Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Łazienka+pralnia, prosze o poradę w sprawie usytuowania.

gogi25

Recommended Posts

Witam.

Jestem w kropce. Mam w projekcie pralnię i łazienkę. Pralnia (144x 322) łazienka (160x 322)przedzielona ścianką działową w pionie jak patrzymy na projekt. Czy takie rozwiązanie jest dobre, czy lepiej postawić ją w poziomie patrząc na projekt? Nie chciałabym mieć wc na widoku po otwarciu drzwi do łazienki. Może macie jakieś sugestie, spostrzeżenia, doświadczenia....

Czekam na informację.

Gocha

parter aktualny 001.jpg

parter aktualny 001.jpg

W pralni chcę mieć pralkę i sznurki do rozwieszania prania. Na pewno zlew lub nieduża wanna, nie wiem czy takie są. Chodzi o to aby móc np prać w niej ciężkie rzeczy typu chodniki, czy opłukiwać brudne buty. Nie będę tam prasować. Nie lubię tej czynności ale skoro muszę to przed telewizorem.

Rany!! Nie spodziewałam się, że można to w taki sposób wykombinować. Jest jedno "ale". W miejscu gdzie Elfir wstawiłaś pralkę ma być zsyp na brudną bieliznę z górnej łazienki. Może zrobić drzwi łamane do pralni i przestawić pralkę. I pewnie głupie pytanie. W łazience to pomieszczenie 140 szerokości to taki brodzik?

pralnia z łazienką.jpg

poddasze aktualne 001.jpg

Może zrobić drzwi łamane do pralni i przestawić pralkę. I pewnie głupie pytanie. W łazience to pomieszczenie 140 szerokości to taki brodzik?

Wanna 100x70 - znalazłam taką na muratorze, ktoś pokazywał swoją pralnię.

Możesz przestawić ściankę przy ubikacji i masz więcej miejsca na pralkę