fotohobby 28.03.2020 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2020 https://www.yara.pl/odzywianie-roslin/nawozy/yaramila/yaramila-complex/ Nawozu Barenbrug nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 06.04.2020 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 Pytanie mam o olejowanie tarasu.Używałeś Bona Teak.A jak robiłeś odnowę to też robiłeś Teakiem czy naturalnym/bezbarwnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 06.04.2020 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2020 1/3 teak + 2/3 bezbarwny.Oczywiście obydwa Bona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 07.04.2020 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2020 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 09.04.2020 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Tak, nawóz jest świetny, równomiernie granulowany długo się uwalnia, trawa po nim jest soczyście zielona i.... no właśnie, rośnie, jak dzika Dużo azotu . Gdyby zawierał mniej, uźuwałbym do co sezon. W tym sezonie polecana tu na forum https://www.yara.pl/odzywianie-roslin/nawozy/yaramila/yaramila-complex/, W porównaniu do Yara, Haifa jest moim zdaniem lepsza, na razie wygrywa w konkurencji łatwości nawożenia. Wydaje mi się, że wrócisz do MULTIGREEN PRINTEMPO 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 09.04.2020 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 Czyli jaki nawóz polecacie na wiosnę do trawy / innych roślin ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 09.04.2020 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2020 W porównaniu do Yara, Haifa jest moim zdaniem lepsza, na razie wygrywa w konkurencji łatwości nawożenia. Wydaje mi się, że wrócisz do MULTIGREEN PRINTEMPO 25 Ale co to znaczy "łatwości nawożenia" ? Yara ma dość równe granulki, nie zbryla się... nawozi się nią dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 10.04.2020 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2020 Ale co to znaczy "łatwości nawożenia" ? Yara ma dość równe granulki, nie zbryla się... nawozi się nią dobrze... Za radą M.A.G, kupiłem SIEWNIK RĘCZNY DO NAWOZÓW SUBSTRAL SCOTTS HANDYGREEN II, w połączeniu z mniejszymi granulkami Hajfa działa super. Do tej poty używałem rozsiewacza Gardena lub sypałem nawóz z ręki i trawnik pokazywał że nie są to idealne sposoby ( przebarwienia ). Oba nawozy są dobre, Yara jest tańsza i bardziej popularna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.05.2020 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2020 Mała robótki na weekend majowy. Trawa pod ścianą szczytową na wskutek wzmożonego promieniowania (bezpośrednie i odbite od ściany) nie dawała rady, aż w końcu zdecydowałem o zrobieniu opaski z granitu i wysypania kamienia bazaltowego. Może przywiozę kilka większych kamieni i posadze sukulenty obok nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fudu 06.05.2020 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2020 Fotohobby, widziałem że w projekcie płyty fundamentowej pomiędzy chudziakiem a XPS miałeś folię, ale ostatecznie chyba jej nie dałeś? Folia w tym miejscu często jest przedmiotem sporu. Zrezygnowałeś z niej z jakiegoś konkretnego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buti 31.05.2020 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) fotohobby. Wertuję Twoje wpisy z przeszłości. Budowałeś z silikatów 18cm (ja tak mam) i kilka okien zastosowałeś na poszerzeniach ze względu na rolety. Czy masz jakieś przemyślenia do tego rozwiązania? Ja chciałbym tak zamocować żaluzje fasadowe. Czy masz jakieś przeciwskazania co do pewności motnażu, wytrzymałości takiego rozwiązania? Coś się wygina lub słabo izoluje akustycznie? Czy może jest jakiś problem z wilgocią od strony wewnętrznej tam gdize jest ocieplenie od wewnątrz? Ciekawi mnie to bo to polecane tu rozwiązanie nie jest polecane przez trzy firmy, do których się zwróciłem z zapytaniem. Mam dylemat. Podziel się proszę swoją opinią. Edytowane 31 Maja 2020 przez Buti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.06.2020 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2020 fotohobby. Wertuję Twoje wpisy z przeszłości. Budowałeś z silikatów 18cm (ja tak mam) i kilka okien zastosowałeś na poszerzeniach ze względu na rolety. Czy masz jakieś przemyślenia do tego rozwiązania? Ja chciałbym tak zamocować żaluzje fasadowe. Czy masz jakieś przeciwskazania co do pewności motnażu, wytrzymałości takiego rozwiązania? Coś się wygina lub słabo izoluje akustycznie? Czy może jest jakiś problem z wilgocią od strony wewnętrznej tam gdize jest ocieplenie od wewnątrz? Ciekawi mnie to bo to polecane tu rozwiązanie nie jest polecane przez trzy firmy, do których się zwróciłem z zapytaniem. Mam dylemat. Podziel się proszę swoją opinią. No cóż, nic złego się nie dzieje. Nad jednym z okien (tarasowym) na tynku pojawiła się cienka, włosowata rysa na tynku (bo jednak to okno pracuje najbardziej), ale akurat przed nią jest szyna zasłon panelowych, więc nie jest to dostrzegalne z pomieszczenia. Jak dla mnie - optymalna metoda montowania skrzynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 15.06.2020 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2020 Cześć może napisać jakiej kostki/palisad/obrzeży granitowych używałeś do wykończenia tarasu i wrzucić kilka fotek jak to finalnie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.06.2020 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 40x10x1020x10x1010x10x5 https://photos.app.goo.gl/qKYzux6gYEKPBXfVAhttps://photos.app.goo.gl/fM6qXf82xFS8s5m6A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas002 18.08.2020 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2020 Witam.Czy jak braliście firmę od celulozy to robiła Wam kompleksowo? Chodzi mi czy od razu robili stelarze pod zabudowe czy k-g czy oni tylko przyjeżdżają z maszyną i wdmuchują na przygotowany wcześniej materiał.Osobiście interesowało by mnie kompleksowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 31.08.2020 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2020 Witam.Czy jak braliście firmę od celulozy to robiła Wam kompleksowo? Chodzi mi czy od razu robili stelarze pod zabudowe czy k-g czy oni tylko przyjeżdżają z maszyną i wdmuchują na przygotowany wcześniej materiał.Osobiście interesowało by mnie kompleksowo. Nie, to dwie odrębne firmy Nie wiem, czy znajdziesz firmę, która zrobi ci zabudowę k-g i wdmuchanie izolacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipodrom 13.11.2020 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Fotohobby, widzę że na pierwszej stronie oszacowane OZC wskazało zapotrzebowanie na ogrzewanie i wentylację na około 5536 kWh na rok. To w sumie całkiem duży wynik jak na tak dobrze docieplony dom jak masz w stopce. Możesz powiedzieć, czy ten wynik faktycznie jest taki w rzeczywistości? A jeśli nie, to co sprawiło (tak duży) rozjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.11.2020 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 W stosunku do założeń zwiększyłem grubość ocieplenia stropu, zmniejszyłem lambde styro na elewacji, zastosowałem sprawniejszy reku.Rok do dziś zużyłem 730m3 gazu, z czego 360m3 na CWU. Poza tym - ostatnie zimy są łagodniejsze, niż normowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hipodrom 13.11.2020 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 (edytowane) Dzięki za odpowiedź! Ok, czyli 370m3 gazu na ogrzewanie i wentylację. To pewnie sporo poniżej 1000zł. Podobno 1m3 gazu to 10kwh? nie wiem czy można tak liczyć, ale nawet jeśli to wychodzi Twoje zapotrzebowanie na 3.5 kwh rocznie. Rozumiem, że klimat się ociepla... ale chyba nie aż tak żeby zapotrzebowanie spadło prawie dwukrotnie? Liczyłeś może ile Ci wyszło OZC po korektach, które dokonałeś? Edytowane 13 Listopada 2020 przez hipodrom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 13.11.2020 23:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2020 Tylko po korekcie stropu - wyszło 4900kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts