szczukot 08.06.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Jakis dowcipnis, wyciagnal mi pilota z lezacego arota No i nie mam pojecia, jak znowu go "udroznic". W jednym miejscu, gdzie wchodzi do domu, jest stosunkowo duzy luk (90 st). Dlugosc calosci to jakies 10 m. Czym to przepchac ?? Testowalem juz rozne rodzaje kabla co u siebie znalazlem, ale nei moge przejsc tego kolana. Najlepsze byloby chyba jakies wlokno szklane z kulka na koncu (aby nie haczylo o perforacje arota). Mozecie dac jakis pomysl, czym to tanio przepchac ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonzo93 09.06.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Witam. Też ćwiczyłem ten problem. W marketach budowlanych sprzedają na działach elektrycznych specjalne piloty z włókna szklanego ze sprężynką i kulką na końcu. Mozna tym spróbować. U mnie skuteczniejsza była stalowa linka fi 4mm z przyklejoną na koncu nakrętką jako kulka. Możesz tez spróbować przeciągnąć odkurzaczem papierowa kulkę z nicią. Nicią przeciągniesz mocniejszy sznurek i tak dalej. Przy przeciąganiu kabla nie wolno zapomnieć o smarowaniu ludwikiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 09.06.2012 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2012 Dzieki. Trzy pomysly Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 10.06.2012 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 No i udalo sie za pomoca odkurzacza - mimo stojacej gdzies w arocie wody. Dla nastepnych : wymyslilem jeszcze jedne pomysl, z dostepnych najczesciej w domu/na budowie rzeczy : wpychanie weza od wody ogrodowej Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MajkiXL 18.10.2020 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Dzięki za cenne uwagi. Skorzystałem z odkurzacza, i przeciągałem mulinę. Jest na tyle mocna, że do niej od razu kabel przyczepiłem. Gdyby nie wasze pomysły to byłoby ciężko. Wszystko inne już mnie zawiodło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts