ternyk 21.05.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 (edytowane) Witam, Szukam pomysłu jak urządzić aneks kuchenny i salon. Plan jak niżej: http://farm6.staticflickr.com/5349/7241173152_4ae3d179ee.jpg Problemy jakie mam to: 1. Wydaje mi się, że lodówka umieszczona jak na planie może troche przytłaczać widokiem z reszty pokoju bo planuję mieć ją dość wysoką (ok 180-200 cm) więc chciałbym ją przenieść w inne miejsce a zamiast niej w tym miejscu chciałbym mieć barek, który zasłoniłby widok na zlew z potencjalnie stosem brudnych naczyń Pierwsze miejsce dla lodówki, które mi się nasuwa to kąt gdzie obecnie na planie jest przewidziane miejsce na piekarnik i mikrofalówkę (symbol PM na planie) tylko, że jest ono blisko grzejnika (ok 40 cm), który jest pod oknem. Co może nie być korzystne dla lodówki. Czy ma ktoś jakiś inny/lepszy pomysł? Może niech będzie tam gdzie jest na planie ale jakoś ją zabudować bardziej, ukryć małą ścianką? Ale też nie chciałbym zmniejszać wpadającego światła. 2. Jak zagospodarować prawy dolny róg salonu? Jest tam przewidziane miejsce na TV (gniazdka) ale będzie konflikt interesów między osobami łażącymi do kuchni z innych części mieszkania a osobami oglądającymi TV z kanapy po przeciwnej stronie salonu. 3. Do salonu chciałbym zamontować drzwi przesuwne obustronne w kasecie chowanej w ścianie. Ale jedna ze ścian ma grubość 8 cm, to chyba za mało na kasetę? System naścienny nie bardzo mi się podoba w dodatku u mnie dla dwóch skrzydeł to byłoby za dużo w stosunkowo małym salonie. Z góry dzięki za porady. Edytowane 21 Maja 2012 przez ternyk poprawiono link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.05.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 W najdalszym punkcie pomieszczenia, gdzie jest piekarnik, zrób wysoką zabudowę z lodówką. Potem daj zlew a na końcu płytę grzejną, którą możesz zakończyć tzw. półsłupkiem z piekarnikiem. Czy tam są schodki na taras z salonu? Szkoda, że okno w kuchni jest tak nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ternyk 21.05.2012 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 W najdalszym punkcie pomieszczenia, gdzie jest piekarnik, zrób wysoką zabudowę z lodówką. Potem daj zlew a na końcu płytę grzejną, którą możesz zakończyć tzw. półsłupkiem z piekarnikiem. Czy tam są schodki na taras z salonu? Szkoda, że okno w kuchni jest tak nisko OK, pomyślę nad Twoją propozycją, ale czy nie byłoby za ciasno gdy lodówka, zlew i płyta by były na tej węższej ścianie? W domu przemyślę jeszcze raz. Tak, będzie niestety na taras jeden schodek. Okno na wysokości 55 cm, ale chyba tragedii nie ma bo patrzyłem na żywo i chyba zmieściłby się tam też stół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.05.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 (edytowane) nie, nie!To ma być tak:http://images37.fotosik.pl/1549/c5fb5f705894d20d.jpg Piekarnik (P) w półsłupku, lodówka (L) odsunięta od grzejnika o szafkę cargo.Pod oknem można dać mały stolik lub wyspę na kółkach, którą można dostawiać do blatu roboczego by powiększyć przestrzeń roboczą. http://thehaystackneedle.typepad.com/.a/6a01053610d3e6970b011570e00610970b-500wi Edytowane 21 Maja 2012 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ternyk 22.05.2012 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Aaa, na początku nie zrozumiałem. Dzięki za opis i rysunek. Twoja propozycja jest interesująca. Faktycznie lodówka nie będzie tak na widoku, ale widzę, że tak naprawde nie ma tutaj jednego większego ciągu roboczego. Jest tylko w trzech fragmentach + dostawiany stolik. Może to by było OK - musiałbym sobie zrobić wizualizację.Pomysł ze stołem i krzesłami tez mi chodził po głowie, ale w końcu pomyślałem, że ten salon jest chyba za mały na jadalnię i kanapę z TV. Ale może? Jeszcze raz przemyślę.Dzięki za porady! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.05.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 jest jeden ciąg roboczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts