Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EURO 2012 - przeżyjmy to razem

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 195
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja się nie wstydzę. To nasi piłkarze powinni się wstydzić. Mocni w gębie słabi w nogach.

Polska to kraj o wiele większy niż Czechy czy Holandia a od 25 lat nie może u siebie wyszukać 11 chłopa co potrafiliby biegać na boisku, by przynajmniej ZAKWALIFIKOWĄĆ się do jakiś Mistrzostw. Tu nam się smykło, bo jesteśmy organizatorami.

Wygrywamy tylko z mikroskopijną Andorą.

Hiszpan biega na boisku 12 km a nasi ledwo 5-6 km.

Elfir, coś tam Tobie dzwoni;), ale awans na MŚ 2002, MŚ 2006, ME 2008 wydreptali

I co ? I nic.

Wielkie NIC jak wczoraj.

Bo nie ma kto biegać, wszystko rozumiem ale jak brak jest 11 co ma siłe biegać to rece opadają. Po co tam leeą ? Nie rozumiem tego że w prawie 50 mln kraju nie ma 11 gości co maja siłe biegać przez 90 minut.

Juz słyszałem tłumaczenia że to nie ten stadin że to......................

Mamy stadiony te duże i małe mamy orliki i inne boiska i nie mamy piłkarzy. Mamy paru patałachów których media w 3 dni usprawidliwią a prawda jest taka że oni nie mają nic na usprawiedliwienie, uważam że zawiedli miliony polaków. Mnie zawiedli bardzo.

Flagi czas zdjąć z domu i samochodu. :-(

Kto lubi przegrywać ? ano nikt. Pepiczki pięknie grali, zapierniczali jak mróweczki,mozolnie, cierpliwie drep drep aż nas zagonili.

Ukłon i szacunek przeciwnikowi.

Za to Rosjanom współczuję. Ci to z rozpaczy teraz będa chlać ..taka potęga, czerwony koń mistrzostw miał być.

A okazało się że Grecy postawili na murawie swojego Trojańskiego.:no: i Ruski ogier skończył rumakowanie.

Mam wrażenie, że Rosjanie na mecz wyszli na kacu z powodu opijania przyszłego zwycięstwa - bo kompletnie nic im nie wychodziło. Nawet naczelny komentator telewizyjny po gwizdku jęczał w eter "Bosze, czegośmy dożyli"

Ciekawych czasów:razz:

co tam Euro..dziś u Greków wybory !! po nich to dopiero mogą nas czekać emocje w portfelu..

Nie wyszli z grupy - trudno. Zdarza się i tak. Trzeba wziąć pod uwagę, że PL to najsłabsza reprezentacja wg rankingu FIFA - jesteśmy na 62 miejscu, a graliśmy z drużynami z 2 dziesiątki. Jasne, że byłoby fajnie gdybyśmy wyszli, ale drużyna jest młoda, Tytoń miał szansę się pokazać, za chwile kwalifikacje do Mundialu - nie wieszajmy na nich wszystkich psów z okolicy. Smuda zaryzykował budując zespół od początku i stawiając na młodych graczy, a nie na doświadczonych i jakby nie patrzeć na meczu z Rosją drużyna pokazała na co ją stać.

Wczoraj zabrakło gry środkowych zawodników, którzy momentami stali i się przyglądali. Po naprawdę pięknych pierwszych 20 minutach chyba straciliśmy wiarę w siebie i powtórzył się scenariusz z meczu z Grecją. Miało być pięknie - wyszło jak zwykle. Szkoda, bo doping kibiców był wprost niesamowity.

Ponieważ jednak prawdziwi kibice są z drużyną nie tylko wtedy, kiedy drużyna odnosi sukcesy, ale i wtedy kiedy odnosi porażki to będziemy kibicować naszym podczas eliminacji na Mundial.

No a z tą sytuacją w Grecji to naprawdę może być ZONK.

Co prawda z błędem ortograficznym, ale i tak ładne. Gdyby ktoś to wrzucił w formie nie-linka to byłabym wdzięczna: http://kwejk.pl/obrazek/1241165

http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/06/8f71eaffb0d2573cbb1d5df6608a3909.png?1339880974

Ja nie widziałam walki w ostatnim meczu, może ostatnie 2 minuty, kiedy sobie w końcu uświadomili, że wyszli na najgorszych patałachów.

Widziałam żenadę na boisku, kiedy nie potrafili utrzymać piłki przy nodze. Czesi dominowali wyraźnie.

Od kilkunastu lat śpiewamy sobie "Polacy, nic się nie stało" i próbujemy ich tłumaczyć. W takiej sytuacji nigdy piłkarze nie wyciągną właściwych wniosków. Nie mają motywacji, bo "jakoś to będzie".

Ale gdybym ja tak projektowała ogrody, jak oni grają tobym poszła z torbami. Pewnie używam za mało żelu do włosów.

Od kilkunastu lat śpiewamy sobie "Polacy, nic się nie stało" i próbujemy ich tłumaczyć. W takiej sytuacji nigdy piłkarze nie wyciągną właściwych wniosków. Nie mają motywacji, bo "jakoś to będzie".

To taki sportowy odpowiednik stwierdzenia polityków "Nasze państwo zdało egzamin" ;)

Nie ma nad czym płakać. Polska piłka nożna jest słaba. Zarówno w wydaniu ligowym, pucharowym, jak i reprezentacyjnym.

Płakać to mogą Rosjanie. Bo dla nich brak awansu to faktycznie duża porażka.

Bez spojrzenia prawdzie w oczy, to znaczy zrobienia porządków z leśnymi dziadkami w PZPN, dalszym tolerowaniu żenującego poziomu polskiej ligi i zatrudnienia renomowanego zagranicznego trenera reprezentacji, na pewno nic się nie zmieni. Tego akurat można być pewnym.

Edytowane przez wierzch

Wielka szkoda :(

Mam pytanie (dla Was pewnie banalne, a dla mnie laika jak na razie bez odpowiedzi): patrząc na tabelę naszej grupy na drugim miejscu powinna być Rosja (ma więcej zdobytych bramek od Grecji, pozostałe wyniki identyczne). Więc dlaczego jest na odwrót?

Wielka szkoda :(

Mam pytanie (dla Was pewnie banalne, a dla mnie laika jak na razie bez odpowiedzi): patrząc na tabelę naszej grupy na drugim miejscu powinna być Rosja (ma więcej zdobytych bramek od Grecji, pozostałe wyniki identyczne). Więc dlaczego jest na odwrót?

Ponieważ w bezpośredniej konfrontacji między tymi dwoma zespołami, Grecja zdobyła więcej punktów.

kronos1, wierzch już wytłumaczył. W przypadku 2 drużyn z taką samą ilością punktów w tabeli o wyjściu z grupy decyduje wynik meczu bezpośredniego: Rosja i Grecja miały po 4 punkty, ale Grecja wygrała z Rosją dzięki czemu wyszła z grupy, mimo, że więcej bramek miała Rosja. Dziwne to, ale niestety tak jest. :)

Dziwne to, ale niestety tak jest. :)

Dodam tylko, że ta odwrócona kolejność reguł, tzn. najpierw wynik bezpośredniej konfrontacji, a dopiero później stosunek zdobytych bramek, obowiązuje tylko na ME, czyli imprezie organizowanej przez UEFA.

Na MŚ (organizuje FIFA) obowiązuje kolejność bardziej racjonalna, czyli najpierw stosunek zdobytych bramek, a dopiero w dalszej kolejności wynik bezpośredniej konfrontacji.

Zresztą ta ostatnia reguła obowiązuje, z tego co mi wiadomo, w poszczególnych ligach krajowych, np. w Bundeslidze.

Czyli gdyby były to MŚ, to do dalszych rozgrywek awansowałaby Rosja.