tomek s 23.01.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Wielkie dzięki za odpowiedź. A czy bluszcz któy widzę na ogrodzeniach z siatki u sąsiadów, pnie się sam, czy musi być wpleciony przez człowieka?? Tomek S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.01.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Siatka jak siatka, ma gęste oczka i jak mu się trochę pomoże i wyprowadzi pędy do góry, to ma o co się oprzeć i nie zsuwa się. Ale po pojedynczym drucie czy lince nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 23.01.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Przepraszam, ale ja jeszcze chcialabym slowo o tych swieczkach - mam jasnosc co do tematu ILE skrocic, zostaje jeszcze KIEDY - np w kwietniu, wrzesniu, czy to ma znaczenie?buzia-K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 23.01.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Kiedy będą . Wiadomo, że jak sosna rusza na wiosnę. Jak mają ok 10 cm przyłamujemy, zostawiamy 1/3 do 1/2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cisza1 25.01.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 a ja sie lubuje w jalowcach... na dzialce piach...2 lata temu posadzilismy 160 strict'y ale mam jeszcza taki mini zagalnik z obeliska...ladnie rosna... i nawet nie przemarzly zeszlej zimy... kupilem 170 ale 10 na wlasne zyczenie 'zasuszylem' bo nie przesadzielm ich na czas z doniczek do gruntu. wszystkie posadzone (160) przyjely sie bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 25.01.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 wklej kilka zdjęć swoich jałowców,chętnie zobaczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis 26.01.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Może wierzba energetyczna? Szybko rośnie, tanie sadzonki, można samodzielnie je zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.01.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 A może by to (skopiowane żywcem z allegro) TUJA NA ŻYWOPŁOT "Thuja occidentalis" Tuja charakteryzuej sie szybkim zwrostem juz po 5miesiącach od wysiewu mamy dorodne ukorzenione sadzonki wysokości 25cm. Tuja niewymaga żadnej specjalnej gleby, ale ważne jest aby byla ona dostatecznie wilgotna. Stanowosko słoneczne lub półcieniste. Idealna do tworzenia żywoplotów. Można ja dowolnie przycinać oraz formować. Piękny gęsty żywoplot chroni nas przez spojrzeniami sąsiadów i przechodnich. Mozna je tez sadzic w celu dekoracji ogrodu lub osłoniącia niszczących sie płotów i ogrodzeń. Licytujesz 100 nasion orginalnie pakowanych z instrukcja siewu i polengnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nalewka 27.01.2007 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Tiaaa, w tydzień rosną na metr, albo i dwa wysoko i są świetne do "osłoniącia". I na pewno znajdzie się jakiś chętny, zawsze się znajdują Kiedyś zbierałam różne takie "kwiatki" z opisów aukcji na Allegro, ale po zapisaniu czterech bitych stron czcionką nr 8 uznałam, że to jest niewyczerpane źródło i dałam sobie spokój. Chyba znowu zacznę zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 27.01.2007 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 HM, może i podpowiedz ja mam gęsty około 2-2,5 m żywopłot z dzikiej gruszy, oraz na innej ścianie z głogu, oba mają kolce i nie do przejścia a w lecie zielona ściana nic nie widać.miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasturcja 27.01.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 W lutowym "Kwietniku" jest pokazany płotek z wikliny, wygląda całkiem interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasturcja 27.01.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 W lutowym "Kwietniku" jest pokazany płotek z wikliny, wygląda całkiem interesująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 27.01.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Maxtorka powiedz, te swieczki to skracalas czy oberwalas calkowicie? jesli skracalas to o ile? jezeli oberwalas calkowicie to wszystkie, czy czesc i czym sie kierowalas w wyborze tych do pozostawienia? No i nie moge nie zapytac - kiedy przeprowadzasz caly zabieg? buzia_K Dopiero teraz zobaczyłam że coś się w temacie dzieje Na szczęście zygmor i Mirek odpowiedzieli tak wyczerpująco że nic tu po mnie W kwestii pory - ja uszczykiwałam kiedy jeszcze były jasnozielone i nie zdrewniałe . O ile dobrze pamiętam robiłam to w maju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 28.01.2007 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 U nas będzie tak: od przodu 12 tuj kolumnowych przeplatanych Cyprysikiem lawsona (dosadzimy na wiosnę) http://img258.imageshack.us/img258/7845/resizeofimg4405zo5.jpg Następnie trzy cisy http://img443.imageshack.us/img443/9941/resizeofimg6034bt7.jpg Potem niepamiętam ile sztuk jałowca Stricta http://img261.imageshack.us/img261/9255/resizeofrotationofimg44tu4.jpg Tył działki przylegającej do pola i troszkę boku robiliśmy najtańszym kosztem z tuj brabant z nasion. Zobaczymy co z tego będzie bo narazie wszystko jest brązowe http://img444.imageshack.us/img444/1698/rotationofimg5898nq9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.01.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Zły pomysł z lawsonem. Wygwizdówek. Po zimie może być różnie.No i różny pokrój. Jaka odmiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 28.01.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Zły pomysł z lawsonem. Wygwizdówek. Po zimie może być różnie. No i różny pokrój. Jaka odmiana? Myślałam o odmianie kolumnowej, ale teraz to chyba się zacznę zastanawiać czy go sadzić A Pan co by poradził? Dodam, że zostawiłam miejsce między tują a miejscem na cyprysik 1m z każdej strony. Więc albo wsadzić tuję albo cis Jak Pan myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.01.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Albo kolumnowego jałowca.Odmiana c. lawsona 'Columnaris' po ubiegłej zimie wyglądała tragicznie- niestety niektóre do jesieni nie zregenerowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 13.02.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Mirkutej jesieni posadziłem kilka żywotników o wys.2m/razem z bryłą ziemi/ kolor ich zrobił się brązowawy.Czy to normalna barwa o tej porze roku, czy one zasychają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 13.02.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Mirku tej jesieni posadziłem kilka żywotników o wys.2m/razem z bryłą ziemi/ kolor ich zrobił się brązowawy.Czy to normalna barwa o tej porze roku, czy one zasychają? Już w maju będziesz wiedział. Żywotnik zach. przebarwia się zimą (brązowieie właśnie), a na ile to zbrązowiało od zimy, a ile z przesadzenia teraz trudno ocenić. Trzeba poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 13.02.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Mirku tej jesieni posadziłem kilka żywotników o wys.2m/razem z bryłą ziemi/ kolor ich zrobił się brązowawy.Czy to normalna barwa o tej porze roku, czy one zasychają? Już w maju będziesz wiedział. Żywotnik zach. przebarwia się zimą (brązowieie właśnie), a na ile to zbrązowiało od zimy, a ile z przesadzenia teraz trudno ocenić. Trzeba poczekać. Ty naprawdę jesteś najlepszym doradcą na forum, i jaki czujny w mig odpowiadasz.Pozwól że będziesz moim guru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts