niedoswiadczona 06.06.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Witam wszystkich forumowiczów, jestem nowa i niedoświadczona jeśli chodzi o pisanie tematów, ale już od dłuższego czasu śledzę wskazówki przekazywane "potrzebującym". W takiej potrzebie i ja się znalazłam, więc proszę o Waszą nieocenioną pomoc, bo co dwie głowy to nie jedna, a więc do sedna: jesteśmy na etapie projektowania łazienki, na dniach ma wejść hydraulik i muszę już być przygotowana aby przekazać jemu informacje co do układu. Łazienka jest prostokątem o bokach 2,60 x 2,72 Jedynym urządzeniem którego wymiary mamy sprecyzowane to kabina prysznicowa narożna o wymiarach 130 cm x 130cm( myślałam o ustawieniu jej w miejscu X zaznaczonym na obrazku, aby po wejściu do łazienki ta "kolumbryna" nie rzucała się w oczy, choć to trudne przy takich gabarytach;P) Urządzenia które w łazience powinny się znaleźć to pralka, umywalka najlepiej z szafką, wc , ewentulanie kosz na pranie, może być w słupku (szafce), i koniecznie lustro na ścianie, które miałoby za zadanie powiększyć optycznie łazienkę... Teoretycznie zadanie nie jest trudne, ale zależy mi na wygodnym poruszaniu się po łazience Proszę o pomysły ewentualnie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 nie potrzebujecie toalety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedoswiadczona 06.06.2012 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 jest potrzebna dletego również w poście napisałam w skrócie WC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 nie znalazłam tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedoswiadczona 06.06.2012 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Witam wszystkich forumowiczów, jestem nowa i niedoświadczona jeśli chodzi o pisanie tematów, ale już od dłuższego czasu śledzę wskazówki przekazywane "potrzebującym". W takiej potrzebie i ja się znalazłam, więc proszę o Waszą nieocenioną pomoc, bo co dwie głowy to nie jedna, a więc do sedna: jesteśmy na etapie projektowania łazienki, na dniach ma wejść hydraulik i muszę już być przygotowana aby przekazać jemu informacje co do układu. Łazienka jest prostokątem o bokach 2,60 x 2,72 Jedynym urządzeniem którego wymiary mamy sprecyzowane to kabina prysznicowa narożna o wymiarach 130 cm x 130cm( myślałam o ustawieniu jej w miejscu X zaznaczonym na obrazku, aby po wejściu do łazienki ta "kolumbryna" nie rzucała się w oczy, choć to trudne przy takich gabarytach;P) Urządzenia które w łazience powinny się znaleźć to pralka, umywalka najlepiej z szafką, wc , ewentulanie kosz na pranie, może być w słupku (szafce), i koniecznie lustro na ścianie, które miałoby za zadanie powiększyć optycznie łazienkę... Teoretycznie zadanie nie jest trudne, ale zależy mi na wygodnym poruszaniu się po łazience Proszę o pomysły ewentualnie podpowiedzi.na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedoswiadczona 06.06.2012 15:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 wrysowałam sobie twoją łazienkę do CADa i niestety, przy planowanym prysznicu 1,3x1,3 nie mogłam sensownie zaaranżować przestrzeni. Robiło mi się bardzo wąsko przy muszli klozetowej - 53 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 06.06.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 A moge spytac coz to za specjalna kabina prysznicowa????Ona jest olbrzymia! (a lazienka raczej średnia niz duza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedoswiadczona 06.06.2012 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 kabina z wysokim brodzikiem, nie planujemy wanny a w drodze dzieciątko, więc gdzieś musimy je ewentualnie wykąpać zgadzam się, że przy tych wymiarach ciężko zdroworozsądkowo rozplanować całość, dlatego też zwracam się z prośbą o pomoc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 06.06.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 A macie już coś konkretnego na oku (pytam bo moze uda nam sie Ciebie przekonac do czegos mnieszego albo do .... wanny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedoswiadczona 06.06.2012 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2012 wanna zdecywowanie odpada... a giganta już mamy upatrzonego, co prawda nie jest to dokładnie to co znalazłam u wuja googla, ale jakiś zarys jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedoswiadczona 09.06.2012 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 naprawdę nikt nie ma pomysłu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.06.2012 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 to nie jest kwestia pomysłu, tylko wygórowanych oczekiwań. Ten konkretny prysznic jest po prostu za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
women.beauty 09.06.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Matko ja mam podobne wymiary łazienki i aż mnie ciarki przeszły jak wyobraziłam sobie takie ,,wehikuł czasu,, w niej naprawde nie będzie to dobrze wyglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts