Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

RATUNKU łazienka

krasia1

Recommended Posts

Witam wszystkich

od jakiegoś czasu śledzę to forum i w końcu zebrałam się w sobie, żeby do was napisać (dzielna dziewczynka) :)

Całkiem niedawno kupiliśmy z mężem nasze pierwsze mieszkanko hiphip hurra i mam ogromny problem z doborem kolorystyki i materiałów do łazienki. Udałam się do projektanta wnętrz, lecz to co mi zaproponowano, póki co mi nie odpowiada. Stąd moje ujawnienie (jak w klubie AA, hehe wybaczcie - dziewne skojarzenie).

Łazienka, jak i całe mieszkanie posiada skosy. Nie wiem, czy załącznik bedzie widoczny, w razie czego podam wymiary. Ściana A (krótsza z wejściem) 231 cm, bez drzwi 137cm.

Ściana B 280 cm, do skosu 211 cm.

Jeżeli chodzi o kolorystykę, to myślałam o bielach i szarościach - biała zabudowa szafek, blat drewnopodobny, natomiast w łazience musi znaleźć się prysznic (myślałam o 120x90), umywalka nablatowa, WC i pralka (najlepiej zabudowana pod skosem.

Wysokość ścianki kolankowej niestety niezbyt duża, ehh - 74 cm, więc tą zabudowę trzeba będzie troszkę odsunąć.

Jeżeli mielibyście jakieś pomysły i chcielibyście pomóc to zapraszam i dziękuję.b57a38411bb5973b40c5baef5d63876329df47b6.jpgb57a38411bb5973b40c5baef5d63876329df47b6.jpgłazienka wymiary.jpg

Oczywiście, że chciałam łazienkę w odcieniach szarości, natomiast nie powaliło mnie to co dostałam.

Po pierwsze, pod prysznicem zostały zaprojektowane białe płytki z rowkami (nie sądzę, aby takie rozwiązanie było funkcjonalne).

Po drugie, ta przestrzeń jest za mdła, zbyt nostalgiczna, brakuje mi tu jakiegoś urozmaicenia.

wydaje mi się, że wprowadzenie akcentów drewnianych ożywi tą łazieneczkę, a z dodatkowym kolorem, jak wspomniałaś turkus, czy limonka, mogłoby zaburzyć harmonię całości i ta łazienka byłaby już przekombinowana. Zależy mi na prostych, eleganckich wnętrzach.

Mimo wszystko dziękuję za wskazówkę.