Ślężankaaa 27.05.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Moi drodzy Zwracam się do Was z ogromną prośbą o poradę odnośnie zabudowanie mojej nieszczęsnej łazienki na poddaszu Spać po nocach przez nią nie mogę :/ Dodam że zapłaciłam za projekt łazienki i jestem załamana! Nie będę wstawiała tutaj zdjęć tego czegoś co otrzymałam bo szkoda czasu i moicj nerwów Szczególnie problematyczna jest ściana na której stoi wc i w odstępnie 25 cm od wc przebiega rura kanalizacyjna Czy powinnam obudować stelaż wc do samej góry? Czy wannę powinnam ustawić pod oknem czy z drugiej strony ściany pod skosami (zaznaczam że nie chcę półokrągłej wanny)? Apeluję o wsparcie Pozdrawiam serdecznie Drugie zdjęcie przedstawia gwoździa programu - ściana płaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.05.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Slężankaa nie jest źle Wanna jak najbardziej może być kancista Zabudowa ściany płaczu, ja bym zabudowę rury pociągnęła w całość z geberitową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 27.05.2012 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Nie będę oryginalna mówiąc, że rozważam tą łazienkę w kolorach - biało-czarna z elementami drewna bądź szaro-jasna również z elementami drewna. Dolna łazienka jest jasna więc chciałabym odmiany Chciałabym użyć czarnych fafli jak u Gumisiowej (dziękuję za pomoc ) ale nie wiem jak będzie wyglądała tak wysoka zabudowa stelaża wc tymi kaflami. Ehhh Venus_m ja nie widzę potencjału tej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.05.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) ...bo projektowanie przy skosach potrafi zmęczyć Mogę prosić o rzut łazienki? może być z projektu domu. http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/Screenshot_1.jpg Ten jakże prosty prostokąt to wnęka, na ręczniki, figurkę lub też bez wnęki. Edytowane 27 Maja 2012 przez Venus_m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 27.05.2012 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Venus_m Ależ proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 27.05.2012 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Myślałam nad tym aby przesynąć grzejnik o jakieś 10 cm w pewo, przesunąć stelaż wc w lewo aby zyskać więcej miejsca na tej ścianie. Wannę (160 albo 170x70cm) można by było wtedy postawić pod oknem ale nie wiem jak to będzie wyglądało. Ściana na której jest okno polaciowe ma 3,10cm, boczna ze skosami ma 250 (do końca skosów). Wysokość scianki kolankowej to 95 cm. Coś takiego:łazienka g Edytowane 27 Maja 2012 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 27.05.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Ślężankaaa, wrzuć rzut łazienki lub choć zwymiarowany orientacyjny szkic. Moim zdaniem skosy w Twojej łazience są bardzo w porządku, bo są prawie pionowe. W mojej skosu dosłownie leżą na głowie, a też dało się zaprojektować sensowną łazienkę. Ta ściana z rurą też nie jest straszna. Na pewno da się dobrze zaplanować przestrzeń w Twojej łazience, tylko daj jakiś jej rzut Aaaa, już jest Edytowane 27 Maja 2012 przez asizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.05.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 Ja bym zrobiła wannę centralnie pod oknem. Czy w tej łazience będziesz mieć pralkę i ewentualnie kosze do prania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 27.05.2012 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Zastanawialam się nad tym ale zrezygnowałam. Pralka bedzie na dole. Muszę chyba przedłużyć zabudowę wanny po bokach aby nie było jakiś dziwnych dziur. Jak myślisz? Asizo - dzięki za pocieszenie Edytowane 27 Maja 2012 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.05.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 dokładnie, ale te dziury można wykorzystać robiąc zabudowę na jakieś potrzebne graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 27.05.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 ...bo projektowanie przy skosach potrafi zmęczyć Mogę prosić o rzut łazienki? może być z projektu domu. http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/Screenshot_1.jpg Ten jakże prosty prostokąt to wnęka, na ręczniki, figurkę lub też bez wnęki. Venus_m Tak się zastanawiam czy zabudowa do samej góry z tych kafli nie będzie za ciężka chociaż u Gumisiowej wygląda ślicznie ale wiadomo każde wnętrze jest inne. Trochę dziwnie wygląda tak ścięty ten stelaż. Dziwny kształt ściany się tworzy. Akurat ten fragment ściany wokół grzejnika ma być biały. Teraz doszedłby dodatkowo biały trójkąt... Z boku wolę pełną zabudowę bez wnęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.05.2012 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 ja bym zabudowała płytą do sufitu. Ale niekoniecznie obkładała płytkami do sufitu.A wannę dała po skosie. http://images38.fotosik.pl/1591/d7f3e28d377b14ea.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.05.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 tutaj masz podobny układ (tylko zamiast bidetu miałabyś obudowaną rurę) - jest uskok na grzejnik: http://galeria.czasnawnetrze.pl/images/big/5/2/2/522lazienka_pod_skosami.jpg a tutaj rury ukryte w zabudowie:http://lh5.ggpht.com/-bLp9lUYgbLs/THTmN37l9II/AAAAAAAABiU/IToL2R0NG44/P1430421.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 28.05.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Ja poleciałabym z zabudową stelaża i rury już do góry. Po to, by przy skosach nie dodawać kolejnego "zakamarka". Tak niewielki odcinek nie "obciąży" łazienki. Będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miamaja 28.05.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 A może wanna niesymetryczna? http://images38.fotosik.pl/1592/b7b1a1682693321fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.05.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Hmn....tylko wanna chyba NIE miała być zaokrąglana więc opcja po skosie raczej odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 28.05.2012 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Hmn....tylko wanna chyba NIE miała być zaokrąglana więc opcja po skosie raczej odpada Są też niesymetryczne, które nie są zaokrąglone. Pytanie tylko czy takie się Właścicielce spodobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 28.05.2012 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) Dziękuję wszystkim którzy zabrali głos w mojej sprawie :* Postanowiłam, że zabuduję stelaż wc do góry i pociągnę ściankę w bok do samego końca. Zakupiłam dzisiaj czarne płytki: zdjęcie poniżej Co uważacie na temat rozmieszczenia poszczególnych kolorów kafli na ścianach (rzut)? Zapomniałam dopisać na rzucie wanna byłaby obudowana białymi kaflami. Bardzo proszę o podpowiedzi i opinie Pozdrawiam Edytowane 28 Maja 2012 przez Ślężankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 01.06.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Hmn...niekoniecznie polecam bardzo jasne i bardzo ciemne kafle na podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts