Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sprawdzę w domu namiary na firmę z Buku i jutro podam (jak znajdę). Oni mają też Salamandra i też złoty dąb. Tylko podejście inne.

Pyzia,

Kupujac okna w Bros (Buk) szczegolnie dokladnie sprawdz ich jakosc. Moje zrobione sa ponizej wszelkiej krytyki. Kupilem je u posrednika we Wroclawiu, wiec z nim podpisywalem umowe i teraz sie uzeram - Bros umywa rece. Jesli nie wierzysz jak mozna spartolic okna, to zapraszam do Wroclawia.

Pozdrawiam, Piotr

• Odpowiedzi 107
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pyzia bardzo współczuję Ci tych okien i chyba trochę wiem co czujesz bo mamy podobne problemy z firmą robiącą ogrodzenie frontowe (miało być zrobione do końca lutego). O terminach a co gorsze o jakości materiałów i wykonania mogłabym długo pisać, ale to było nic, dzisiaj facet z ekipy montującej dostał ataku padaczki z włączoną gumówką w ręce.... na szczęście ktoś szybko wyjął kabel. To cud, że nic mu się nie stało (tarcze miał 10cm od twarzy). Jesteśmy w szoku.
:D pyzia - nie chcę Cię zamartwiać ale ta firma może być niewypłacalna i po prostu nie ma materiału na produkcję okien. Obecnie jest dziki run na stolarkę [i inne materiały też] i brakuje szyb, okuć, profili itp. Materiał dostają tylko te firmy co płacą regularnie za dostawy. A i tak czekają w kolejce na dostawy. MIROLET może zalegać u dostawcy. To taki krzak. Ponadto zażdaj od nich certyfikatu na te okna i postrasz ich Nadzorem Budowlanym. Na Twoim miejscu zrezygnowałbym z ich usług i zmienił firmę - jest ich w Polsce 1500. To skandal - co się zdarza bardzo rzadko. W samej Bydgoszczy masz firmę LECH w Inowrocławiu INTUR-KFS w Carnej Wsi k/Torunia jest KOMPLEX w Toruniu jest ADPOL - do wyboru - firmy znane i uznane.

Pchelek - dzięki za komentarz i radę. Już dawno bym się na nich wypięła gdyby nie fakt, że mieli nasze 8300 PLN... Nie jest to kwota, na którą łatwo byłoby nam machnąć ręką, choć nie popełniłabym samobójstwa gdyby..

Ale czytajcie dalej. Będzie długo, ale jak w "POD NAPIĘCIEM":

W środę dostajemy telefon (po kilku moich tel. rano do Bydgoszczy i do przedstawicielstwa w Poznaniu), że okna będą w czwartek. Nie dzwoni "szefowa" tylko inne osoby. W czwartek od rana jesteśmy poddenerwowani - czy to kolejna "ściema" czy uda się? Wykonuję dwa telefony z prośbą o podanie przyblizonej godziny bo dzień jest długi a ja będąc w pracy chciałabym zaplanować sobie dzień. Okazuje się, że będzie to 14-15 (zauważcie, że dzwoniłam ja do nich a ne oni do mnie z tą istotną informacją).

O 15tej montażyści i "szefowa" i "szef" pojawili się na działce. Zaczynają maślić, że ładny domek, że miał być mały a jest duży i próbują udawać, że są naszymi najlepszymi przyjaciółmi. Odpowiadałam raczej krótko i gburowato aby mieli jasnośc, że to przez nich nasz ekipa zaczęła obkładać dom z zewnątrz steropianem bo w środku zrobili już dawno wszystko co było można bez okien. Montażyści zaczynają montaż okien, "szefostwo" żegna się na za dwie godziny - do odbioru okien i kasy.

Drzwi wejściowe nie przyjechały bo (przez ponad 4 miesiące :lol: :lol: :lol: ) nie zdążyli wyprodukować.

O 18tej jest po montażu i rozpoczyna się moment rozliczenia.

Cała usługa miała kosztować z montażem 16 tys (w tym drzwi z ich montażem). Drzwi nie przyjechały więc dla nas było oczywiste, że dopłacimy za okna i ich montaż. Czyli do zaliczki dopłacamy 4000 PLN. I tu uwaga - "szefowa" informuje nas, że w umowie jest mowa o 51% zaliczki - czyli nie tylko mamy dopłacić za okna, ale i wyłożyć kolejne 51% na poczet drzwi :o :lol: !

Bo ona nie jest pewna czy my je do niej kupimy a już zainwestowała we wkładkę??? Na to my odpowiadamy, że oczywiście, że drzwi kupimy, ale nie damy jej ani złotówki zaliczki bo już co najmniej 5 razy nas zawiodła i dlatego nie mamy podstaw aby dać jej kolejny kredyt zaufania. Na to ona, że jeśli tak to ona oka zabiera (za które chcemy jej zapłacić!!!) bo - jedna firma jej nie zapłaciła 65 000 i ona teraz nikomu nie ufa! :o Bo w dużych firmach to starta 65 000 to pestka a dla niej to starsznie duża strata i ona nie może sobie podnieść dachu i coś tam jeszcze :oops: . I miała straszny, nerwowy okres teraz. I gdyby mieszkała w USA to by poszła do psychoanalityka :o :oops: :lol: , a u na w Polsce to nie ma takiej mozliwości. I dlaczego my nie jesteśmy uczciwi bo nie chcemy przstrzegać zapisów (? :o ) w umowie? My odpowiadamy, że do tej pory nie zrobiliśmy nic co dawłoby jej podstwę do wyciągnięcia wniosków, że nie jesteśmy uczciwi. A na to ona z innej strony - że gdybyśmy mieli tą kasę to byśmy jej od razu dali wszystko tak jak inni inwestorzy. I na dowód tego wielkiego szacunku i wiary ze strony innych wyjmuje z saszetki ( :o :o :o ) pliki banknotów po 100 PLN i rozkłada przed nami! Inni mogą a my nie chcemy bo na pewno nie mamy tej kasy :o ? Ona wie, że my mamy kredyt i nie chcemy płacić odestek (skąd ona to wie? nic podobnego oczywiście). Mąż tłumaczy jej, że kasy nie dostanie bo jej nie wierzymy. Na to ona, że w takim razie ona zabiera okna z powrotem. Mąż mówi proszę bardzo. Ona woła montażystów, żeby zaczęli je demontować. Nie są zdziwieni - to musi być standardowa praktyka w tej firmie?! Zabierają się za wymontowywanie. Pani cały czas opowiada o swoich 65 000 a my pytamy jej co to ma wspólnego z nami? Dlaczego do nas nie dzwoniła tylko unikała naszych telefonów? Widząc dwa zdemontowane okna proponuję jej 1000 PLN zadatku na drzwi - taką górkę mam przy sobie (na ubezpieczenie domu). Pani myśli i... każe montażystom założyc okna z powrotem. Zabiera w sumie 5000 PLN, wypisuje kwit i jedzie w długą...

Drzwi mają być niby w piątek po świętach?...

Czyli ciąg dalszy największej żenady w moim życiu nastąpi!

WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Bez Miroletu takie będą z definicji!

Pyzia faktycznie ta firma to żenada i typowe buractwo. Nie dziwię się że chcesz uprzedzić innych forumowiczów. Co prawda okna mam już dawno wstawione a ich dostawca to przeciwieństwo tego co opisałaś ale fajnie że przestrzegasz innych. Z okazji Świąt życzę Tobie&Rodzince aby te drzwi przyjechały zgodnie z planem a szczególnie abyście nie musieli załatwiać żadnych reklamacji u tej "szefowej"

Pozdrawiam

Powiem Ci szczerze, że nawet jestem w stanie dać im te 1000 PLN aby sobie nowe alufelgi do swojego Mercedesa kupili. Na to mnie stać - nie oglądanie więcej ich "profesjonalizmu" :lol: warte jest tej ceny...

nie dawaj żadnej kasy zanim nie sprawdzimy czy montaż jest w porządku

Czy parapety zewnętrzne są wsunięte pod okna - jak nie to jest źle

Czy okna mocowane są na dole i na górze - jak nie to jest bardzo źle

Czy są po trzy mocowania na bokach czy tylko po dwa - jak nie to jest tragicznie.

Jak są uszczelnione przy murze.

We wtorek pogadamy o tym montażu

żadnej kasy!!!!!!!!!!!!!!!!1

Bardziej bliskie prawdy wydaje mi sie traktowanie tej sprawy marketingowo (i to jak najbardziej jestem w stanie zrozumieć), zadowolony emeryt,od którego nie wziąłeś kasy, poleci cię swojemu sąsiadowi emerytowi :wink:.

Poza tym ubóstwo emerytów nie jest twoją winą, prawda? Niemnej jednak, jeśli ich los leży ci na sercu, możesz pomóc im w inny sposób.

A wogóle o co ta dyskusja? Namawiam gościa, żeby brał forsę, a on się wzbrania.. :lol: Pozdrawiam.

benita72: jak widac na przykladzie twojej wypowiedzi system marketingowo-korporacyjny pooootrafi zmienic czlowieka w dolara;

pozdrawiam NIE-marketingowo (a fuj toz to slowo zaraza)

tomek_@

a ja bym kazał wymontować okna i oddać mi zaliczkę, a Ty im dajesz jeszcze zaliczkę na drzwi ???????? A dom co został z okanmi i bez drzwi ???? o kurde ja bym ich chyba pozabijał A myślałem że ja jestem taki pechowy i na jakieś dziwne firmy trafiam.... firma z Owińsk LM BETON miała mi w piątek dowieźć 4 brakujące belki stropowe, byli umówieni 2 dni wcześniej na godz. 10 rano, przyjeźdzam o 16 i okazuje sie ze ich nie bylo, dzwonie do pana kierownika a on mi na to ze samochodu nie miał o ludzie !!!! ratunku telefonu tez pewnie nie mial bo mu do betoniarki wlasnie wpadl i nie mogł zadzwonić, a fachowcy na budowie lezeli od 10 do 16 We wtorek maja lac strop a belek nie ma i pan ma to w d...e. Ja chyba zawalu dostane zanim sie wybuduje.

Podesłałaś firmie M... coś tam, linka na to forum ???

Mariof - miałam już miesiąc opóźnienia więc czekanie kolejny miesiąc zanim inna firma wyprodukuje mi te okna było koszmarna wizją... Pani miroleciarka jest osobą nie do końca zrównoważoną psychicznie więc rozmawianie z nią i używanie argumentów logicznych było bezcelowe bo ona na każde pytanie odpowiedziała, że tamta firma nie zapłaciła jej 65 tys PLN. Gdybym pozoliła jej zabrać okna to nie miałabym ani okien ani 8300 PLN. Uznałam, że lepiej stracić 1000 niż 8300, prawda? Co do drzwi to tutaj jest spokój bo mamy od dawna drzwi stalowe i pozostaną takie mozliwie najdłużej. Jeśli chodzi o ich montaż to myślę, że zadzwonię do Adeco (od tej firmy pochodzi wkład czy jak to się tam nazywa) i poproszę o wskazanie sensownego montażysty. Lub usmiechnę się do Pchelka :wink: .

A propos drzwi to ciekawe czy będą w ten piątek? I ciekawe jakie tym razem sceny przeżyjemy? Może poproszę kogoś o zainstalowanie ukrytej kamery...

C. D. N.

A propos drzwi to ciekawe czy będą w ten piątek? I ciekawe jakie tym razem sceny przeżyjemy? Może poproszę kogoś o zainstalowanie ukrytej kamery...

C. D. N.

Z tą kamerą to bardzo dobry pomysł . Może to być później dowodem w sądzie. A już na pewno zgarnie wszystkie nagrody na amatorskie filmy video.

A tak na poważnie to chyba bym tę panią z firmy zastrzelił.

Pozdrawiam

Właśnie - może wypożyczysz mi je na dzień dostawy drzwi i spuścisz je ze smyczy po zabraniu przez nas drzwi :) ?

Pchelek już zawczasu proszę o namiar w Poznaniu na montażystę drzwi Adeco. A czy to nie będzie tak, że jeśli nam to zamontuje inna firma to nie będziemy mieli gwarancji? Bo juz sama nie wiem czy te drzwi będą na gwarancji Adeco czy tez (nie daj Boże) miroleciarzy?

pete - masz takie wspaniałe dwa rotweilerki - może one dadzą radę 8) 8) 8)

To dobermany- ale wrażenie robią nie gorsze niż rotweilery. Oczywiście je pożyczam na czas dostawy drzwi. Mam też wiatrówkę, ale wygląda jak prawdziwa strzelba. Na takiego cykora jak pani z Miroletu wystarczy.

Pozdrawiam.