piterus87 05.06.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Witam. Zamówiłem ostatnio nowe mebelki do pokoju z fabryki BODZIO w kolorze limba jasna identyczne jak te: http://www.bodzio.pl/-Bodziosystem-limba-ukl.-9-27583,5,pr,lang.html z tym, że w trochę innym zestawieniu i teraz zastanawiam się jaki dobrać do nich kolor ściany tak, aby ładnie się to komponowało. zastanawiam się albo nad odcieniami szarości ewentualnie jakaś kawa z mlekiem, ale to jak na razie tylko luźne pomysły. Dodam jeszcze, że dwie przeciwległe ściany chcę pomalować na jeden kolor a dwie pozostałe na inny. Jeżeli macie jakieś swoje propozycje na dobór kolorów do moich mebli to chętnie ich wysłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 05.06.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Oj ja nie doradzę, bo jak dla mnie ten kolor jest okropny. Jeden z gorszych kolorów mebli jakie są. Na ściany może jakiś jasny - biały? Szary, hmm nie wiem, nie mam wyobraźni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 06.06.2012 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 O trudności aranżacyjnej tych mebli najlepiej świadczy fakt, że nawet producent nie jest w stanie zrobić zachęcającego do ich kupna zdjęcia Jedno jest pewne: masz dwukolorowe meble, więc dwa kolory na ścianach odpadają... Jaką masz podłogę? Jakie drzwi? Inne meble - zwłaszcza sofa, fotele, stół - do kupienia i to o nie pytasz, czy coś już jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterus87 06.06.2012 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 wybór padł na te meble, ponieważ cały pokój utrzymany jest w takiej kolorystyce. NA pierwszy rzut oka też nie przypadły mi do gustu jednak za ich wyborem przemówiła prostota wykonania (oraz fakt, że w okolicy mam tylko 2 sklepy meblowe, czyli wybór praktycznie żaden ;|) Kolory są bardziej żywe niż na zdjęciu. ale fakt, producent nie wysilił się za bardzo żeby ładnie zaprezentować ten zestaw...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 wybór to chyba głównie cena... Nie wiem co innego mogłoby skłonić do zakupienia takich mebli, które odstają o jakieś 25 lat od współczesnego i niedrogiego wzornictwa meblowego.Przecież jest allegro, sklepy internetowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterus87 06.06.2012 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Przepraszam czy ja pytałem o ocenę mebli czy o dobór koloru ściany do nich? widzę, że niektórzy mają kłopoty ze zrozumieniem prostych poleceń. Subiektywne odczucia proszę zachować dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 06.06.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 piterus myślę, że najlepiej będą się prezentowały te meble na białej ścianie. Jeśli bardzo chcesz kolor (zdecydowanie jeden), to proponuję kawę z mlekiem. Szarego z tymi meblami nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 06.06.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Zgadzam się. Biały chyba będzie najbezpieczniejszy i może choć trochę pozwoli zgubić te meble. Potem fajne dodatki, stół, kanapa, podłoga i może jakoś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 08.06.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 (edytowane) Do takiego koloru mebli najlepiej pomalować jedną ze ścian na żywy kolor proponuję wrzos lub limonkę a resztę pozostawić w odcieniu kremu.Jak dla mnie meble ok,ważniejsze są dodatki,mogą dużo zdziałać.Zapomnij o szarych ścianach,będą przytłaczały,biały też mi nie pasuje. Edytowane 8 Czerwca 2012 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 10.06.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 A może do tej limby jasnej zrobić 3 białe ściany, a jedną w tym ciemniejszym kolorze (coś podobnego co limby ciemnej? ). Dodatki symboliczne w kolorze limonki. Wszystko zależy od pozostałych elementów i barw w pokoju. Wrzuć sobie hasło limba jasna w grafiki googla, wyskakują co prawda kuchnie, ale pojawiają się właśnie w powyższych zestawach kolorystycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrianna66 11.06.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Njlepiej jakieś jasne kolory : może biel, jasny róż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts