krasia1 28.05.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witam wszystkich od jakiegoś czasu śledzę to forum i w końcu zebrałam się w sobie, żeby do was napisać (dzielna dziewczynka) Całkiem niedawno kupiliśmy z mężem nasze pierwsze mieszkanko hiphip hurra i mam ogromny problem z doborem kolorystyki i materiałów do łazienki. Udałam się do projektanta wnętrz, lecz to co mi zaproponowano, póki co mi nie odpowiada. Stąd moje ujawnienie (jak w klubie AA, hehe wybaczcie - dziewne skojarzenie). Łazienka, jak i całe mieszkanie posiada skosy. Nie wiem, czy załącznik bedzie widoczny, w razie czego podam wymiary. Ściana A (krótsza z wejściem) 231 cm, bez drzwi 137cm. Ściana B 280 cm, do skosu 211 cm. Jeżeli chodzi o kolorystykę, to myślałam o bielach i szarościach - biała zabudowa szafek, blat drewnopodobny, natomiast w łazience musi znaleźć się prysznic (myślałam o 120x90), umywalka nablatowa, WC i pralka (najlepiej zabudowana pod skosem. Wysokość ścianki kolankowej niestety niezbyt duża, ehh - 74 cm, więc tą zabudowę trzeba będzie troszkę odsunąć. Jeżeli mielibyście jakieś pomysły i chcielibyście pomóc to zapraszam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasia1 28.05.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Poniżej projekt, który dostałam od projektanta Odpowiada mi układ funkcjonalny, natomiast z kolorystyka mam problem. Szczerze mówiąc bardzo liczę na wasze propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.05.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 a co dokładnie ci nie odpowiada? Przecież chciałaś szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasia1 29.05.2012 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Oczywiście, że chciałam łazienkę w odcieniach szarości, natomiast nie powaliło mnie to co dostałam.Po pierwsze, pod prysznicem zostały zaprojektowane białe płytki z rowkami (nie sądzę, aby takie rozwiązanie było funkcjonalne).Po drugie, ta przestrzeń jest za mdła, zbyt nostalgiczna, brakuje mi tu jakiegoś urozmaicenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strawberka 30.05.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 hmm chyba jak jest biały i szary to trudno o urozmaicenie a zresztą masz je w postaci fototapety może przemyśl sobie, czy rzeczywiście Ci ta szarość odpowiada, albo zastanówcie się z projektantką czy może nie zmienić kolorów blatów na inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasia1 30.05.2012 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Blatu raczej bym nie zmieniała, podoba mi się jasny odcień drewna, natomiast pomyślałam, że ten drewniany motyw można by przenieść na jakiś element łazienki, w formie drewnopodobnych płytek. Co o tym myślicie, może macie jakieś propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasia1 05.06.2012 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 mam już zobrazowaną wizję swojej łazienki na podłodze szare gres 60x60, pod prysznicem w podobnych odcieniach płytki 30x60, obudowa WC i przestrzeń wokół lustra - kafle imitujące drewno. Może macie jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 05.06.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Hm, no jeśli to ma wyglądać jak na rysunkach, to faktycznie trochę mdło. Może pomyśl o jakimś dodatkowym kolorze, poza bielą i szaroscią, czymś co ożywi. Turkus, limonka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasia1 06.06.2012 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 wydaje mi się, że wprowadzenie akcentów drewnianych ożywi tą łazieneczkę, a z dodatkowym kolorem, jak wspomniałaś turkus, czy limonka, mogłoby zaburzyć harmonię całości i ta łazienka byłaby już przekombinowana. Zależy mi na prostych, eleganckich wnętrzach. Mimo wszystko dziękuję za wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts