Elfir 17.04.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 krawężniki z kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy1 17.04.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Płyty z PCV / pleksi, tylko nie wiem gdzie je dostać,pozdrow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmarena 17.04.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Dziękuję za porady. Też myślałam o kostce, tym bardziej, że brzegi trawnika mam nierówne. Chociaż ostatnio koleżanka mówiła, że u niej w szpary między kostką też trawa wrasta, ale przynajmniej można podjechać kosiarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmarena 17.04.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 A co to są te płyty z plexi? Nigdy tego nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woy1 17.04.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Też nie wiem a wydaje się to bardzo sensowne, trawnik oddzielony mam kostką granitową. W paru miejscach chętnie zastosował bym coś lżejszego.pozdrawiamw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 17.04.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Ja też mam z kostki, identyczna wysokość jak trawy (gleby znaczy się), więc praktycznie niewidoczne, a jak chce przerastać to raz w roku randapem traktuję i mam spokój, bardzo dobrze się kosi, bo kółko kosiarki jeździ po kostce właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
volder1 17.04.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Można kostkę ułożyć na zaprawie cementowej, równo z trawą. - trawa nie przerasta w szparach,- warstwa betonu i kostki jest głębiej , więc korzeniami również trawa pod kostką nie przechodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmarena 17.04.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 A co myślicie na temat cegły? i czy może być zwykła, czy klinkierowa? Najlepiej wg. mnie wyglądałaby taka z recyklingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 18.04.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 cegła wygląda ciekawie i interesująco zwłaszcza taka spatynowana i lekko porośnięta mchem, ale niestety jest nietrwała - zwykła cegła chętnie chłonie wilgoć, "murszeje" i się rozpada po jakimś czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.04.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 cegła wygląda ciekawie i interesująco zwłaszcza taka spatynowana i lekko porośnięta mchem, ale niestety jest nietrwała - zwykła cegła chętnie chłonie wilgoć, "murszeje" i się rozpada po jakimś czasie. Na szczęście z klinkierową jest znacznie lepiej, ale to by trzeba chyba zastosować taką przeznaczoną na robienie klinkierowych ścieżek i tarasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.04.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 emmarena - jak sie zrobi w kostce fugi cementem to nie przerasta trawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardzento 18.04.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 A ile wytrzymuje ta cegła...rok,dwa....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 18.04.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 A ile wytrzymuje ta cegła...rok,dwa....? Bez przesady.... Skoro się robi z niej tarasy to nie moze być rok czy dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.04.2009 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 klinkier wytrzymuje dłużej, ale potwierdzam niewielką wytrzymałośc zwykłej cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 30.04.2009 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 czym najlepiej (nałatwiej) zabezpieczyć brzegi ogródka przed wysypywaniem sie z nich kory czy kamyków?Zakupiłam zwykłe plastikowe obrzeża trawnikowe, próbowałam założyc, ale coś chyba z nimi albo ze mna nie tak, bo chwieją się na wszystkie strony (są włożone między ziemię z nasypanymi kamykami a brzegiem kostki bruk. Starałam się jak nagłębiej je wcisnąć, ale i tak ruszaja sie na wszystkie strony.Czy to tak ma byc?, a moze powinnam zastosowac cos innego?, Polecano mi palisadki drewniane, ale one są dosc wysokie wiec zasłonia mój ogródek, gdzie głownie sa posadzone płożące.Poradźcie plissss coś laikowi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgonia 30.04.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 palisadki, jak nazywasz, a właściwie rolbordery , te najniższe, maja 20 cm wysokości, wkopuje sie ci najmniej połowę, wi,ec nie powinny nic zasłaniać.Rolbordery sa wykonane z połówek , połączone drutem, myślę, że będą odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.05.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 ja mam drewniane palisadki na skarpie- zobacz sobie w moim dzienniku budowy na ostatniej stronie...kupowne w Leroy Merlin już nie pamiętam za ile , ale drogie nie były minus - drewno , czyli wcześniej czy później część w ziemi zgnije i trza wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.06.2009 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 No właśnie mam 40arów -wraz z domem, 250mb płotu-nasadzenia wzdłuż płotu o nieregularnych kształtach-takie łagodne miękkie linie fali, jak to odgrodzić od nieistniejącego planowanego trawnika do tego aby było w miarę najtaniej. Wymyśliłam po kolei: 1) kostka granitowa 11x15 2) bruk betonowy 3) kamienie- te niestety wystają i trudno zrównać je z linią trawnika 4) obrzeże trawnikowe betonowe-niestety nie pozwoli utrzymać miękkich linii. Co jest z tego do strawienia na tak wielkiej działce Może jakieś foto przykłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 01.07.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Witam Najtaniej i najładniej wychodzi z Kostki dekoracyjnej . Dopiero co skończylem robic cos takiego u siebie na działce . Wygląda to bardzo ladnie a trwalosc prawie nieograniczona . Ja zrobiłem wijący sie szlaczek z dwóch rzedów kostki kolory jesieni . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaba 01.07.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 A jakie te nasadzenia i w jakiej odleglosci od ogrodzenia? Ja mam zywoplot z pecherznicy pomieszanej z ligustrem w odleglosci 60 cm od plotu i w 60cm odstepach, wszedzie posialem trawke i miedzy plotem a zywoplotem oraz miedzy krzakami kosze taka mala kosiarka "poduszkowcem", a reszte trawnika zwykla.Dla mnie efekt bomba( kwestia gustu) ,a wysrastajace z trawy krzaczki wygladaja super.Mam tez kawalek zywoplotu z zywotnika podsypany kora i oddzielony wlasnie kostka, wyglada tez fajnie ale z kora wieczna zabawa (wiatry) a chwasty i tak przerastaja, no i przy twoich metrach to sama kora spory koszt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts