Jedwabny Orangutan 26.06.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Witam serdecznie wszystkich. Na początku napiszę, że nie mam bladego pojęcia od czego zacząć, gdyż z branżą budowlaną nie mam nic wspólnego. Na początku prosiłbym Państwa o wycenę ile może kosztować budowa domu identycznego jak na poniższych zdjęciach. Posiadamy uzbrojoną działkę 3000m2 pod Poznaniem. Ogrzewanie: pompa ciepła Pozdrawiam i dzękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 26.06.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 A ile kosztuje czerwony samochód Rzuty,powierzchnia brutto,powierzchnia netto,powierzchnia dachu,powierzchnia okien,planowane materiały,działka płaska czy ze spadkiem itd,itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 26.06.2012 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Koło 800 tys. w okolicach W-wy i to skromnie licząc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.06.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 To luksusowy dom wbrew pozorom. Okna będą kosztowały myślę ok 50 tyś (jeśli mają mieć dobre parametry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 26.06.2012 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 To luksusowy dom wbrew pozorom. Okna będą kosztowały myślę ok 50 tyś (jeśli mają mieć dobre parametry). OK OK to niech bedzie 1 mln skromnie liczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 26.06.2012 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Zależy jak bardzo chce w szczegółach odwzorować projekt.Okna myślę że jednak jeszcze więcej niż 50 tyś,a tam są chyba widzę ukryte żaluzje fasadowe (ok 700pln metr na bidę). Może być i blisko miliona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.06.2012 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 kto da więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 26.06.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 No i nie wiem czy nie więcej,bo nie widać tu wszystkiego,kuchni,łazienek,ale można założyć że nie gorsze. Średnio na forum ludzie budują bez szaleństw za ok 3 tyś metr,w takim standardzie to pewnie może być i 5 tyś. Dom wygląda na duży,nie umiem ocenić ze zdjęcia.,ale tak pod 300 metrów to ze wszystkim chyba będzie miał? No to liczmy-5.000 x 300 metrów,wynik mi przez gardło nawet nie przechodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub_b 27.06.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 samo to okno na dole, przeszklenie salonu bedzie kosztować okolo 30 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesteinzyniera 27.06.2012 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Jeśli posiadasz kompletny przedmiar, to mogę od biedy zrobić kosztorys Jednak taka wycena chyba Cię nie interesuje, skoro pytasz o koszt na podstawie kilku grafik. Na niektórych stronach z projektami masz od razu wystawione wstępne koszty... Niektóre nie do końca aktualne, ale mniejsza o to. Zakładam, że w źródle Twojego projektu takich informacji nie było, skoro pytasz na forum. Np. z500.pl podaje takie informacje. Poszukaj jakiegoś podobnego projektu i przyjrzyj się cenom. Raczej daruj sobie, jak gdzieś jest wyceniane po cenach minimalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts