Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rozterki wnętrzarskie Malkul, czyli jak nie zostać kokoszką w domu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej, dawno Ciebie nie było.

Jedno krzesełko urzekło Mojego, choć powiedział, że wymaga ostrożnego zasiadania :D

A te krzesełka Asia genialne. Kupiłaś? w jakim kolorze.

Następne 4 możesz kupić z innej bajki i uzyskać ciekawy efekt :)

cześć pesteczko. te wykończenie mnie wykończy :( ileż tego wszytskiego trzeba wybrać i się naoglądać zanim padnie decyzja. A wszytsko drogie :(

Nie kupiłam bo mąż chce wszytskie mieć takie same. Zatłukę go kiedyś, maja być miękkie, wygodne i tanie.

ZWARIOWAŁ! takich nie ma :(

albo ja już głupieje.

Wypuść go na zakupy i sama pomarudź wtedy. Taka drobna zemsta :)

Kiedyś się strasznie z Moim pożarłam o zakupy i od tamtej pory ja decyduję jeśli chodzi o wyposażenie. Pojechaliśmy na licytację do ambasady USA. Oni tam różne dziwne i nie dziwne rzeczy wyprzedają. Chciałam kupić wielką amerykańską pralkę do prania zasłon, narzut i innych wielkoludów. I... był piękny stół i 12 krzeseł, z bielonego drewna w stylu angielskim. Cały komplet poszedł za 1200 zł w inne ręce, bo mój się zaparł. Potem jak go obejrzał z bliska, to dawaj jęczeć, że ja się nie uparłam. A ja taka jestem, jak widzę że nie ma szans na dogadanie, to się wycofuję. Nie znoszę kłótni ;) .

"A ja taka jestem, jak widzę że nie ma szans na dogadanie, to się wycofuję. Nie znoszę kłótni " pesteczko, ja mam nietsety to samo i cierpię. z tą barierką pamiętasz też kłótnie, dalej nie doszlismy do porozumienia ale ja chcę tą szklaną co mi zaprojektowałaś :) i walczę , na razie bez skutku :(

Malkul, cicha woda – to chyba jedyny sposób.

A czegórz Twój nie chce tej szklanej? Bo cena z górnej półki? Czy ma jakieś poważne powody?

Bo jeśli chodzi o pieniądze, to można przecież poczekać. Balustradka jest z tych, które można zamontować w dowolnym terminie :)

APEL do czytających: proszę o pomoc w poszukiwaniu krzesła do jadalni w przystepnej cenie. Styl nowoczesny ale zależy mi na czymś ciekawym. wszystkie pomysły mile widzine. ja jutro lub pojutrze wstawię swoje znaleziska i moze wspólnie coś uradujemy bo ręce mi juz opadają.

A stół masz jaki ?

będzie dębowy z litego dębu albo taki :

[http://www.myin.pl/static/products/4d665ae7230d5.jpg

albo taki

http://www.cypryda.mojabudowa.pl/pliki/cypryda/image/stol.jpg

Białe ściany, szara podłoga, szare ono do ziemi wyskoie na 2 metry, biała lakierowana kuchnia ze szkzłem na scianie i kolorowe dodatki np. czajnik, miski, donice, lampa nad stól jadalny.

Już wiem co z balustradą :)

Trzeba konstrukcję drewnianą i przez słupki przewiercić dziurki na przeciągnięcie linek. Potem, jak namówisz na tafle szklane, można pionowe słupki nafrezować i wstawić szkło.

Ja bym te linki dała albo stalowe, albo jutowe (http://www.linotex.olkusz.pl/oferta,pl,jutowe.html) lub coś podobnego. Można też w ten sposób pokombinować a ramami stalowymi, ale to wg. mnie większy problem.

Jak wyczołgam się spod roboty i zasiąde do rysuneczków dla Basi i Juliany to pomyślę też o Twojej balustradce. Uratujemy sprawę. Albo się Twój przekona teraz, albo nieco później. :)

to ja się podłączę do apelu. Krzeseł juz 3 lata szuka i powoli odpuszczam bo nadzieje tracę.

wymyśliłam że z 1 strony nie chce krzeseł, tylko ławkę drewniana, zwykła, prostą i ciężką. Ale reszta - krzesła, tylko jakie, gdzie one są? ładne, tanie, nowoczesne, lekkie...ech.

jezku dziewczyny ale miałam fatalny dzień, padam na pysk :( jutro może znajdę chwilkę jak mnie "polska administracja" nie zamęczy, i wstawię te moje znaleziska

magnolia a te z lnka powyżej za 99zł. widziałś. mnie się bardzo widzą a cena jeszcze bardziej ale są tylko 4 sztuki :(

o te :

http://s.sklep.meble.pl/gfx/italiastyle/sklep_oferta/988/317306125.jpg

Edytowane przez malkul

Już wiem co z balustradą :)

Trzeba konstrukcję drewnianą i przez słupki przewiercić dziurki na przeciągnięcie linek. Potem, jak namówisz na tafle szklane, można pionowe słupki nafrezować i wstawić szkło.

Ja bym te linki dała albo stalowe, albo jutowe (http://www.linotex.olkusz.pl/oferta,pl,jutowe.html) lub coś podobnego. Można też w ten sposób pokombinować a ramami stalowymi, ale to wg. mnie większy problem.

Jak wyczołgam się spod roboty i zasiąde do rysuneczków dla Basi i Juliany to pomyślę też o Twojej balustradce. Uratujemy sprawę. Albo się Twój przekona teraz, albo nieco później. :)

Pesteczko nie chcę robic czegos na chwilę bo to wywalona kasa i potem może byc to problemowe, a dodatkowo poza schodami mamy atresolę (ona mnie martwi najbardziej-bo wysoko). wolę jednak już docelowo coś zrobić, musze męża męczyć i zrobić wycenę tego szkła.

Zajrzałam wzorem Elfir do IKEA. Tam jest takie krzesełko http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30177511/

w pięciu kolorach. Dałabym im szare płaskie poduchy na siedziska. Przymierzę ten pomysł jutro rano.

Dziś nóżki mi odpadają za zmęczenia, po niespodziewanym 5 km spacerku i idę do łóżeczka :)