porucznikzbik 12.06.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Jednym z najbardziej populranych wątków na portalu są wątki dotyczące cen. Gdzie taniej kupić?kto taniej zrobi? itp.Z mojego skromnego punktu widzenia takie myślenie mało ma wspólnego z logiką.Szczególnie, jeśli buduję się dla siebie:)Co sądzicie o powszechnym poszukiwaniu tzw okazji.Życiowe doświadczenie podpowiada mi, że w większości przypadków jeśli coś jest tanie, to na ogół jest zwyczajnie słabszej jakości od czegoś...... co jest droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.06.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 a jak szukasz okazji na tańszy zakup konkretnego materiału konkretnej firmy?Wówczas wybierasz po prostu między wysokościami marży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flyer2 13.06.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Zgadzam się,że oszczędzanie za wszelką cenę może odbić się czkawką.Zawsze jednak można zaoszczędzić, nawet na materiałach dobrej jakości.Oczywiście wymaga to czasu i zaangażowania.Ja na samym stanie"0" zaoszczędziłem ponad 7 tyś. w stosunku do cen podanych w kosztorysie.W obecnej sytuacji hurtownie są dużo bardziej elastyczne jeżeli chodzi o negocjacje cen.Jest więc sens poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts