Piotr1. 02.07.2012 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Oby tak nie było ale zobaczymy. Własciwie to moja sąsiadka ma parkiet dębowy i też ma szpary i rysy. Myślę, że to to akurat wina złego położenia i nieodpowiedniego lakieru ale może się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 IMHO - do twojej kuchni, o ile nie chcesz jej zmodernizować, szare ściany nie pasują. Masz ją bardzo tradycyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 02.07.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 szary faktycznie - nie. Najbardziej elegancko wyglądałby w Twojej kuchni po prostu biały, albo ecru - jesli te fronty, które masz to taki kolor.Dalej poszłabym w zielenie - one dobrze wyglądają przy jasnym drewnie i tradycyjnym wystroju wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 02.07.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Jak sklei się te zdjęcia,to widać że kuchnia jest jakby częścią tego korytarza i to już zmienia chyba wszystko.Wypada żeby jakoś to wszystko do siebie pasowało.Ja już zgłupiałam teraz,może ta oliwka po całości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 02.07.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 No właśnie czyli szarość odpada? Jedyną modernizację jaką chcę zrobić w kuchni to wstawić zmywarkę ponieważ mam dosyć już mycia garów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 02.07.2012 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Bo to jest całość. kuchnia z korytarzem jest połączona i nawet pomalowana tym samym kolorem tylko ta jedna ściana w kuchni jest inna jak pisałem wyżej. No to ciężki jest mój przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 wybrałabym szarą, jasną oliwkę albo khaki coś takiego:http://st.houzz.com/simages/402412_0_15-5137-contemporary-entry.jpghttp://4.bp.blogspot.com/-BG048bGl-LI/T4iJUYOEwbI/AAAAAAAAKp4/qtc6dPwmXCE/s400/IMG_2097.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 03.07.2012 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) Fronty mebli kuchennych są w kolorze wanilii. Słuszna uwaga marynaty, że teraz powinniśmy patrzeć na korytarz z kuchnią jako całość. Czyli kolor korytarza byłby taki sam jak kolor kuchni? Ale mieszam co? Edytowane 3 Lipca 2012 przez Piotr1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 03.07.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Skoro kuchnia z korytarzem są całością to tak.Ewentualnie możesz jeszcze bezpiecznie używać koloru białego,ale już nic wiecej nie wymyślaj,bo w kuchni za dużo się dzieje.Piotrze!! Odwagi!! Zobacz jakie ładne są te oliwkowe inspiracje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 03.07.2012 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 1.Jeżeli chodzi o kuchnię to ściany za meblami może pomaluję na taki kolor jak fronty mebli. Ścianę przeciwległą pomaluję kolorem jasny brąz taki jak widać na płytkach. Natomiast korytarz i klatkę schodową kolorem proponowanym powyżej, czyli coś z oliwek.2.Ściany za meblami wraz z korytarzem i klatką schodową proponowaną oliwką. Ściana przeciwległa w kuchni jasny brąz.3. Wszystko w kolorze oliwki.4. Wszystko w kolorze frontów mebli.Kolor drzwi na pewno zostaje taki jaki jest.Który wariant jest do przyjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 03.07.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 (edytowane) Gdyby to był mój dom,nie wprowadziłabym już do tego żadnych brązów.Dla mnie by było za brązowo,zbyt gorąco,za duszno,przytłaczająco.Wyziębiałabym.Jestem też zwolenniczką malowania po całości jednym kolorem,bo nie mam zbyt dużej cierpliwości do wnętrz,a z doświadczenia wiem że malowanie kilkoma kolorami piętrzy następne trudności przy urządzaniu.Coś kupisz,powiesisz,postawisz,chcesz przesunąć a tu w jednym kącie pasowało,a w drugim już nie.Malowanie jednym kolorem daje też poczucie zwiekszonej przestrzeni.Jestem za 3 lub 4,ale pamietaj że to Wy macie się czuć tam dobrze,nawet gdyby kolorystyka była dobrana najgorzej z możliwych.Nic na siłę. Edytowane 3 Lipca 2012 przez marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 03.07.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 ja tez dałabym jeden kolor (u mnie nawet sufity są w takim samym kolorze ściany - ale ja mam kolor ecru (chyba jakaś magnolia albo jasmin? juz nie pamietam.) klatke schodowa mam oliwkę - chyba z "bekersa" a schody jesionowe - kolor naturalny) jesli chcesz "wydzielic" kolorystycznie kuchnie - to tylko i wyłacznie - moim zdaniem, oczywiście - ten kolor w kolorze jasnych frontów wszystko w ecru - nie, bo ja mam blisko schodów ta magnolię i korci mnie przemalowanie i bez brązów i morelek!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.07.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Wszystko w kolorze ZIMNEGO kremu, np. Tikkurila F301, F309. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 04.07.2012 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Na pewno jakiś kolor do pomalowania mojej kuchni, korytarza i klatki schodowej z proponowanych wyżej zostanie wybrany. W tej chwili zmieniam troszkę front moich prac i w pierwszej kolejności zacznę malować poddasze. Po założeniu tych schodów denerwuje mnie bardzo częste chodzenie mojej córki na poddasze i zostawianie białych śladów na schodach, podłodze od posadzki na poddaszu. Chciałbym jak najszybciej założyć tam podłogę. Nie będzie żadnego szału. Zwykłe panele podłogowe. Przed założeniem podłóg chciałbym pomalować ściany. W tej chwili wszystkie sufity w pokojach na poddaszu ma już pomalowane na biało. W pierwszej kolejności zaczynam od malowania korytarza. Co do paneli na korytarzu to może fajnie aby były w kolorze schodów. Ciemniejsze panele mi się bardziej podobają ale wszystko na nich widać. Zwiększa się powierzchnia do sprzątania wiec dla odmiany podłogi na poddaszu będą raczej jasne. Klatka schodowa będzie w takim samym kolorze jak korytarz na dole czyli z tych proponowanych przez Was w ostatnich postach. Jaka kolorystyka korytarza powinna być aby się nie „gryzły kolory”? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.07.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Nie rozumiem, o co pytasz:... Skoro "Klatka schodowa będzie w takim samym kolorze jak korytarz na dole czyli z tych proponowanych przez Was w ostatnich postach", to jak może się gryźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 04.07.2012 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Teraz chodzi mi o korytarz na poddaszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.07.2012 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Aaaa, to korytarz na poddaszu taki sam jak klatka schodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 04.07.2012 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Ok. Myślę, że za bardzo Was męczę i tak mi dużo pomogliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.07.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2012 Spokojnie, mam(y) chyba wrażenie, że staracie się przekombinować z kolorowaniem domu A tu reguła jest prosta: mniej znaczy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 05.07.2012 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 (edytowane) Czyli kuchnię, korytarz, klatkę schodową i nastepny korytarz pomalować jednym kolorem? Edytowane 5 Lipca 2012 przez Piotr1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts