Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I ja proszę o pomoc!

Recommended Posts

Witam,

mój ogródek jest młody.Cały czas próbowałam sama tworzyć go, niestety nie ustrzegłam się błędów.Mam nadzieję, ze jeszcze można je naprawić.

Chodzi mi głównie o to, żeby jakoś wypełnić te miejsca pod siatką.Myślałam o jakiś iglakach, ale już nie tuje, bo mam trochę.Co byście tam posadzili?

P1090670.JPG

P1090675.JPG

P1090672.JPG

P1090691.JPG

P1090693.JPG

Probuję coś zrobić z tym moim miszmaszem.

Możesz rzucić okiem czy w ogóle to gra..........?

Wiąza bym przesunęła trochę do przodu.Po lewej stronie od wiazu jest klon palmowy.ponizej berberysy niskie zielone, a jeszcze niżej hosty w szeregu(które na przemian z żurawkami ciagna sie przez cała rabatę).

Na drugim zdjęciu przed jodłę dam żurawki, albo coś innego czerwonego(nie wiem czy dobrze?)

Trzecie zdjecie-przed berberysami tawuły japońskie.

Będę bardzo wdzięczna za rady:)

wredei zmiany.jpg

jodłanowe.jpg

berb.jpg

Klona jeszcze nie ma.Moze jednak dałabym pecherznicę diabolo.Powinna się zmieścić.Te 2 krzewy zielone to mahonie.Ta rabata jest bardzo długa.Idzie przez cały ogród(70 m).

Rabata jest wąska - 2 metry.

Trochę nie wiem jak mam zagęszczać i nie sadzić w rządku.Czy chodzi o hosty?

Bez tytułu.jpg

Wklejam nowe zdjęcia:

Naogladałam sie mnóstwo zdjęć i tworzy mi się koncepcja, ale teraz chce powoli kupowac nowe rośliny, żeby nie żałować óźniej, że coś pochopnie kupiłam.

Dalej mam zagwozdkę czym posadzic te berberysy?Myżlałam o tawule japońskiej, ale bedzie chyba za żółto, bo obok berberysów rośnie glediczja żółta(na tej samej rabacie).Moze jałowce płożące?

No i miedzy wierzbą pendula i wiązem wredei też dalej nie mam pojęcia??????

Czy możesz Elfir podrzucić jakiś pomysł?Będę wdzięczna:)Muszę coś tam dać niech rośnie, bo teraz rosna głównie chwasty i już się nie wyrabiam z ich wyrywaniem:(

Pozdrawiam

P1090762.jpg

P1090764.jpg

P1090766.jpg

P1090767.jpg

P1090770.jpg