Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak to wszystko ustawić-pomocy!

kinka

Recommended Posts

Witam,mam problem z rozmieszczeniem mebli w salonie i kuchni.Niedługo wchodzi elektryk a ja niewiem co gdzie ma być,mam już mętlik w głowie.Dom nie jest duży,projekt długo wybieraliśmy gdyż mamy nietypową sytuacje.Dom miał zostać postawiony na miejsu starego i jego fundamentów o okreslonych wymiarach i do tego 3m od ulicy.Długo szukaliśmy i okazało się że trafiliśmy w 10-tkę.Wszystko pasowało i wymiary i układ wewnątrz,po małaych zmianach dostaliśmy pozwolenie.Jedyny problem to wykusz z którego musieliśmy zrezygnować z uwagi na odległosc od sąsiada 4m.Bardzo nad tym ubolewałam i właśnie dlatego powstał problem,gdzie teraz postawić stół? Szczerze mówiąc dom na dole wydaje sie być strasznie ciasny i mały,stąd po postawieniu mąż przystąpił do nstępnych przeróbek i wyburzania cześci ściań,ja lubię przestrzeń otwartą.Projekt jest nietypowy z uwagi na to że przy wejściu nad głową są schody a parter jest wyżej,to dlatego żeby ludzie z ulicy nie zaglądali nam do okien w salonie.Bałam się o wygląd zewnętrzny ale wyszło super z jednym wyjatkiem,panowie murarze dali jednego pustaka za mało i wysokość pomieszczeń bedzie miała tylko 250cm na gotowo.Poniżej wklejam zdjęcia co wymyśliłam może ktos ma jeszcze jakieś pomysły ,będę bardzo wdzięczna,chciałabym maksymalnie powiększyc wnętrze planuje tapetę na ściance tv w pionowe pasy,podłoga będzie z połyskiem a szafa z lustrzanymi drzwiami,wnętrze ma być jasne i nie zagracone,największy problem to stół,chciałabym żeby wygodnie mogły usiąsc 4 osoby a między ścianą a kominem jest tylko 190cm.

SN7nAR4mgq0D1Kp2LIJdK8K66x7b3TXU.jpg

domek.JPG

Zdjęcie0674.jpg

1.jpg

dom po zmianach-1.JPG

Edytowane przez kinka

W pokoju dziennym nie ma żadnej szafy,ona jest koło łazienki i schodów szer 120cm.

Na środku między kuchnią a salonem,tam gdzie planuje stół będzie kominek,komin ma 105cm.

Problem dotyczy tego gdzie zmieścić stół dla 4 osób, bo od kominka do ściany jest 190cm,(brak wykuszu z którego musieliśmy zrezygnować) niewiem czy to nie za wąsko.Myślałam też nad likwidacją pokoju obok i powiększeniu salonu,ale dom wykańczamy własnymi siłami (bez kredytu) i zależy nam aby przynajmniej wejśc na dół a górę pomalutku wykańczać.Pokoik bedzie tymczasowy dla dwójki dzieci,a potem się zobaczy.

3.jpg

Edytowane przez kinka

Dziekuję za wszystkie propozycje,najbardziej podoba mi sie pomysł nr1.Zapomniałam napisać że zamiana pokoju z kuchnią nie jest możliwa a to dlatego że to strona południowa która daje także światło na salon bo jest od północy.Poza tym z kuchni jest widok na wejście,ogród i podjazd i chciałabym mieć dzieci na oku.