Zbigniew Fonfara 05.12.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Panie Mużecki, mnie nie interesują Pana wywody na temat cedru syberyjskiego czy belki te są suche „jak pieprz” czy też „pięknie spatynowane”. Skoro są w tak pięknym stanie to dlaczego ich Pan nie przywiózł, tylko na rozprawie w dniu 26 marca 2014r. wystąpił z wnioskiem o powołanie biegłego, który ma stwierdzić w jakim one są stanie i czy nadają się do końcowego montażu. Teraz już interesuje mnie tylko zwrot wpłaconej zaliczki.W związku z tym, że ani Pan ani Pana wspólniczka Natalia Ageeva nie odbieracie telefonów oczekuję telefonu do mnie w terminie do 8 grudnia 2014r. (tel. 504 102 432).W przeciwnym razie zmuszony będę do opublikowanie bardzo „ciekawych” faktów o Spółce ROS-POL jak i o Panu i Pańskiej wspólniczce, ale nie wiem czy pewna studentka Uniwersytetu Warszawskiego Wydziału Dziennikarstwa z tych faktów się ucieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Fonfara 08.12.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.12.2014 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 człowieku - o co ci chodzi?Jak masz jakieś problemy z firmą to idź z tym do sądu.Jak szukasz kontaktu, wyślij list polecony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.12.2014 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Absolutnie nie "przykisły" są suche "jak pieprz" ,. Tak z ciekawości - nadal Pan utrzymuje, że istnieje coś takiego jak cedr syberyjski? Pyta się o to ogrodnik, więc jakbym mogła prosić o podanie nazwy łacińskiej tego "cedru" Bo z mojej wiedzy wynika, że cedr to po łacinie Cedrus (np. Cedrus dodara - Cedr himalajski), a na Syberi rośnie sosna limba syberyjska (Pinus sibirica), która została nazwana błędnie przez handlowców "Cedrem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Fonfara 10.12.2014 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 No co Panie Mużecki, zapowietrzyło Pana, że Pan nie odpowiada. Może Pan wyjaśni ludziom dlaczego to znów tym razem Spółkę ROS-POL wywiało z Piotrkowa Trybunalskiego do Warszawy? Z oświadczenia właścicielki biura podatkowego wynika, że od 30 czerwca 2013 r. Spółka nie wynajmuje tam żadnych pomieszczeń, ponieważ zalega Pan za czynsz 3000zł. A w Warszawie, przy ul. Grójeckiej 111/27 ma Pan tylko wirtualne biuro tylko dla celów KRS.No to gdzie Pan buduje te domy, którymi się Pan tak chwali. Na "Osiedlu cedrowym" w miejscowości Eligiów gmina Sulmierzyce województwo łódzkie? Przecież od trzech lat nikt tam o Panu nie słyszał i nic się tam nie dzieje. A w dalszym ciągu ogłasza się Pan w internecie i naciąga ludzi. A odpowiadając osobie o nicku: madzialenkapp, która pisze: "dla uwiarygodnienia kochanka Natalia z Omska"wyjaśniam, że Pani Natalia Ageeva współwłaścicielka Spółki ROS-POL jest córką Pana Zbigniewa Mużeckiego.Ale to już Panie Mużecki historia na osobny post nie tylko na forum Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 11.12.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Ciekawie się "robi" . Panie Zbigniewie podziwiam Pana za odwagę w dzisiejszych czasach to bardzo rzadka cecha . Życzę wytrwałości w dochodzeniu do prawdy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Fonfara 15.12.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 No i co Panie Mużecki, umiemy odpowiadać tylko na posty odnośnie "cedru syberyjskiego", a prawda - w oczy kole? Myślę, że posty osób postronnych w temacie oferowanego drewna wystarczająco deprecjonują Spółkę ROS-POL i postępowania jej właścicieli na naszym rynku. Tak, że jeżeli ktoś będzie rozważał podjęcie współpracy ze Spółką a zapozna się z tymi opiniami to głęboko zastanowi się nad podjęciem właściwej decyzji.To co publikujemy dalsze informacje o współwłaścicielach Spółki? Ale następne mogą być umieszczone w sieci i będą dostępne nie tylko do wąskiego grona specjalistów z muratora. Zastanówcie się z Natalią czy warto za te 36.000zł (stanowiące wpłaconą Wam zaliczkę, której nie chcecie oddać) krzywdzić niewinne osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 15.12.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Tak z ciekawości - nadal Pan utrzymuje, że istnieje coś takiego jak cedr syberyjski? Pyta się o to ogrodnik, więc jakbym mogła prosić o podanie nazwy łacińskiej tego "cedru" Bo z mojej wiedzy wynika, że cedr to po łacinie Cedrus (np. Cedrus dodara - Cedr himalajski), a na Syberi rośnie sosna limba syberyjska (Pinus sibirica), która została nazwana błędnie przez handlowców "Cedrem". A z cedrem oczywiście nic wspólnego nie ma. Zupełnie inna biologia. Prawie to samo, co nasza rodzima limba. Tyle że oba gatunki rozdzielone dużą dysjunkcją geograficzną. Co nie znaczy, ze do budowy niezdatne Ale to sosna... i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.12.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Mirek - przecież wiem, pytam "mądrego" pana sprzedawcę - vide jego post na poprzedniej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Fonfara 16.12.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Mirek - przecież wiem, pytam "mądrego" pana sprzedawcę - vide jego post na poprzedniej stronie Panowie,widzę że mam tutaj do czynienia z fachowcami od drewna więc proszę o waszą opinie:czy zatem że podpisałem umowę z Syberyjską Spółką Drzewną''ROS-POL'' cytuję''Na dostarczenie i budowę,sauny wolnostojącej""rosyjskiej bani" z toczonego bala cedru syberyjskiego/PInus cembra/- zostałem oszukany? Pozdrawiam Zbigniew Fonfara ps dla Elfir sprawa od dawna jest w Sądzie/poprzednie posty/ a wysłać list polecony to musi być adresat /pod adresem z umowy spółka nie istnieje,prywatnie też nie wiadomo gdzie przebywają własciciele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.12.2014 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 nie od drewna tylko od drzew. W nomenklaturze naukowej nie uzywa się polskiego nazewnictwa, wyłącznie łacinę. Dla specjalisty będzie to łaźnia z sosny limby. Nie sądzę, by dało się tu podciągnąć motyw oszustwa w nazewnictwie, bo jest coś takiego jak pospolite nazewnictwo. Taki "świerk srebrny" też nie jest świerkiem srebrnym tylko kłujacym. Albo "świąteczna choinka" - zwykle to świerk pospolity. Albo "kawior" - to tylko ikra z jesiotra, a nie z makreli, śledzia czy łososia. Zwróciłam uwagę na słowo cedr tylko dlatego, że stronę wcześniej sprzedawca próbował udowadniać, że cedry rosną na Syberii, zamiast wytłumaczyć, że chodzi o nazwę handlową a nie botaniczną Spółka ma adres - taki jaki jest podany do rejestracji w Sądzie gospodarczym. Jesli nawet nikogo pod tym adresem nie ma, to Sądu to nie interesuje. Gdy korespondencja polecona wraca do nadawcy i tak traktowana jest jako dostarczona z skutkiem. Przy zwykłych spółkach cywilnych własciciele spółki odpowiadają całym swoim majątkiem. Przy z o.o. do wysokości udziałów. Jak uzyskasz nakaz zapłaty to komornik będzie ich ścigał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Fonfara 17.12.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 Dziękuję Pani za informacjęPozdrawiam ZF:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Fonfara 04.05.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Informuję wszystkich, którzy uważają się oszukani przez Spółkę ROS-POL, że w dniu 6 maja 2015 r. o godzinie 11:00 sala XVIII w Sądzie Rejonowym w Piotrkowie Trybunalskim I Wydział Cywilny, ul. Słowackiego 5 odbędzie się rozprawa z mojego powództwa. Nadmieniam, że kilka osób skontaktowało się ze mną w związku z dokonanymi wpisami na niniejszym forum i potwierdziło przyjazd w ww. dniu na rozprawę. PozdrawiamZbigniew Fonfaratel. 504 102 432 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Fonfara 16.05.2015 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 (edytowane) Niestety rozprawa nie odbyła się ponieważ pełnomocnik pana Mużeckiego w dniu rozprawy doręczył do Sądu zwolnienie lekarskie. Sądzę, że po moim powyższym wpisie pan Mużecki przestraszył się. Okazało się, że osób takich ja w stosunku do których pan Mużecki ma zobowiązania jest więcej. Poszukujemy kolejnych osób, które czują się oszukane przez Spółkę ROS-POL. Kontakt telefoniczny lub mailowy:tel. 504-102-432mail: [email protected] P.S.Dla przypomnienia wizerunek "właścicieli" Spółki RoS-POL Edytowane 27 Lipca 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Fonfara 20.07.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2015 (edytowane) W dniu 06.06.2015 odbyła się kolejna rozprawa przeciwko firmie Ros-Pol. Pan Zbigniew Mużecki w dalszym ciągu twierdził - przed Wysokim Sądem - że drewno na banie dla mnie znajduje się w Jaśle, ul. Młynarska 4a. Natomiast 20.06.2015 otrzymałem tel. od pana A.J., który przeczytał moje posty na niniejszym forum i poinformował mnie, że już 21.10.2014 wygrał sprawę przeciwko firmie Ros-Pol, w wyniku której Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w Piasecznie zajął samochód Mitsubishi L-200 oraz drewno znajdujące się w Jaśle ul. Młynarska 4a/zał. orzeczenie Komornika/ Kuriozalnym jest fakt, iż sprawa ta miała miejsce przed tym samym Sądem Rejonowym w Piotrkowie Trybunalskim I wydział cywilny Sygn.akt Ic/969/14. W dniu 22.06.2015 Sąd Rejonowy w Piotrkowie Trybunalski I wydz. cywilny - wydał wyrok zobowiązujący Syberyjską Spółkę Drzewną ROS-POL do zwrotu wpłaconej przeze mnie zaliczki w kwocie 36000 zł plus koszty sądowe. Obecnie czekam na uprawomocnienie wyroku. Zbigniew Fonfara Edytowane 20 Lipca 2015 przez Zbigniew Fonfara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Fonfara 23.11.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2015 Co Panie Mużecki wstydzi się Pan córki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Fonfara 02.03.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 (edytowane) No i co panie Mużecki dlaczego nie zamieści Pan wyroku Sądu ja to zrobiłem.Wyrok jaki jest każdy widzi i nie tylko mój. Edytowane 2 Marca 2016 przez Zbigniew Fonfara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts