mistalova 22.05.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 (edytowane) Witam, Prosiłbym o ocenę pewnego "patentu" na wentylację. Domek parterowy z użytkowym poddaszem, wszędzie WG, na parterze dwie kratki wywiewne, jedna w łazience, druga w kuchni, na piętrze jedna kratka w WC.W chwili obecnej działa to w miarę dobrze, tzn. w WC oraz łazience ciąg bardzo silny, natomiast w łazience jest dużo słabszy. Chcę zwiększyć ciąg w łazience, ale nie wiem do końca jak. Wstawienie jednego wentylatora odpada, bo zaburzy WG, więc wymysliłem sobie inny sposób. We wszystkich trzech kanałach wstawić zamiast kratek wentylatory z czujnikami wilgoci i automatycznymi żaluzjami (lub zaworami zwrotnymi). W teorii wymyśliłem sobie, iż działałoby to tak - kiedy wilgotność jest OK, wentylatory są wyłączone, kanały zamknięte, kiedy zaś gdzieś wzrośnie wilgotność, to włączy się wentylator, a dzięki zaworom zwrotnym nie będzie cofki w pozostałych kanałach. Zda to egzamin?PS nawiewniki są, więc powietrza nie zabraknie. Edytowane 22 Maja 2012 przez mistalova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 23.05.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 Zda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts