Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 154
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej a te w role to jakie są? dobre jakościowo? bo ostatnio miałem beznadziejne i szukam czegoś sprawdzonego. pozdrawiam

Witam, ja jestem zadowolona - nie pękają, a mam już trzeci rok - polecam. Nazywają się Slimbord

http://galaprodukt.pl/pl/index9-2.php

pozdrawiam

• 4 months później...
To moje zdjęcie i moja robota . Kostka leży już kilka lat i jeśli mam jakieś sugestie to należy ją układać na równo z wysokością gruntu tak aby mozna było łatwo wjechać kosiarką . Tutaj zrobiłem to za wysoko i jest problem z koszeniem . Nastepne robiłem już równo z gruntem i jest o wiele lepiej . Aby to wykonać kopałem rowek na jakieś 35-40 cm i sypałem piach zmieszany z cementem (na taczkę piachu chyba 1/3 worka cementu) . Potem to mocno ubijałem ,dosypujac jeszcze trochę piachu i już nie ubijałem go tylko ukladałem kostkę . Następnie kostke wbijałem młotkiem poprzez kwadratowy drewniany klocek o rozmiarach (mniej wiecej 40cm x 10cm ). Edytowane przez Darek Rz

• 4 weeks później...
  • 1 month później...
  • 8 months później...

U mnie. Żadnych kostek, taśm, palików.

Rowek na granicy trawnika. Trawę przycinam 2 - 3 x do roku podkaszarką z ruchomą głowicą ustawioną pionowo. Obrzeży około 400 m = 1 h roboty. To co wyrasta pomiedzy trawnikiem, a np. korą, pryskam Roudoup-em co by nie pielić na czworakach.

Wyglada to mniej więcej tak:

IMG_2087.JPGIMG_2091.JPGIMG_3172.JPGIMG_3176.JPG

• 1 year później...