monika i lukasz 24.05.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Oto nasza sypialnia po ociepleniu poddasza. Wnęka, którą widzicie powstała w wyniku włączenia części korytarza do pokoju, historia długa i nie warta opowiadania Taki widok jak na zdjęciu będzie z łóżka, które to znajduje się dokładnie naprzeciw. Nie mam koncepcji na kolor sypialni. Podobałby mi się motyw dwukolorowy, ale przy tej ilości skosów i zagięć wyglądałoby to śmiesznie, więc raczej jeden kolor. Pierwsza wątpliwość - jak wtedy ożywić to pomieszczenie, nadać mu charakteru? Ale najgorsze, że zupełnie nie mam pojęcia co zrobić z tą cholerną wnęką! Może cos wymyślicie? Bo już mi się śni po nocach. na podłogę kupilismy panele w takim kolorze: http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/997/862997/product/panel-podlogowy-laminowany-dab-coventry,original.jpg A oto nieszczęsna ściana z wnęką: ratujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.05.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Jakiego koloru macie stolarkę drzwiową (wybacz, nie chce mi się buszować po dzienniku)? Wnęka całkiem fajna jest: toaletkę z lustrem lub półki na książki bym tam widziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 24.05.2012 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 ciemne - wenge. Właśnie problem w tym, że ta wnęka ma ok 90cm głębokości, a ścianka kolankowa ma 95 cm. Czyli na toaltkę za mało. A o półkach też myślałam, ale 90 cm to na jakąś encyklopedię pwn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.05.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 O, na zdjęciu nie widać tej głębokości - ale to dobrze, że jest tak głęboko Zrobiłabym tam komodę/szafkoławkę na wymiar, świetna będzie np. na koce czy dodatkowy komplet pościeli. Powyżej półki, też mogą być głębsze - poustawiasz pudełka z drobiazgami Jeśli podoba się Wam dwukolorowa sypialnia, zrobiłabym ją Ścianę kolankową machnęłabym na ciemny kolor, np. kobalt, a jako tło dla łóżka można by zrobić delikatną tapetę z kroplą tego koloru... Albo odwrotnie: ścianka z tapetą, reszta gładka... Tapeta nieco przestrzenna, np: http://ototapety.pl/10196-79176-thickbox/robot---30-231-----tapety-scienne-tapeta-wallswork.jpg http://ototapety.pl/10196-79174-thickbox/robot---30-231-----tapety-scienne-tapeta-wallswork.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 24.05.2012 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Ja mam awersję do odkrytych półek. Zabudowałabym tę wnękę, albo spłycić i zrobić szafę, albo mini garderoba oczywiście zamykana. Kolory jak ktoś proponował, ścianka kolankowa ciemniejsza, góra jasna, za łóżkiem tapeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 25.05.2012 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Chyba najbardziej podoba mi się pomysł z szafkoławką - widziałam nawet coś takiego w jysku i to już jest jakaś koncepcja a tapety cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 25.05.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Schowek na różne różności. Schowków w domu nigdy dosyć Ładnie zabudowany - były na forum fotografie zabudowy schowków pod schodami, zainspirować się można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.05.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 duży fotel z lampką do czytania. Albo zabudować szafą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.05.2012 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Zabudować szafą. Toaletka w takim miejscu to nie najlepszy pomysł (brak światła dziennego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bellezza_pl 28.05.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Zgadzam się,w takim wypadku lepiej będzie zabudować szafą,co w efekcie będzie też bardziej praktycznym rozwiązaniem. Przynajmniej nie będziecie narzekać na wielkość szafy,bo zmieści się tam naprawdę wiele rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 28.05.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) z zabudową (szafą) będzie raczej ciężko, bo z tego co widze, to góra tej wnęki jest głębsza niż dół. i wydaję mi się (podkreślam, że tylko wydaje mi się), że to może dziwnie wyglądać. lepiej by chyba wyglądała jakaś łądna ławka z miękkim siedziskiem (ale to niekoniecznie). a jaką szerokość ma ta wnęka (po podłodze)? jak macie dziecia w domu, to oddajcie ten pokój dla niego , dzieciaki lubią takie kątki Edytowane 28 Maja 2012 przez elzbietkask Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 28.05.2012 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Dzieciaka nie mamy Wnęka ma 90 cm głębokości i 1,15 szerokości. Zabudować szafę będzie tam ciężko, drzwi przesuwne nie wchodzą w grę, otwierane bardziej. Ale jakoś tego nie widzę mówiąc szczerze. Za to wizja ławy z miekką pufą bardzo mi odpowiada jak ta np: http://resources.jysk.com/getimage/web.large/3833108/WEB/1005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.05.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 raczej postawiłabym na fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 05.06.2012 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 z zabudową (szafą) będzie raczej ciężko, bo z tego co widze, to góra tej wnęki jest głębsza niż dół. i wydaję mi się (podkreślam, że tylko wydaje mi się), że to może dziwnie wyglądać. lepiej by chyba wyglądała jakaś łądna ławka z miękkim siedziskiem (ale to niekoniecznie). a jaką szerokość ma ta wnęka (po podłodze)? jak macie dziecia w domu, to oddajcie ten pokój dla niego , dzieciaki lubią takie kątki No i co z tego że jest głębsza? W czym to przeszkadza? A dziwnie wyglądać nie będzie bo po zabudowaniu wogóle nie będzie tego widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Glazurnik_Ekspert 24.06.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Kaszak podzielam opinię, po zabudowaniu nie bedzie widac co w srodku A ze gleboka toduzo rzeczy tam bedzie mozna schowac Zdjece nie przytaje do twojej wneki ale pokazuje ze moze to swietnie wygladac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts