Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka Ślężanki

Recommended Posts

Moi drodzy :) Zwracam się do Was z ogromną prośbą o poradę odnośnie zabudowanie mojej nieszczęsnej łazienki na poddaszu :( Spać po nocach przez nią nie mogę :/ Dodam że zapłaciłam za projekt łazienki i jestem załamana! Nie będę wstawiała tutaj zdjęć tego czegoś co otrzymałam bo szkoda czasu i moicj nerwów :( Szczególnie problematyczna jest ściana na której stoi wc i w odstępnie 25 cm od wc przebiega rura kanalizacyjna :( Czy powinnam obudować stelaż wc do samej góry?

Czy wannę powinnam ustawić pod oknem czy z drugiej strony ściany pod skosami (zaznaczam że nie chcę półokrągłej wanny)?

Apeluję o wsparcie :)

Pozdrawiam serdecznie

Drugie zdjęcie przedstawia gwoździa programu - ściana płaczu ;)

Zdjęcie217.jpg

Zdjęcie216.jpg

Nie będę oryginalna mówiąc, że rozważam tą łazienkę w kolorach - biało-czarna z elementami drewna bądź szaro-jasna również z elementami drewna. Dolna łazienka jest jasna więc chciałabym odmiany :)

Chciałabym użyć czarnych fafli jak u Gumisiowej (dziękuję za pomoc :) ) ale nie wiem jak będzie wyglądała tak wysoka zabudowa stelaża wc tymi kaflami. Ehhh

Venus_m ja nie widzę potencjału tej łazienki :(

...bo projektowanie przy skosach potrafi zmęczyć :)

Mogę prosić o rzut łazienki? może być z projektu domu.

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/Screenshot_1.jpg

Ten jakże prosty prostokąt to wnęka, na ręczniki, figurkę lub też bez wnęki.

Edytowane przez Venus_m

Myślałam nad tym aby przesynąć grzejnik o jakieś 10 cm w pewo, przesunąć stelaż wc w lewo aby zyskać więcej miejsca na tej ścianie. Wannę (160 albo 170x70cm) można by było wtedy postawić pod oknem ale nie wiem jak to będzie wyglądało.

Ściana na której jest okno polaciowe ma 3,10cm, boczna ze skosami ma 250 (do końca skosów). Wysokość scianki kolankowej to 95 cm.

Coś takiego:

łazienka g

Zdjęcie218.jpg

Edytowane przez Ślężankaaa

Ślężankaaa, wrzuć rzut łazienki lub choć zwymiarowany orientacyjny szkic.

Moim zdaniem skosy w Twojej łazience są bardzo w porządku, bo są prawie pionowe. W mojej skosu dosłownie leżą na głowie, a też dało się zaprojektować sensowną łazienkę. Ta ściana z rurą też nie jest straszna. Na pewno da się dobrze zaplanować przestrzeń w Twojej łazience, tylko daj jakiś jej rzut :)

Aaaa, już jest :)

Edytowane przez asizo

...bo projektowanie przy skosach potrafi zmęczyć :)

Mogę prosić o rzut łazienki? może być z projektu domu.

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Mirabelka/Screenshot_1.jpg

Ten jakże prosty prostokąt to wnęka, na ręczniki, figurkę lub też bez wnęki.

Venus_m Tak się zastanawiam czy zabudowa do samej góry z tych kafli nie będzie za ciężka chociaż u Gumisiowej wygląda ślicznie ale wiadomo każde wnętrze jest inne.

Trochę dziwnie wygląda tak ścięty ten stelaż. Dziwny kształt ściany się tworzy. Akurat ten fragment ściany wokół grzejnika ma być biały. Teraz doszedłby dodatkowo biały trójkąt...

Z boku wolę pełną zabudowę bez wnęki.

czarne kafle P.jpg

tutaj masz podobny układ (tylko zamiast bidetu miałabyś obudowaną rurę) - jest uskok na grzejnik:

http://galeria.czasnawnetrze.pl/images/big/5/2/2/522lazienka_pod_skosami.jpg

a tutaj rury ukryte w zabudowie:

http://lh5.ggpht.com/-bLp9lUYgbLs/THTmN37l9II/AAAAAAAABiU/IToL2R0NG44/P1430421.JPG

Dziękuję wszystkim którzy zabrali głos w mojej sprawie :* Postanowiłam, że zabuduję stelaż wc do góry i pociągnę ściankę w bok do samego końca. Zakupiłam dzisiaj czarne płytki: zdjęcie poniżej

Co uważacie na temat rozmieszczenia poszczególnych kolorów kafli na ścianach (rzut)?

Zapomniałam dopisać na rzucie wanna byłaby obudowana białymi kaflami.

Bardzo proszę o podpowiedzi i opinie :)

Pozdrawiam

czarne kafle P.jpg

rzut łazienki poddasze KAFLE.jpg

Edytowane przez Ślężankaaa