zygmor 18.09.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 http://images20.fotosik.pl/95/d0f9e1db24a535bb.jpgmoże coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 18.09.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 może coś takiego A co to? Wierzba jakaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaki 19.09.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Ja posadziłem jodły kalifornijskie/mają duże przyrosty roczne/, Jestem trochę na widoku i muszę szybko mieć żywopłot. Przed nimi chcę posadzić inne krzaczory żywopłotowe które rosną wolniej. No i gdy jodły będą za wysokie to je zetnę /albo i nie/ a zostaną już wyrośnięte te drugie/tzn krzaczory/ Tak sobie wymyśliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 19.09.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Ja nasadziłem sobie sumaków wzdłuż ogrodzenia. Rok chorowały ale teraz robią się naprawde gęste i duże. przy ich podcinaniu możemy uzyskać naprawdę gęstą ścianę. UWAGA> lubią puszczać pędy pod ziemią i trzeba trochę z tym walczyć potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 19.09.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 z tym sumakiem to nie wiem...jak kiedyś posadziłam metr od płotu to po roku przelazł do ogrodu mojego sąsiada i i śliczne nowe sumaczki wyrastały u niego jak grzyby po deszczu, namęczyliśmy się z sąsiadem strasznie żeby się pozbyć NA ZAWSZE anpi czy to będzie od strony tego co się buduje obok?jeśli tak to posadź coś żebyś nie musiał mieć za dużo roboty z przycinaniem jak przejdzie na ich stronę a im się to nie spodoba moi sąsiedzi na siatce posadzili clematis, śliczny, takie drobne kwiaty, piękna bujna zieleń od wczesnej wiosny do późnej jesieni i cały czas kwitnie, ciemny róż, ale nie wiem jak się nazywa. Ja jestem b. zadowolona bo mam go też po swojej stronie no i oni załatwili sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 29.01.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 hop siup w górę, ja również rozmyślam o drzewach lub krzewach szybkorosnących , na działkę leśną, gdzie jest dużo drzew mieszanych, ale przeważają iglaki.. na żywopłot, od strony drogi.. Byłby w cieniu starszych drzew ( 3 dęby, akacje, sosna, klon) - bo rosną ciut w głębi. Może mógłby mi ktoś podpowiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 29.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Tylko w Erze.. Jeśli coś rośnie szybko, to ma "dużą przemianę materii" i potrzebuje do tego energii- słonecznej właśnie (brzoza, modrzew) W cieniu urośnie cis, choina- ale nie za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 29.01.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 dziękuję za tak szybką odpowiedź, a może wiesz,czy jakaś akacja by się nadawała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 29.01.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 hop siup w górę, Może mógłby mi ktoś podpowiedzieć ? Poszukaj, proszę, postów i zdjęć zygmor 'a , który ma modelowy ogród w lesie. I żywe płoty i rododendronowy raj )) tu - link do strony http://www.zygmor.republika.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 29.01.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Hanka55 Jesteś Wielka!!! Ściskam, pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 29.01.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Coś Ty Piątka, jam kurdupelek , zaledwie 160cm wzrostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 29.01.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 widać poszło w główkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 29.01.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 kapuścianą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 31.01.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 w zaledwie 6-10 tygodni można wyhodować zasłonę na siatkę, która posłuży jako podpora dla pnącza, polecam winobluszcz pięciolistkowy,który w sezonie wydłuża się 1-2m a jesienią przebarwia się na czerwono, w cienistej części ogrodu doskonale poczujesię hortensja pnąca, dorosłe egzemplarze osiągają6-10m, dodatkowym atutem są kwiaty!trzecia możliwość to powojnik wschodni odmiana Bill Mac Kenzie kwitnie żołto, w sezonie osiąga nawet 6 metrowe przyrosty, może pokryć ogrodzenie w ciągu 8-10 tygodni. jeśli cię to zainteresuje podam zasady sadzenia znalazłam tow miesięczniku ogrody, sama taka mądra nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 31.01.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Hmmm, to jakaś super odmiana musi być !?!? Ukorzeniałam winobluszcz pięcioklapowy i zwykle 1 sezon potrzebował na dobre ukorzenienie z "patyka", i wytworzenie peirwszych listków, a dopiero w kolejnym roku zaczał wypuszczać pędy Co innego, gdy kupuje się sadzonkę z wyrośnietym systemem korzeniowym. Taka w pierwszym roku tworzyła kilka pędów. Ale to tylko moje doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 31.01.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Dużo jednak zależy od ziemi. Miałam w ogrodzie w kilku miejscach winobluszcz pięciolistkowy, szalał i dusił wszytkie rośliny wokół, jak w dżungli. Wyrzuciłam go i zasadziłam trójklapowy. ukorzenione silne sadzonki dałam teściom na działkę i jest tam, hm.... anemiczny bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 01.02.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Jak cien - to cis najlepszy. I w zimie tez jest zielony - widok bedzie zaslanial. Jestem stanowczo za zimozielonym iglakiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula-2304 03.02.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 POczytajcie tutaj o roślinach na żywopłothttp://www.muratordom.pl/ogrod-i-otoczenie/trawnik-i-zywoplot/rosliny-na-zywoploty,6525_3074.htmA tu szczegółowa informacja o pielęgnacjihttp://forum.leroymerlin.pl/read.php?14,970,1008#msg-1008Ja poszukuję czegoś pięknie kwitnącego, najlepiej przez większą częsć roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 26.02.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 i tu też prosty ciekawy link: http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61430,4795642.html?as=2&ias=2&startsz=x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.02.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Ja poszukuję czegoś pięknie kwitnącego, najlepiej przez większą częsć roku. To w Erze. Nic nie kwitnie "przez większą część roku". A jeśli kwitnie, to tylko na żywopłot nie "pod sznurek" a okresowo przycinany zgodnie z wymaganiami rośliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts