzi kilka dni temu i spokojnie ją wklejasz po raz conajmniej drugi. Robocizna przy montażu kaloryferów jest 25,5 razy niższa, niż przy ułożeniu podłógówki. Dwie rurki od rozdzielacza najkrótszą drogą do podejścia pod grzejnik, cztery kołki rozporowe i grzejnik wisi.. Wykonanie ocieplenia wylewki i samej wylewki przy instalacji grzejnikowej jest banalnie proste. Wylewkę można lać z maszyny tak szybko, jak szybko nadąża się ją rozprowadzać i zacierać.. Tymczasem przy podłogówkce trzeba się mocno naskakać na paluszkach, by nie naruszyć mocowania spinek i nie poprzesuwać rureczek... Przy laniu wylewki trzeba cały czas starannie pilnować, by wszystkie rurki były dobrze podlane i oblane betonem... Langsam, langsam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 24.11.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 I tak będzie Duży Bobanie.Przy każdej próbie mataczenia.Przy każdej nieuprawnionej próbie przeinaczania sensu moich wypowiedzi.Była już próba mataczenia i ta sama próba została ponowiona.Przy każdym wyrywaniu, ni przypiął ni wypiął, pojedynczych słówek z kontekstu.Jestem baaardzo cierpliwy. PozdrawiamBogusław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 24.11.2012 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Bo jesteś spamerem, Bogusławie, organicznym spambotem.Odniośnie zaś pytania zawartego w tytule wątku odpowiadam radośnie:PODŁOGOWE. I nie dajcie się ludzie wpuścić w maliny szarlatanom od dynamicznego grzania, manipulantom maści wszelakiej, ajatollachom uzysków ciepła i werbownikom kłamliwie obiecującym wymierne korzyści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 24.11.2012 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 No i wyszło szydełko z woreczka.Już wiadomo komu służysz, Duży Bobanie. Dzięki za Twój manifest! Wszystkiego najlepszego!... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly06 27.11.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 taki mam dla ozdoby:rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 30.11.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 taki mam dla ozdoby:rotfl:[ATTACH=CONFIG]151027[/ATTACH] Jak widać na załączonym obrazku, grzejnik nie musi być wielkim, białym podokiennym akcentem w pomieszczeniu... Przy grzejnikach jest i ładnie i komfortowo.. NIskie potrzeby grzewcze = małe grzejniki = niska temperatura grzania... Pozdrawiam Bogusław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 02.12.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Manipulacja bogusława Robocizna jest tańsza przy grzejniku niż dla podłogówki.A ile kosztuje podłogówka jako całość i regulus z montażem dla parametrów powiedzmy 45/35i potrzeba 1000 Wja za taką podłogówkę chce 2000 zł nie sądzę ,żeby regulus kosztował 10 x mniej czyli 200 zł z montażem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 02.12.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Mataczysz. Wszyscy to widzą. Pisałem, że podłogówka jest wielokrotnie droższa w robociźnie.. 10 grzejników jeden średniosprawny instalator zamontuje w ciągu dniówki lekutko.. Sprawniejszy zrobi to za pół dniówki.. (20 minut punkt). Natomiast z całą pewnością żaden instalator w pojedynkę nie wykona za dniówkę instalację podłogówki na 160 m2 powierzchni.. Specjalnie nie pisałem o podłączeniu do rozdzielaczy, gdyż tych przy podłogówce jest dużo więcej niż przy grzejnikach.... Od kiedy to dla klienta ważna jest robocizna ,Waży jest koszt całkowity inwestycji. Drażni cię ,że zarobi hydraulik montując podłogówkę ,a nie ty sprzedając grzejniki. Ja wolę zrobić coś fajnego i zarobić Ile będzie kosztowało 10 grzejników na parametry 45/35 dla mocy 7 kW czyli 10 x po 700 W (do pompy ciepła )? Policz i pokaż liczby. Ale z tego co widzę liczby są zbyt konkretne . Edytowane 2 Grudnia 2012 przez hydraulik_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 02.12.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Manipulacja bogusława Robocizna jest tańsza przy grzejniku niż dla podłogówki. A ile kosztuje podłogówka jako całość i regulus z montażem dla parametrów powiedzmy 45/35 i potrzeba 1000 W ja za taką podłogówkę chce 2000 zł nie sądzę ,żeby regulus kosztował 10 x mniej czyli 200 zł z montażem Czyli za podłogówkę 7 kW bierzesz hydraulik 14.000.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajcik 03.12.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Nadal mataczysz... Wszyscy to widzą. Mnie proszę odejmij, posty mpoplawa są dużo bardziej przekonywujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 03.12.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Tak biorę 14000 zł z materiałemDalej brak odpowiedzi.Za grzejnik 350 zł robocizna i rurarz + grzejnikWięc podaj cenę grzejników 10 x 700 W Prościej się nie da Edytowane 3 Grudnia 2012 przez hydraulik_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 03.12.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Tak biorę 14000 zł z materiałem Dalej brak odpowiedzi. Za grzejnik 350 zł robocizna i rurarz + grzejnik Więc podaj cenę grzejników 10 x 700 W Prościej się nie da Zrób tak hydraulik: Wejdź na stronę http://www.regulus.com.pl Znajdź sobie typoszereg grzejnikow, ktory ci pasuje. Wybierz moc grzejnika w odpowiednich parametrach czynnika grzewczego. Obejrzyj sobie jego cenę.. Odejmij od niej 35% (średni upust w Polsce) Pomnóż wynik x 10. I już masz odpowiedź Powodzenia. Prościej się nie da.. Ps. 350.- PLN za montaż jednego grzejnika? Drogi jesteś... Bardzo drogi.. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez boguslaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 03.12.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Mnie proszę odejmij, posty mpoplawa są dużo bardziej przekonywujące. Patrz mpopi. Poza dwoma kumplami od podłogówki, masz jeszcze jednego zwolennika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 04.12.2012 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 (edytowane) boguś jakiś czas temu twierdziłeś że stadem na ciebie napadamy, znaczy się wycofujesz się z tamtego twierdzenia ?? PS jak przestaniesz kłamać, mataczyć, i uprawiać kalumnie to też kiedyś znajdziesz jakiegoś swojego zwolennika, potencjalne duże szanse masz w temacie złomowania regulusów, bo to jedyna przewaga regulusów nad konkurencją, i powiem ci w sekrecie że nawet ja musiał bym przyznać że regulus na złomie jest wart więcej niż konkurencja Edytowane 4 Grudnia 2012 przez mxxxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 04.12.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 (edytowane) Zrób tak hydraulik: Wejdź na stronę http://www.regulus.com.pl Znajdź sobie typoszereg grzejnikow, ktory ci pasuje. Wybierz moc grzejnika w odpowiednich parametrach czynnika grzewczego. Obejrzyj sobie jego cenę.. Odejmij od niej 35% (średni upust w Polsce) Pomnóż wynik x 10. I już masz odpowiedź Powodzenia. Prościej się nie da.. Ps. 350.- PLN za montaż jednego grzejnika? Drogi jesteś... Bardzo drogi.. Czy ty jesteś wstanie odpowiedzieć na konkretne pytanie . Czy tylko insynuacje i oceny prywatne Zrobie jak ty Bardzo drogie te twoje grzejniki i małe rabaty. I jeszcze trzeszczą jak się rozgrzewają. (nie wdziałem cennika i grzejnika ) Edytowane 4 Grudnia 2012 przez hydraulik_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 04.12.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Patrz mpopi. Poza dwoma kumplami od podłogówki, masz jeszcze jednego zwolennika. Jestem serwisantem kotłów (też) i mam tylko jednego klienta który ma regulusy. Dziennie 3 klientów w sezonie ,to jest około 300 budynków rocznie. ciekawe czemu tylko jeden. W/g bogusława pewno spiskowcy i matacze Nie poleca do sypialni (mówi ,że cykają) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 04.12.2012 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 boguś jakiś czas temu twierdziłeś że stadem na ciebie napadamy, znaczy się wycofujesz się z tamtego twierdzenia ?? PS jak przestaniesz kłamać, mataczyć, i uprawiać kalumnie to też kiedyś znajdziesz jakiegoś swojego zwolennika, potencjalne duże szanse masz w temacie złomowania regulusów, bo to jedyna przewaga regulusów nad konkurencją, i powiem ci w sekrecie że nawet ja musiał bym przyznać że regulus na złomie jest wart więcej niż konkurencja Matactwa i kłamstwa to twoja specjalność mpopi. Pewnie że tak. Wycofuje się z tamtego twierdzenia. Ostatnio część twoich dawnych kolegów "podłogówkarzy" już ci nie sekunduje jak kiedyś.. Nie chcą widać uczestniczyć w twojej brudnej grze.. Stado się sypnęło.. Obdzwoń swoich, zmobilizuj ich. Jak się pojawią, dasz tym samym znak, że sztama jednak istnieje.. Zostałeś sam. Wstawki Bobana i hydraulika są wyłącznie napastliwe. Postępu nie zatrzymacie. Grzanie podłogą jest jednostronne, jednostajne i nierozwojowe.. A dla tych, którzy mają ją zrobioną źle, usytuowaną w zbyt zimnym obiekcie, którzy utrzymują wysoką temperaturę posadzki, grzejąca podłoga jest, na dłuższą metę, niebezpieczna dla zdrowia. Jednakże wiem, że przy pojawieniu się problemów u takich użytkowników, wszyscy zawrzaśniecie chórem: "No tak, bo miał źle zrobioną podłogówkę". A kto to oceni, kto ma dobrze a kto nie? Czas? Czy też komisja mpopiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 04.12.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Tak biorę 14000 zł z materiałem Dalej brak odpowiedzi. Za grzejnik 350 zł robocizna i rurarz + grzejnik Więc podaj cenę grzejników 10 x 700 W Prościej się nie da No i co mpopi... Teraz inwestorzy mają prosty przelicznik... Instalacja podłogówki - 10 kW = 20.000.- A gdzie reszta instalacji c.o.? Gdzie ta podłoga zrobiona "za tysiaka".. Sprowadź netbeta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 04.12.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Jestem serwisantem kotłów (też) i mam tylko jednego klienta który ma regulusy. Dziennie 3 klientów w sezonie ,to jest około 300 budynków rocznie. ciekawe czemu tylko jeden. W/g bogusława pewno spiskowcy i matacze Nie poleca do sypialni (mówi ,że cykają) To niech reklamuje... Może ma krzywe ściany? Niech popuści na wieszakach i po problemie... Klienci serwisanta kotłów to ci, którzy wybory co do instalacji c.o. mają już dawno za sobą... Nie mam takiego kapitału jak Rettig-Heating. Wystarczy mi dynamika wzrostu na poziomie 25% rocznie. Plus bezpieczny poziom eksportu.. Mataczem jest tylko mpopi a ty tylko pilnujesz swojego kawałka torcika... Mataczenie ci kompletnie nie wychodzi... Właśnie strzeliłeś mpopiemu w stopę.... Z dwururki.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts